Jak odeslat pozvánku do kalendáře Gmailu. Průvodce krok za krokem

Jak poslat udalost do kalendare?
Přidání hostů na událost

  1. Na telefonu nebo tabletu Android spusťte aplikaci Kalendář Google .
  2. Otevřete událost, na kterou chcete někoho pozvat.
  3. Klepněte na ikonu tužky .
  4. Klepněte na Pozvat účastníky.
  5. Napište jméno nebo e-mailovou adresu člověka, kterého chcete pozvat.
  6. Klepněte na Hotovo. …
  7. Klepněte na Uložit.
Další informace najdete na support.google.com

Pokud jde o plánování a správu událostí, ať už z osobních nebo pracovních důvodů, je možnost posílat pozvánky prostřednictvím kalendáře klíčovou funkcí. Pozvánky do kalendáře můžete rozesílat pomocí služby Gmail, oblíbené e-mailové služby společnosti Google, a zajistit tak, aby všichni byli na stejné vlně. V tomto článku vás provedeme vystavením pozvánky do kalendáře služby Gmail a odpovíme na některé důležité dotazy.

Je možné v aplikaci Gmail odeslat pozvánku do kalendáře prostřednictvím e-mailu? Ano, pozvánku do kalendáře můžete odeslat přímo ze služby Gmail. Vytváření a odesílání pozvánek na události bez nutnosti přecházet mezi různými platformami je jednoduché díky integraci aplikace Kalendář uvnitř služby Gmail od společnosti Google. Jak mohu někoho pozvat na událost v kalendáři?

Chcete-li někoho pozvat na událost kalendáře v aplikaci Gmail, postupujte podle následujících jednoduchých kroků:

Spusťte aplikaci Gmail: Pro začátek otevřete svůj účet Gmail v počítači nebo mobilním zařízení.

2. V nabídce vyberte možnost „Compose“ (Vytvořit): Chcete-li začít psát nový e-mail, najděte v levém horním rohu obrazovky Gmailu tlačítko „Compose“ a klikněte na něj.

3. Přidejte příjemce: V části „Komu“ přidejte e-mailové adresy všech, které chcete na svou událost pozvat. Oddělením e-mailových adres dalších příjemců čárkami jich můžete přidat více.

4. V nabídce vyberte možnost „Vložit pozvánku“: Za předmětem vašeho e-mailu bude následovat lišta s různými alternativami. Vyhledejte ikonu kalendáře, která připomíná malý kalendář, a klikněte na ni.

5. Zadejte informace o události: Do vyskakovacího okna, které se zobrazí, pak můžete zadat název události, místo konání, datum a čas. Vyplňte požadovaná pole a vytvořte událost.

6. Přizpůsobte si pozvánku: Můžete také uvést popis, nastavit připomenutí nebo z pozvánky do kalendáře vytvořit opakující se událost. Pomocí těchto možností můžete poskytnout více informací a ujistit se, že pozvaní mají všechny potřebné informace. 7. Odeslání pozvánky: Kliknutím na tlačítko „Vložit pozvánku“ ji po dokončení personalizace zahrnete do e-mailu. Projděte e-mail a proveďte všechny požadované změny. Nakonec pomocí tlačítka „Odeslat“ odešlete příjemcům pozvánku do kalendáře. Jak přidat do e-mailu pozvánku do kalendáře?

V aplikaci Gmail se pozvánka do kalendáře odešle okamžitě spolu s e-mailem, jakmile jej odešlete. V e-mailu budou uvedeny informace o události včetně odkazu, který příjemcům umožní přidat ji do jejich osobních kalendářů. Pozvánku mohou následně snadno přijmout, odmítnout nebo změnit, a to vše ze své e-mailové schránky. Je možné sdílet odkaz na pozvánku do kalendáře Google?

Odkaz na pozvánku do kalendáře Google lze odeslat, proto je to možné. Po přidání události do Kalendáře Google můžete vytvořit speciální odkaz, kterým pozvete hosty na událost. Chcete-li začít, otevřete Kalendář Google návštěvou webové stránky nebo stažením aplikace Kalendář Google do chytrého telefonu.

2. Přidejte událost: Chcete-li přidat novou událost, klikněte na zvolený čas a datum. Uveďte informace o události, včetně jejího názvu, umístění a popisu.

Poté vyberte možnost „Další možnosti“: Chcete-li v případě potřeby přistoupit k dalším nastavením události, klikněte na tlačítko „Další možnosti“.

Nastavte viditelnost události následujícím způsobem: Chcete-li událost zpřístupnit komukoli mimo vaši společnost, vyberte v položce „Viditelnost“ možnost „Veřejné“ nebo „Kdokoli s odkazem“. 5. Získejte odkaz na pozvánku: Zaškrtávací políčko „Hosté mohou upravovat událost“ najdete tak, že sjedete dolů do sekce „Hosté“. Pokud chcete příjemcům umožnit měnit specifika události, zaškrtněte tuto možnost. Odkaz na pozvánku na událost najdete vedle ní. Chcete-li odkaz přenést do schránky, klikněte na tlačítko „Kopírovat odkaz“.

6. Proveďte distribuci odkazu: Přihlaste se do svého účtu Google Mail, vytvořte nový e-mail a zkopírovaný odkaz vložte do těla zprávy. Poté můžete e-mail upravit a přidat příjemce, než kliknete na tlačítko „Odeslat“ pro distribuci odkazu s pozvánkou na událost.

Konečně, odeslání pozvánky do kalendáře Gmail je jednoduchý postup, který lze provést okamžitě z rozhraní Gmailu. Podle výše uvedených kroků můžete rychle navrhnout a odeslat pozvánky na událost a zajistit tak efektivní koordinaci a komunikaci. Pozvánku do kalendáře lze také připojit k e-mailu pomocí Kalendáře Google, což příjemcům usnadňuje přijetí nebo odmítnutí pozvánky. Pokud chcete navíc zveřejnit odkaz na pozvánku v kalendáři Google, můžete vytvořit speciální odkaz, který umožní těm, kteří nepoužívají službu Gmail, aby se na vaši událost přihlásili.

FAQ
Může Gmail dostávat pozvánky z kalendáře Outlooku?

Ano, Gmail může přijímat a spravovat pozvánky do kalendářů aplikace Outlook. Preferovaným formátem pro pozvánky do kalendáře je formát iCalendar (.ics), který Gmail podporuje. Pokud vám někdo pošle e-mailem pozvánku do kalendáře aplikace Outlook, můžete událost snadno přidat do kalendáře služby Gmail kliknutím na odkaz „Přidat do kalendáře“ v e-mailu nebo na přílohu.ics. Kromě toho můžete synchronizovat kalendář služby Gmail s aplikací Outlook a zobrazit všechny své aktivity na jednom místě, pokud máte účet Gmail nakonfigurovaný v klientovi nebo aplikaci Outlook.

Jak vytvořím pozvánku do sdíleného kalendáře?

Níže uvedené kroky lze použít k vytvoření pozvánky do sdíleného kalendáře v aplikaci Gmail: Otevřete Gmail a v pravém horním rohu obrazovky vyberte tlačítko „Google Apps“.

1. Poté v rozevírací nabídce vyberte položku „Kalendář“. 2. Po vstupu do Kalendáře Google vyberte z nabídky na levé straně stránky možnost „+ Vytvořit“. 3. Zobrazí se zcela nové okno události. Uveďte všechny relevantní informace, jako je název události, datum, čas a místo. 4. Chcete-li do události zahrnout návštěvníky, vyberte možnost „Přidat hosty“. Funguje buď přímé napsání jejich e-mailových adres, nebo jejich výběr ze seznamu kontaktů. Oblast „Hosté“ se bude při přidávání hostů aktualizovat zobrazením jejich jmen. 5. Po přidání hostů můžete nastavit stupeň oprávnění účastníků události. Ve výchozím nastavení budou mít „Výchozí oprávnění“, které jim umožní přístup k pozvaným osobám a informacím o události. Výběrem možnosti „Zobrazit všechny podrobnosti o události“ nebo „Provádět změny v událostech“ v rozevírací nabídce vedle jejich jména můžete upravit nastavení oprávnění a dát jim další pravomoci. 6. Můžete zaškrtnout políčko „Send invitations“ (Odeslat pozvánky), pokud chcete návštěvníkům poslat e-mail, aby se o události dozvěděli, nebo ho nechat nezaškrtnuté, pokud nechcete. 7. Chcete-li vytvořit pozvánku do sdíleného kalendáře, klikněte na tlačítko „Uložit“ v horní části okna, jakmile dokončíte zadávání všech požadovaných informací. Hostům budou zaslány pozvánky a událost bude umístěna do vašeho kalendáře. A je to! V aplikaci Gmail jste úspěšně vytvořili pozvánku do sdíleného kalendáře.