Jak se zbavit souborů PUP. Komplexní průvodce

Potenciálně nežádoucí programy neboli soubory PUP jsou softwarové programy, které často doprovázejí důvěryhodný software ke stažení. Nemusí být považovány za malware, ale přesto mohou být obtěžující a zpomalovat váš počítač. V tomto článku probereme, jak se zbavit souborů PUP, a odpovíme na některé často kladené otázky.

Musím odstranit volitelné soubory PUP?

O tom, zda odstraníte volitelné soubory PUP, rozhodne vaše konkrétní situace. Soubory PUP jsou samy o sobě většinou neškodné, ale mají schopnost sledovat vaše chování online, zobrazovat dotěrné reklamy nebo dokonce měnit nastavení prohlížeče. Pokud se potýkáte s některým z těchto problémů, doporučujeme soubory PUP ze systému odinstalovat. Jak se zbavit PUP z prohlížeče Chrome?

Chcete-li se zbavit PUP z prohlížeče Google Chrome, postupujte podle následujících pokynů: 1. Spusťte prohlížeč Chrome a vyberte tři tečky v pravém horním rohu obrazovky. 2. V rozevírací nabídce vyberte položku „Další nástroje“ a poté „Rozšíření“. 3. Zobrazí se seznam nainstalovaných rozšíření. Najděte ta, která považujete za PUP, a kliknutím na ikonu koše vedle každého z nich se jich zbavte. Kromě toho v nabídce „Nastavení“ v prohlížeči Chrome vyberte možnost „Upřesnit“.

4.

5. Klikněte na možnost „Vymazat data o procházení“ v části „Soukromí a zabezpečení“ a odstraňte všechny soubory cookie nebo soubory v mezipaměti, které by mohly být spojeny s PUP.

Mohu důvěřovat souborům .PUP?

Soubory .PUP, které často souvisejí s aktualizacemi systému PlayStation, jsou bezpečné a potřebné pro aktualizaci softwaru v konzoli. Při práci s různými odrůdami souborů.PUP je však nezbytné postupovat obezřetně. Vždy dbejte na to, abyste soubory stahovali pouze ze spolehlivých zdrojů, protože mohou obsahovat malware nebo jiný škodlivý software. Soubor PUP je považován za malware.

Přestože soubory PUP nejsou malwarem, někdy se chovají způsobem, který je srovnatelný s potenciálně nežádoucími programy. PUP často doprovázejí stahování originálního softwaru a mohou být nainstalovány bez vědomí nebo svolení uživatele. Mohou zobrazovat obtěžující reklamy, přesměrovávat vyhledávání na webu nebo bez souhlasu uživatele shromažďovat jeho data. Pokud tedy PUP narušují nebo ohrožují vaše prohlížení, je třeba je odstranit.

Soubory PUP mohou být obtěžující a mohou mít škodlivý vliv na chod počítače. Pokud zjistíte jejich přítomnost, doporučujeme soubory PUP ze systému odstranit. Toho lze dosáhnout odstraněním historie procházení, odinstalováním nepotřebných aplikací a odstraněním rozšíření prohlížeče. Při stahování souborů z internetu vždy postupujte obezřetně a používejte renomované zdroje, abyste předešli infekci malwarem.

FAQ
Jak se zbavit viru pulpy search?

Abyste se zbavili viru pulpy search, můžete provést následující akce: 1. Odstraňte podezřelé aplikace: Otevřete Ovládací panely v počítači a vyhledejte všechny nedávno nainstalované programy, které se zdají být podivné nebo podezřelé. Odstraňte tyto aplikace z počítače, abyste se zbavili případného původu viru pulpy search. 2. Odstraňte doplňky prohlížeče: Po otevření webového prohlížeče přejděte do nabídky možností nebo předvoleb. Vypněte nebo odinstalujte všechna rozšíření spojená s pulpy search nebo jiná neidentifikovaná rozšíření nalezením oblasti rozšíření nebo doplňků.

3. Obnovte nastavení prohlížeče: Možná to budete muset udělat, pokud pulpy search malware některé z nich změnil. V nastavení prohlížeče najděte možnost obnovit nebo obnovit výchozí nastavení. Tímto postupem budou nežádoucí změny viru zrušeny. 4. Prověřte počítač antivirovým softwarem: Spusťte kompletní kontrolu systému pomocí důvěryhodného antivirového softwaru. To vám pomůže najít a zbavit se všech pozůstatků viru Pulpy Search. Vymažte mezipaměť prohlížeče, soubory cookie a historii prohlížení, abyste zaručili, že byly odstraněny všechny stopy škodlivého softwaru.

5. K tomu lze použít nabídku možností nebo předvoleb webového prohlížeče. 6. Buďte opatrní při budoucím stahování: Při stahování souborů nebo aplikací z internetu buďte opatrní, abyste se v budoucnu vyhnuli podobným infekcím. Stažené soubory před otevřením vždy zkontrolujte a stahujte pouze ze spolehlivých zdrojů.

Pomocí výše uvedených pokynů byste měli být schopni úspěšně odstranit virus Pulpy Search z počítače a vrátit nastavení prohlížeče do původního stavu.

Je PUP malware?

Soubory PUP (Potentially Unwanted Program) lze zařadit do kategorie malware, přestože nemusí být nutně jednoznačně nebezpečné nebo škodlivé. Soubory PUP se často dodávají v balíčku s jinými programy a mohou se v počítači usadit bez vašeho vědomí nebo svolení. I když se některé soubory PUP mohou zdát nevinné, přesto mohou mít na váš počítač škodlivý vliv, protože způsobují jeho pomalý běh, zobrazují vtíravé reklamy nebo shromažďují vaše osobní údaje. Pro zajištění bezpečnosti a funkčnosti vašeho zařízení se obecně doporučuje soubory PUP ze systému odstranit.

Jaké soubory bych neměl ze svého počítače odstraňovat?

Existuje několik druhů souborů, které byste neměli z počítače odstraňovat, protože jsou nezbytné pro bezproblémový chod systému. Zde je několik ilustračních příkladů: Systémové soubory jsou nezbytné pro efektivní fungování operačního systému.

1. V důsledku odstranění systémových souborů může dojít k pádu nebo nestabilitě systému. Knihovny dynamických odkazů (DLL), systémové soubory (SYS) a spustitelné soubory (EXE) jsou několika příklady systémových souborů. 2. Programové soubory: Tyto soubory obsahují informace a prostředky potřebné pro softwarové aplikace nainstalované v počítači. Nefunkčnost programů nebo nemožnost pracovat s určitými programy může být důsledkem vymazání programových souborů. Místo přímého mazání programových souborů se doporučuje odinstalovat programy správným postupem.

3. Ovladače: Ovladače jsou softwarové prvky, které umožňují propojení operačního systému a hardwarových zařízení v počítači. Selhání zařízení nebo problémy s hardwarem mohou být způsobeny odstraněním ovladačů. Při aktualizaci nebo odinstalaci ovladačů se doporučuje používat správné postupy navržené výrobcem.

4. Uživatelská data: Pečlivě spravujte osobní soubory, jako jsou dokumenty, obrázky, filmy a hudba. Soubory uživatelských dat mohou být z počítače trvale odstraněny, proto je důležité se ujistit, že máte záložní kopie nebo tyto informace vůbec nevyžadujete.

Před odstraněním jakýchkoli souborů z počítače je vždy dobré být obezřetný. Před odstraněním určitého souboru se doporučuje si o něm něco nastudovat nebo požádat o radu znalý zdroj, pokud vám není jasný jeho význam.