Jak nabíjet přenosný DVD přehrávač bez nabíječky

Jak připojit staré DVD s novou TV?
Kvůli optimální kvalitě obrazu doporučujeme připojení přehrávače k televizoru pomocí kabelu HDMI. Pokud je váš přehrávač Blu-ray/DVD vybaven konektorem (zdířkou) HDMI, připojte jej pomocí kabelu HDMI. Ujistěte se, že používáte autorizovaný kabel HIGH SPEED HDMI s logem HDMI.
Další informace najdete na helpguide.sony.net

Pro lidi, kteří chtějí sledovat filmy nebo televizní pořady na cestách, se přenosné DVD přehrávače staly oblíbenou volbou pro volný čas. Jak nabít přenosný DVD přehrávač bez nabíječky je problém, se kterým se spotřebitelé často setkávají. V tomto příspěvku se podíváme na několik různých způsobů, jak nabíjet přenosný DVD přehrávač bez nabíječky, a odpovíme na všechny související dotazy.

1. Pomocí kabelu USB:

Mnoho přenosných DVD přehrávačů je vybaveno porty USB, které umožňují nabíjení zařízení pomocí kabelu USB. Pro nabíjení zařízení bez nabíječky stačí připojit jeden konec kabelu USB k přenosnému přehrávači DVD a druhý konec k počítači nebo vhodnému zdroji napájení USB, například powerbance. Zkontrolujte, zda zdroj napájení, který používáte, může vydávat dostatečný výkon pro nabíjení přístroje.

2. Použití nabíječky do auta:

Pokud jste na cestách a nemáte přístup ke standardní elektrické zásuvce, můžete k nabíjení přenosného DVD přehrávače použít nabíječku do auta. Většina přenosných DVD přehrávačů se dodává s adaptérem nabíječky do auta, který umožňuje použít k nabíjení zařízení zásuvku zapalovače cigaret v automobilu. Jednoduše připojte konektor zapalovače cigaret DVD přehrávače k zásuvce zapalovače cigaret v automobilu pomocí adaptéru nabíječky do auta. Použití této techniky je velmi praktické při dlouhých jízdách.

3. Použití síťového adaptéru:

Přenosný DVD přehrávač můžete nabíjet, i když jste ztratili originální nabíječku nebo jste ji ztratili. Stačí použít síťový adaptér, který je s ním kompatibilní. Najděte síťový adaptér, který odpovídá doporučenému napětí a proudu DVD přehrávače. Připojte jeden konec adaptéru střídavého proudu do elektrické zásuvky a druhý do nabíjecího portu na přehrávači DVD. Pokud jste doma nebo máte přístup k běžné elektrické zásuvce, je tato strategie velmi užitečná. Lze v přenosném DVD přehrávači používat zařízení USB? Ano, port USB je funkce, kterou najdete na mnoha přenosných DVD přehrávačích a která umožňuje připojit externí zařízení, jako jsou USB flash disky nebo pevné disky. Je důležité si uvědomit, že porty USB přenosných přehrávačů DVD jsou primárně určeny k přehrávání médií, nikoli k napájení zařízení. I když některé přenosné DVD přehrávače mohou nabíjení přes USB umožňovat, je lepší se podívat do uživatelské příručky nebo specifikací zařízení, zda je tato funkce k dispozici. Baterii přenosného DVD přehrávače lze vyměnit, že? Přenosné DVD přehrávače obvykle obsahují vestavěné dobíjecí baterie, jejichž výměna je pro uživatele obtížná. Pokud baterie v přenosném DVD přehrávači nefunguje nebo nedrží nabitá, doporučujeme kontaktovat výrobce nebo kvalifikovaného technika a informovat se o možnostech výměny baterie. Pokusem o výměnu baterie svépomocí je možné poškodit přístroj nebo porušit záruku. Jak dlouho vydrží baterie v přenosném DVD přehrávači? Životnost baterie přenosného DVD přehrávače se může lišit v závislosti na řadě proměnných, včetně značky, modelu, návyků při používání a kapacity baterie zařízení. Většina přenosných DVD přehrávačů obvykle vydrží přehrávat materiál 2 až 6 hodin na plně nabitou baterii. Je důležité mít na paměti, že se stárnutím baterií může jejich kapacita časem klesat. Doporučujeme dodržovat doporučení výrobce ohledně nabíjení a používání, abyste z baterie vytěžili maximum.

Závěrem lze říci, že přenosný DVD přehrávač lze nabíjet i bez nabíječky, a to mnoha způsoby včetně kabelu USB, nabíječky do auta nebo síťového adaptéru. Aby nedošlo k případnému poškození zařízení, je nezbytné se ujistit, že jsou obě zařízení kompatibilní, a dodržovat pokyny výrobce. Navíc i když některé přenosné DVD přehrávače nabíjení přes USB umožňují, jejich hlavním účelem je spíše přehrávání médií než nabíjení. V případě problémů s baterií nebo potřeby její výměny je důležité kontaktovat výrobce nebo vyhledat odbornou pomoc.

FAQ
Lze přenosnou nabíječku dobíjet?

Ano, přenosné nabíječky je možné dobíjet. Většina přenosných nabíječek obsahuje vestavěnou dobíjecí baterii, kterou lze napájet z běžného síťového adaptéru, počítače nebo powerbanky přes USB. Chcete-li zjistit přesný postup nabíjení a dobu potřebnou k dobití, je nezbytné nahlédnout do uživatelské příručky nebo do návodu dodávaného s přenosnou nabíječkou.

Jak otevřít DVD přehrávač Sony bez napájení?

Při odemykání přehrávače DVD Sony bez napájení se můžete držet následujících postupů: 1. Najděte otvor pro ruční vysunutí: U většiny přehrávačů DVD Sony se v blízkosti přihrádky na disky nachází malý otvor s označením „EJECT“ nebo „MANUAL EJECT“. Pro ruční vysunutí zásobníku disků narovnejte kancelářskou sponku nebo jiný malý tenký předmět. Vložte kancelářskou sponku do otvoru pro ruční vysunutí:

3. Dokud nenarazíte na odpor, opatrně zasuňte kancelářskou sponku přímo do otvoru.

4. Zatlačte kancelářskou sponku dovnitř, dokud neucítíte, že zapadl malý ozubený mechanismus. Poté uvolněte přihrádku na disk. Tlačte důsledně, dokud se zásobník na disky nezačne otevírat. 5. Vyjměte přihrádku na disky: Po částečném otevření jej opatrně vyjměte tak, že jej přidržíte. Tyto pokyny by vám měly umožnit otevřít přehrávač DVD Sony, který není napájen, a získat všechny disky, které by mohly být uvnitř.

Jak jsou přenosné přehrávače DVD napájeny?

K napájení přenosných přehrávačů DVD se často používají dobíjecí baterie. K přehrávači DVD je k dispozici nabíječka, kterou lze tyto baterie dobíjet. Existují však i jiné způsoby, jak napájet přenosný DVD přehrávač v případě, že není k dispozici nabíječka, například pomocí USB kabelu připojeného k počítači nebo powerbanky nebo pomocí autonabíječky na cestách.