Přehrávač Show and Tell. Jedinečný přístup k předvádění a vyprávění

Co je to MP5?
Heckler & Koch MP5 (Maschinenpistole 5) je samopal ráže 9 × 19 mm Parabellum vyvinutý v 60. letech skupinou konstruktérů v německé zbrojovce Heckler & Koch ve městě Oberndorf am Neckar. Existuje více než 100 variant a klonů MP5, včetně některých poloautomatických verzí.
Další informace najdete na cs.wikipedia.org

Předvádění a vyprávění je dlouhodobě oblíbené ve třídách po celém světě. Dává dětem příležitost diskutovat o svých koníčcích, ukázat svou kreativitu a zdokonalit své schopnosti veřejného vystupování. Myšlenka show and tell s gramofonem povyšuje tuto aktivitu na zcela novou úroveň, zatímco tradiční show and tell často zahrnuje přinesení předmětu nebo předmětu k diskusi. Tento článek pojednává o tom, co je to show and tell gramofon, jak ho provozovat, jaké to má výhody, a také o několika fantastických návrzích na show and tell věci.

Zvláštní pomůckou, která spojuje požitek z hudby a interaktivní prvek show and tell, je gramofon. Jedná se v podstatě o gramofon, který dětem umožňuje sdílet lásku k hudbě se spolužáky tím, že přinesou své oblíbené vinylové desky. Tato metoda mění konvenční show and tell v audiovizuální prezentaci, čímž zlepšuje celý zážitek jak pro přednášejícího, tak pro posluchače.

Učitel nebo moderátor by měl před zahájením aktivity show and tell s přehrávačem desek zvolit přesný čas a místo konání. Poté může každý žák postupně přednést třídě svou vybranou nahrávku. Dítě by mělo poskytnout krátký úvod, vysvětlit, proč si vybralo právě danou desku, a podělit se o případné zábavné zajímavosti nebo anekdoty o hudbě nebo interpretovi. Vybranou skladbu pak může přehrát z desky na gramofonu, aby si ji všichni poslechli a užili.

Metoda show-and-tell má pro děti různé výhody. Především podporuje sebevyjádření a buduje v dětech sebedůvěru tím, že jim dává prostor k vyjádření jejich vášně. Při interakci s hudbou a výkladem moderátora jsou posluchači také vedeni k aktivnímu naslouchání. Vzhledem k tomu, že žáci prostřednictvím výběru svých vrstevníků objevují četné žánry a umělce, buduje se u nich také smysl pro komunitu a respekt k různým hudebním žánrům.

Záliby a vášně dítěte nakonec určují, co je největší položkou pro show and tell. Myšlenkou show and tell je dát dětem možnost podělit se o něco, co je pro ně výjimečné. Může to být milovaná kniha, ceněná hračka, umělecké dílo nebo dokonce cenná rodinná relikvie. Důležité je, aby mladí lidé dokázali vysvětlit, proč je pro ně předmět cenný a že má pro ně osobní význam.

Pokud hledáte nějaké dobré nápady na ukázání a povídání, zde je několik nápadů. Rozhovory o přírodě a cestování může vyvolat sbírka mušlí z nedávné rodinné dovolené na pláži. Hudební schopnosti a zájmy dítěte lze ukázat pomocí hudebního nástroje, například malého keyboardu nebo harmoniky. Jednoduchý elektrický obvod nebo model sopky lze použít jako domácí vědecký experiment, který přidá k ukázkové činnosti vzrušení a praktické učení. V neposlední řadě může třídu ke čtení a vyprávění inspirovat oblíbená kniha s živými kresbami.

Ve výsledku nabízí gramofonová deska „Ukaž a povídej“ jedinečnou a zábavnou obměnu obvyklé aktivity „Ukaž a povídej“. Umožňuje žákům vyjádřit své hudební preference, zlepšit jejich schopnosti veřejného vystupování a vytvořit pocit sounáležitosti ve třídě. Díky širokému výběru produktů show and tell podporuje sebevyjádření a dává dětem možnost podělit se o něco, co je pro ně výjimečné. Ať už se tedy jedná o vinylovou desku, sbírku mušlí nebo vědecký experiment, show and tell dává dětem možnost vyniknout a zdůraznit své zvláštní zájmy a schopnosti.

FAQ
Jaký je příklad aktivity typu „ukaž a řekni“?

Když žák přinese z domova svou oblíbenou knihu a řekne spolužákům, proč ji má rád, je to ukázka cvičení show and tell. Mohou knihu ukázat třídě, přečíst z ní část a mluvit o tom, proč je pro ně kniha významná.

Jaké jsou výhody cvičení Show & amp; Tell?

Mezi výhody metody Ukaž a povídej patří:

1. Zlepšení komunikačních dovedností: Ukaž a povídej podporuje děti v hlasové komunikaci a pomáhá jim v tom, že musí popsat a vysvětlit předmět, který si vybraly.

2. Zvyšování sebevědomí: Prezentace před vrstevníky pomáhá mladým lidem překonat trému a zvýšit sebevědomí. Show & Tell dává studentům možnost předvést své vášně a dovednosti, čímž podporuje pocit hrdosti a úspěchu. 3. Podpora kreativity: Ukázat a vyprávět dává dětem možnost využít svou představivost a vybrat si zvláštní předměty nebo témata, o která se chtějí podělit. Povzbuzuje děti k tomu, aby projevily svou jedinečnost, a podporuje jejich představivost. 4. Podpora naslouchání a pozorovacích schopností: Děti jsou vyzývány, aby během Show & Tell věnovaly velkou pozornost prezentacím svých spolužáků. To podporuje aktivní naslouchání a umožňuje dětem získávat znalosti z názorů a zkušeností ostatních.

5. Rozvoj prezentačních dovedností: Ukázka a vyprávění dává dětem příležitost pracovat na klíčových prezentačních dovednostech, včetně udržování očního kontaktu, správného vyjadřování a plánování myšlenek. Pro budoucí studijní a profesní úsilí jsou tyto schopnosti přínosné. Vytváření pocitu sounáležitosti: Předvádění a vyprávění podporuje přijímající a spolupracující učební prostředí. Dává dětem možnost dozvědět se o historii, vášních a zkušenostech ostatních, což podporuje empatii a porozumění mezi spolužáky. Přenesení kousku domova do třídy prostřednictvím Show & Tell pomáhá žákům propojit jejich osobní život se vzdělávacími zkušenostmi. Tím se posiluje vztah mezi domovem a školou. Podporuje interakci v rodině a může usnadnit rozhovory o kulturní rozmanitosti.

Celkově má Show & Tell řadu výhod, které podporují sociální, emocionální a kognitivní růst dětí.