Jak zobrazit skryté soubory v terminálu Mac

Představte se: Možná jste za určitých okolností potřebovali získat přístup k tajným souborům v systému Mac. Existují situace, kdy můžete potřebovat přístup ke skrytým souborům nebo je změnit, přestože jsou normálně skryté, aby se zabránilo jejich neúmyslné úpravě nebo smazání. Tento článek vás provede kroky souvisejícími s použitím Terminálu k odhalení skrytých souborů a odpoví na všechny související dotazy.

Jak pomocí Terminálu zobrazit skryté soubory

Podle těchto pokynů můžete pomocí Terminálu v počítači Mac odhalit skryté soubory:

1. Spusťte terminál: Program Terminal najdete v podadresáři ApplicationsUtilities. Do vyhledávání Spotlight se dostanete také stisknutím kombinace kláves Command + Space a zadáním příkazu „Terminal“.

Zadejte následující příkaz:

Do okna Terminálu zadejte následující příkaz a stiskněte klávesu Enter: „defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true“

3. Stiskněte klávesu Enter. Restartujte Finder: Aby se změny projevily, je nutné restartovat Finder. Toho dosáhnete zadáním následujícího příkazu v Terminálu:

Tyto postupy zviditelní skryté soubory ve Finderu. Dříve skryté soubory jsou nyní v počítači Mac přístupné po přechodu na příslušné místo.

Lze skryté soubory najít pomocí příkazu Find? Ano, skryté soubory na Macu můžete najít pomocí funkce „najít“ v Terminálu. Silným nástrojem pro vyhledávání souborů a složek na základě různých kritérií je příkaz „najít“. K vyhledání skrytých souborů použijte následující syntaxi příkazu v Terminálu: Hledání souborů: ‚find /cesta/do/hledat -název „.*“ -type f“

Pro vyhledávání nahraďte cestu k adresáři „/path/to/search“. Tento program prohledá zadaný adresář a všechny jeho podadresáře a vyhledá všechny skryté soubory.

Jak zviditelnit skryté složky: Ve výchozím nastavení systém macOS nenabízí jednoduchý způsob zobrazení skrytých složek. Přesto se k nim můžete dostat prostřednictvím Terminálu. Proveďte tyto akce:

1. Spusťte Terminál.

Po zadání následujícího příkazu zadejte následující příkaz: Enter: „chflags nohidden /path/to/folder“

Místo „/path/to/folder“ je třeba použít přesnou cestu ke skryté složce, kterou chcete zobrazit. Po spuštění tohoto příkazu se skrytá složka ve Finderu zviditelní.

Použití terminálu k zobrazení podrobností o souboru:

Příkaz „ls“ má řadu argumentů, které můžete použít k zobrazení podrobností o souboru v Terminálu. Následující příkaz můžete například použít k zobrazení podrobností o souboru v dlouhém formátu, jako jsou oprávnění, vlastník, velikost a datum změny: Při použití příkazu ls -l nahraďte „/path/to/file“ skutečnou cestou k souboru, který chcete zkontrolovat. Pomocí tohoto příkazu můžete získat vyčerpávající informace o zadaném souboru.

Shrnutí:

Při řešení problémů nebo úpravách systému může být možnost přístupu ke skrytým souborům a složkám na Macu klíčová. Pomocí Terminálu můžete rychle odhalit skryté soubory a adresáře, vyhledávat skryté soubory, zobrazovat specifika souborů a další funkce. Při práci se skrytými soubory mějte na paměti, že provádění změn bez patřičných odborných znalostí by mohlo mít nežádoucí výsledky.

FAQ
Jak zobrazím všechny skryté soubory?

Pomocí těchto kroků můžete v počítači Mac pomocí Terminálu zobrazit všechny skryté soubory:

1. Spusťte Terminál: Terminál můžete vyhledat pomocí Spotlightu nebo ve složce Nástroje ve složce Aplikace.

Zadejte následující příkaz: enter po zadání následujícího příkazu: defaults napište com.apple.finder AppleShowAllFiles na místo

“‘ YES

„`

3. Spusťte znovu Finder: Aby se změny projevily, musíte znovu spustit Finder. To můžete provést kliknutím pravým tlačítkem myši na ikonu Finderu v Docku při současném stisknutí klávesy Option. V kontextové nabídce zvolte možnost „Znovu spustit“.

4. Nyní jsou skryté soubory viditelné: Po opětovném spuštění Finderu byste měli být schopni zobrazit všechny skryté soubory v systému macOS.

Postupujte stejně jako dříve, ale příkaz v kroku 2 změňte na:

“‘

ve výchozím nastavení napište com.apple.finder, abyste znovu odhalili skryté soubory. AppleShowAllFiles NE

„`

Aby byly změny účinné, spusťte Finder po jeho zavření znovu.

Jak vypsat skryté soubory?

V terminálu Mac můžete spustit příkaz „ls“ s volbou „-a“ a zobrazit seznam skrytých souborů. Příkaz je následující:

ls -a

Tím se v okně Terminálu zobrazí všechny soubory, i ty, které jsou skryté. Tečka (.) se používá k označení skrytých souborů na začátku jejich názvu.

Který příkaz vypíše skryté soubory?

V terminálu Mac zobrazí příkaz „ls -a“ skryté soubory.

Jak v počítači Mac zobrazím všechny složky?

Pro zobrazení všech složek v počítači Mac dodržujte tyto metody: 1. Klepnutím na ikonu Finderu v Docku (modrobílá ikona smajlíka) spustíte nové okno Finderu. 2. V horní navigační liště klikněte na tlačítko „Go“ a z rozevírací nabídky vyberte položku „Home“. Alternativně můžete domovskou složku otevřít stisknutím kláves „Command + Shift + H“ na klávesnici. 3. V levé části okna Finderu se zobrazí seznam složek. Tyto složky představují primární adresáře vašeho Macu, jako jsou Aplikace, Dokumenty, Stažené soubory, Hudba, Obrázky atd. 4. Chcete-li získat přístup k jakékoli jiné složce v počítači Mac, klikněte na ni přímo v okně Finderu nebo pomocí klávesové zkratky „Command + Shift + G“ na klávesnici otevřete okno „Go to Folder“. Do tohoto okna můžete zadat cestu ke složce a poté ji zpřístupnit kliknutím na tlačítko „Go“.

Podle těchto pokynů můžete rychle zobrazit všechny složky v počítači Mac a procházet je.