Jak stáhnout Windows 11. Průvodce krok za krokem

Jak zdarma upgradovat na Windows 11?
Bezplatné aktualizace jsou dostupné prostřednictvím služby Windows Update v části Nastavení > Aktualizace a zabezpečení. Některé funkce vyžadují konkrétní hardware. Požadavky na systém ke spuštění některých aplikací budou překračovat minimální požadavky zařízení s Windows 11. Cached
Další informace najdete na www.microsoft.com

Systém Windows 11 byl uveden na trh s řadou zajímavých funkcí a moderní estetikou. Tento článek vás provede procesem stahování systému Windows 11, pokud toužíte vyzkoušet nejnovější iteraci operačního systému společnosti Microsoft. Věnovat se budeme také často kladeným otázkám ohledně specifikací kompatibility, upgradu ze systému Windows 10 a srovnání systémů Windows 10 a 11.

Jak se dostanu k systému Windows 11?

Chcete-li si stáhnout systém Windows 11, postupujte následovně:

1. Ověřte předběžné podmínky systému: Než budete pokračovat, ověřte, zda vaše zařízení splňuje předběžné podmínky pro systém Windows 11. Ty se skládají z 64bitového kompatibilního procesoru, 4 GB paměti RAM a 64GB úložiště. Vaše zařízení musí být také kompatibilní s DirectX 12 a musí mít displej s minimální velikostí 9 palců a rozlišením 720p nebo vyšším. Úplný seznam předpokladů naleznete na webových stránkách společnosti Microsoft.

2. Zaregistrujte se do programu Windows Insider: Microsoft prostřednictvím tohoto programu poprvé zpřístupnil systém Windows 11. Navštivte webové stránky programu Windows Insider a zaregistrujte se pomocí svého účtu Microsoft, abyste se mohli programu zúčastnit. Po registraci vyberte v nastavení služby Windows Update ve svém počítači kanál Dev v části „Windows Insider Preview“. Díky tomu budete moci získávat aktualizace systému Windows 11.

3. Zkontrolujte, zda jsou k dispozici aktualizace: Po výběru kanálu Dev Channel a zapojení do programu Windows Insider přejděte do nabídky Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update a vyberte možnost „Zkontrolovat aktualizace“. Měla by být k dispozici aktualizace systému Windows 11. Chcete-li zahájit postup instalace, klikněte na tlačítko „Stáhnout a nainstalovat“.

Je systém Windows 11 k dispozici ke stažení na jakémkoli počítači? Přestože systém Windows 11 přináší řadu nových funkcí a vylepšení, ne na všech počítačích jej bude možné spustit. Aby bylo zaručeno bezproblémové a bezpečné používání, stanovila společnost Microsoft konkrétní hardwarové požadavky. Je možné, že pokud váš počítač tato kritéria nesplňuje, nebude možné systém Windows 11 stáhnout a nainstalovat. Microsoft bude stále poskytovat aktualizace a bezpečnostní záplaty pro systém Windows 10 až do 14. října 2025, takže jej stále můžete používat. Jak mohu získat systém Windows 11 a provést upgrade? Při upgradu z Windows 10 na Windows 11 postupujte podle následujících postupů:

1. Ověřte vhodnost: Ověřte, zda vaše zařízení splňuje předpoklady pro systém Windows 11, které byly popsány dříve.

2. Počkejte do oficiálního vydání: Přestože je systém Windows 11 v současné době dostupný prostřednictvím programu Windows Insider, doporučujeme odložit vydání až do oficiálního vydání. Společnost Microsoft časem uvolní aktualizaci pro způsobilá zařízení. Sledujte oficiální oznámení, a až bude aktualizace pro vaše zařízení připravena, služba Windows Update vás o tom bude informovat.

3. Získejte oznámení o aktualizaci: Jakmile bude oficiální vydání dostupné, mělo by se v nastavení služby Windows Update vašeho počítače se systémem Windows 10 zobrazit oznámení. Chcete-li zahájit proces aktualizace, klikněte na tlačítko „Stáhnout a nainstalovat“. Je lepší systém Windows 10 nebo Windows 11? Jak Windows 10, tak Windows 11 nabízejí konkrétní výhody. Systém Windows 11 má přepracovanou nabídku Start, hlavní panel, který je uprostřed, a lepší funkce multitaskingu. Nabízí modernější a přehlednější uživatelské rozhraní s lepší podporou dotykového vstupu a vstupu perem. Kromě toho systém Windows 11 poskytuje nové herní funkce, které mohou zlepšit vizualizaci a výkon, například DirectStorage a Auto HDR.

Systém Windows 10 si přesto udržuje pozici spolehlivého a stabilního operačního systému. V průběhu let prošel rozsáhlým testováním a funguje s větší škálou zařízení. Až do roku 2025 bude systém Windows 10 dostávat podporu a aktualizace, což zaručuje bezpečné počítačové prostředí.

Na závěr dodejme, že pro získání systému Windows 11 je nutné se zaregistrovat do programu Windows Insider a pro aktualizace zvolit kanál Dev Channel. Před pokusem o upgrade zařízení je nutné ověřit kompatibilitu. I když systém Windows 11 nabízí zajímavé nové možnosti, systém Windows 10 je stále spolehlivou volbou až do skutečného vydání a po něm.

FAQ
Je systém Windows 11 rychlejší než Windows 10?

Ve srovnání se systémem Windows 10 poskytuje systém Windows 11 podle četných zjištění a recenzí obecně vyšší výkon a rychlejší spouštění systému. Společnost Microsoft provedla řadu vylepšení, aby zlepšila celkový výkon a odezvu operačního systému. Mezi tato vylepšení patří přepracovaná nabídka Start, efektivnější možnosti multitaskingu a lepší využití hardwarových prostředků. Skutečná rychlost systému Windows 11 se však může lišit v závislosti na jedinečné hardwarové konfiguraci a preferencích uživatele.

Jak provést upgrade systému Windows 10 na Windows 11 krok za krokem?

Při upgradu ze systému Windows 10 na Windows 11 postupujte podle následujících podrobných postupů:

Krok 1: Zkontrolujte systémové specifikace Ujistěte se, že váš počítač splňuje minimální systémové požadavky systému Windows 11. Ujistěte se, že váš počítač splňuje minimální systémové požadavky. Tyto specifikace mimo jiné zahrnují vhodný procesor, alespoň 4 GB paměti RAM a 64 GB úložiště.

Krok 2: Zkontrolujte všechny dostupné aktualizace systému Windows Před aktualizací se ujistěte, že je systém Windows 10 aktuální. Po přechodu do nabídky Nastavení, Aktualizace a zabezpečení a Nastavení klikněte na položku Windows Update. Pokud je to nutné, restartujte počítač po instalaci všech zbývajících aktualizací.

Krok 3: Přihlaste se do programu Windows Insider Zapojte se do programu Windows Insider, pokud chcete získat včasný přístup k systému Windows 11. Postupujte opatrně, protože tato verze může obsahovat chyby nebo problémy s kompatibilitou.

Krok 4: Uložte instalační soubor systému Windows 11 do počítače. Chcete-li získat instalační soubor systému Windows 11, přejděte na webové stránky společnosti Microsoft nebo do nastavení služby Windows Update ve svém počítači. Chcete-li zahájit stahování, řiďte se pokyny.

Instalace systému Windows 11 v kroku 5: Po stažení instalačního souboru jej vyhledejte v počítači a spusťte instalaci. Při instalaci systému Windows 11 se řiďte pokyny na obrazovce. V průběhu instalace musí být vybrána možnost „Upgrade“.

Konfigurace nastavení systému Windows 11 v kroku 6 Po dokončení instalace musíte projít prvním postupem nastavení. To obnáší nastavení předvoleb, přihlášení pomocí účtu Microsoft a přizpůsobení nastavení podle vašeho vkusu.

Přenos nastavení a souborů v sedmém kroku je volitelný. K migraci dat a nastavení z předchozí instalace systému Windows 10 do systému Windows 11 můžete použít vestavěné migrační nástroje systému Windows nebo aplikace třetích stran.

Krok 8: Aktualizace ovladačů a aplikací Po upgradu na systém Windows 11 je nutné se ujistit, že jsou všechny vaše ovladače a software aktuální. U každého zařízení nebo softwaru, který používáte, přejděte na webové stránky výrobce a stáhněte si nejnovější verze.

Před provedením upgradu nezapomeňte zálohovat důležité soubory, abyste předešli ztrátě dat. Mějte také na paměti, že v závislosti na vaší lokalitě a kompatibilitě vašich zařízení nemusí být systém Windows 11 dostupný nebo vydaný ve stejnou dobu.