Ovládání Apple TV z MacBooku. Komplexní průvodce

Jak propojit Mac s Apple TV?
Streamování obsahu z Macu do HD televizoru přes AirPlay

  1. Ujistěte se, že jsou váš Mac a Apple TV připojeny ke stejné síti.
  2. V řádku nabídek klikněte na Ovládací centrum , klikněte na ikonu zrcadlení obrazovky a potom vyberte Apple TV.
  3. Pokud budete vyzváni, zadejte na Macu čtyřmístný kód.
Další informace najdete na support.apple.com

Své oblíbené filmy, televizní epizody a hudbu můžete pomocí Apple TV streamovat přímo do televizoru. Dálkový ovladač Apple TV je praktickým nástrojem pro navigaci v uživatelském rozhraní, ale není jediným. V tomto článku se podíváme na mnoho způsobů ovládání Apple TV z MacBooku, včetně alternativ k dálkovému ovladači Apple TV.

1. Použití aplikace Apple TV Remote Pokud máte iPhone nebo iPad, můžete si z App Store stáhnout aplikaci Apple TV Remote. Pomocí iPhonu se systémem iOS a tohoto softwaru můžete Apple TV spravovat. Věděli jste ale, že tento software můžete používat i na MacBooku? Stačí se ujistit, že jsou MacBook a Apple TV připojeny ke stejné síti Wi-Fi, a pak si z Mac App Store stáhnout a nainstalovat aplikaci Apple TV Remote. Otevřením aplikace a výběrem Apple TV můžete ovládat všechny aspekty Apple TV, včetně navigace, přehrávání a hlasitosti.

2. Využití Ovládacího centra:

Pokud na Macu používáte macOS Catalina nebo novější verzi, můžete Apple TV spravovat přímo z Ovládacího centra na notebooku. Ovládací centrum otevřete kliknutím na ikonu v pravém horním rohu obrazovky nebo stisknutím klávesové zkratky (F12). Výběrem ikony Apple TV můžete v Centru nastavení upravovat přehrávání, hlasitost a dokonce spouštět konkrétní aplikace Apple TV.

3. Využití AirPlay: Další možností, jak spravovat Apple TV z MacBooku, je využití AirPlay. Pomocí AirPlay můžete plně ovládat funkce Apple TV a odrážet obrazovku MacBooku na Apple TV. Abyste mohli AirPlay používat, ujistěte se, že jsou MacBook a Apple TV připojeny ke stejné síti Wi-Fi. Poté vyberte Apple TV z dostupných zařízení kliknutím na ikonu AirPlay na panelu nabídek MacBooku. Po připojení můžete Apple TV ovládat a navigovat na ní pomocí klávesnice a trackpadu na MacBooku.

4. Použití aplikace Remote od třetí strany: Pokud dáváte přednost použití programu třetí strany před oficiální aplikací Apple TV Remote, máte k dispozici různé možnosti. Například oblíbený program Remote Buddy umožňuje spravovat Apple TV z MacBooku. Stačí si stáhnout a nainstalovat aplikaci a poté ji podle pokynů na obrazovce nastavit s Apple TV. Po nastavení můžete Apple TV ovládat pomocí klávesnice, trackpadu nebo dokonce externího dálkového ovladače připojeného k MacBooku.

Závěrem lze říci, že ovládání Apple TV z MacBooku je nejen myslitelné, ale i praktické. Máte řadu alternativ, které odpovídají vašim preferencím, včetně použití Ovládacího centra, AirPlay, oficiální aplikace Apple TV Remote nebo softwaru třetí strany. Vyzkoušejte tyto strategie ovládání Apple TV z MacBooku, až příště nebudete moci najít dálkový ovladač Apple TV nebo až budete chtít dosáhnout plynulejšího ovládání.

FAQ
Jak na Macu povolím vzdálený přístup?

Chcete-li na Macu povolit vzdálený přístup, postupujte podle následujících kroků: V prvním kroku spusťte Předvolby systému kliknutím na nabídku Apple v levém horním rohu obrazovky a zvolte „Předvolby systému“. 2. V podokně Předvolby systému vyberte položku „Sdílení“. 3. Chcete-li povolit vzdálený přístup k obrazovce počítače Mac, vyberte v nabídce Sdílení položku „Screen Sharing“ a zaškrtněte vedle ní políčko. 4. Klepnutím na tlačítko „Computer Settings“ (Nastavení počítače) můžete zvolit i další funkce sdílení obrazovky, například omezení přístupu pro určité osoby nebo nutnost zadání hesla. 5. Po povolení sdílení obrazovky lze k Macu přistupovat na dálku z jiného zařízení pomocí kompatibilních programů nebo aplikací.

Je důležité mít na paměti, že zapnutí vzdáleného přístupu na Macu může váš počítač vystavit bezpečnostním rizikům. V důsledku toho se doporučuje zvolit silné heslo a povolit přístup pouze spolehlivým systémům nebo osobám.

Jak mohu ovládat Apple TV pomocí Bluetooth?

Pomocí Bluetooth můžete Apple TV ovládat následujícími kroky: 1. Zkontrolujte, zda jsou Apple TV i MacBook přihlášeny ke stejné síti Wi-Fi. 2. Na MacBooku klikněte na nabídku Apple v levém horním rohu a vyberte možnost „Předvolby systému“. 3. V podokně System Preferences (Předvolby systému) vyberte položku „Bluetooth“. Pokud Bluetooth ještě není zapnutý, zapněte jej. 4. Na Apple TV přejděte do „Nastavení“ a vyberte „Ovladače a zařízení“.

5. 6. Vyberte položku „Bluetooth“ a potvrďte, že je zapnutá. Nastavení Bluetooth v MacBooku by mělo identifikovat Apple TV jako přístupné zařízení.

7. Chcete-li zařízení spárovat, klikněte na něj. Na obrazovkách MacBooku a Apple TV se může zobrazit kód. Zkontrolujte, zda se kódy shodují, a pokud ano, potvrďte spárování. Po spárování můžete k ovládání Apple TV používat klávesnici MacBooku, trackpad nebo programy, jako je aplikace Apple TV Remote.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni používat MacBook jako dálkové ovládání Apple TV.

Jak připojím telefon k Apple TV bez Wi-Fi?

Chcete-li připojit telefon k Apple TV bez použití Wi-Fi, můžete se řídit těmito postupy: V kroku 1 se ujistěte, že jsou telefon i Apple TV připojeny ke stejné síti Bluetooth. Přejděte do „Nastavení“ na Apple TV a vyberte „Ovladače a zařízení“. 3. Vyberte položku „Bluetooth“ a aktivujte ji. 4. Otevřete „Nastavení“ na iPhonu a vyberte „Bluetooth“. 5. Zkontrolujte, zda je Bluetooth na iPhonu zapnutý a zda vyhledává zařízení. 6. Váš Apple TV by se měl objevit v seznamu kompatibilních zařízení v iPhonu. 7. Klepnutím na Apple TV spárujte obě zařízení pomocí Bluetooth. 8. Jakmile je spojení navázáno, můžete iPhone používat k ovládání Apple TV. Upozorňujeme, že používání telefonu k ovládání Apple TV bez Wi-Fi může mít určitá omezení některých funkcí a vlastností.