Jak odinstalovat aplikaci Propojení telefonu ve Windows 10

Does Phone Link work with Windows 10?
The Phone Link experience will come preinstalled on your PC with Windows 10 or Windows 11, simply search “Phone Link” in Start menu. If you are on Windows 10 and cannot find Phone Link, you may need to update to a later version of Windows 10 or download Phone Link directly from the Microsoft Store.
Další informace najdete na www.microsoft.com

Uživatelé mohou propojit svá mobilní zařízení s počítačem pomocí aplikace Propojení telefonu ve Windows 10 a získat tak oznámení, zprávy a další funkce telefonu okamžitě v počítači. Přestože někteří uživatelé mohou tuto funkci považovat za užitečnou, mohou nastat situace, kdy budete chtít aplikaci Phone Link odebrat. V tomto příspěvku se dozvíte, jak aplikaci Phone Link ze systému Windows 10 odebrat a jak řešit související problémy.

Lze odinstalovat aplikaci Windows 10 v telefonu?

Pokud již aplikaci Phone Link v systému Windows 10 nepotřebujete nebo nechcete používat, můžete ji odstranit. V počítači bude po odstranění aplikace více místa a zmizí také všechny související funkce a oznámení. Je důležité mít na paměti, že odstraněním programu Phone Link by se přerušilo spojení mezi počítačem a telefonem, což by znemožnilo přístup k funkcím telefonu nebo oznámením v počítači. Jak odstranit propojení se systémem Windows?

Při odinstalování aplikace Phone Link se řiďte následujícími pokyny:

1. V nabídce Start klikněte na ikonu Nastavení (ikona ve tvaru ozubeného kola). 2. Chcete-li vstoupit do sekce Aplikace a funkce, klikněte na položku „Aplikace“ v poli Nastavení. 3. Vyhledejte položku „Váš telefon“ nebo „Phone Link“ posunutím dolů v seznamu nainstalovaných aplikací. 4. Klikněte na aplikaci a vyberte možnost „Odinstalovat“. 5. Chcete-li proces odstranění dokončit, dodržujte pokyny na obrazovce.

Kde se ve Windows 10 nachází aplikace Phone Link?

V sekci Aplikace a funkce v Nastavení systému Windows 10 můžete najít aplikaci Phone Link. Můžete tam přejít následujícím postupem:

1. V nabídce Start klikněte na ikonu Nastavení (ikona ve tvaru ozubeného kola). 2. V okně Nastavení klikněte na položku Aplikace. 3. Seznam kategorií naleznete na levé straně oblasti Aplikace a funkce. Poté vyberte možnost „Apps & features“ (Aplikace a funkce).

4. Pokračujte do spodní části seznamu nainstalovaných programů, dokud nenajdete položku „Váš telefon“ nebo „Odkaz na telefon“. Jak mohu deaktivovat aplikaci Microsoft Phone Link?

Pokud chcete aplikaci Phone Link pouze dočasně zastavit, aniž byste ji museli odstranit, můžete ji vypnout v nastavení aplikace. Postup je následující:

1. V nabídce Start klikněte na aplikaci „Váš telefon“ nebo „Phone Link“. 2. V aplikaci vyberte tři tečky v pravém horním rohu, čímž otevřete nabídku.

Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte položku „Settings“ (Nastavení). 4. Klikněte na přepínač vedle položky „Obrazovka telefonu“ nebo jiné funkce, kterou chcete v poli Nastavení vypnout.

5. Po vypnutí přestane aplikace Phone Link odrážet funkce a oznámení z telefonu na počítači.

Závěrem lze říci, že odstranění aplikace Phone Link ve Windows 10 je jednoduchá akce, kterou lze provést prostřednictvím oblasti Aplikace a funkce v Nastavení. Chcete-li telefon od počítače zcela odpojit, bude mít odebrání programu důsledky, které je třeba vzít v úvahu. Pokud chcete funkci Phone Link deaktivovat pouze dočasně, můžete tak učinit v nastavení aplikace.

FAQ
Co je Microsoft Phone Link a potřebuji ho?

Počítač se systémem Windows 10 lze připojit k telefonu se systémem Android nebo Windows prostřednictvím softwaru Microsoft Phone Link. Umožňuje volat a posílat textové zprávy z počítače a také synchronizovat oznámení, zprávy a fotografie mezi telefonem a počítačem. Společnost Microsoft však aplikaci Microsoft Phone Link již nepodporuje, protože její používání bylo ukončeno. Pokud tedy používáte systém Windows 10, Microsoft Phone Link nepotřebujete, protože existují jiné způsoby synchronizace telefonu s počítačem, včetně aplikací.

Jak odinstalovat aplikaci, která nejde odinstalovat ze systému Windows 10?

Pokud máte problémy s odstraněním aplikace v systému Windows 10, můžete vyzkoušet několik technik, jak ji násilně odstranit: Použijte Ovládací panely a zadejte jejich název do vyhledávacího pole systému Windows, abyste se k nim dostali. Po vstupu do Ovládacích panelů klikněte na položku „Programy“ a poté na položku „Programy a funkce“. V seznamu vyhledejte aplikaci, kterou chcete odebrat, a v kontextové nabídce vyberte možnost „Odinstalovat“. 2. Použijte aplikaci Nastavení: Klepnutím na symbol ozubeného kola v nabídce Start spusťte aplikaci Nastavení. V aplikaci Nastavení klikněte na položku „Apps“ a poté na položku „Apps & features“. Po vyhledání programu, který chcete odstranit, v seznamu a kliknutí na něj vyberte možnost „Odinstalovat“. Využijte PowerShell kliknutím pravým tlačítkem myši v nabídce Start a výběrem možnosti „Windows PowerShell (Admin)“, čímž spustíte PowerShell jako správce. Chcete-li zobrazit seznam všech nainstalovaných aplikací, zadejte do okna prostředí PowerShell příkaz „Get-AppxPackage -AllUsers“. Poté zadejte příkaz „Remove-AppxPackage [PackageFullName]“ (přičemž [PackageFullName] nahraďte skutečným názvem balíčku, který jste zkopírovali), vyberte ze seznamu aplikaci, kterou chcete odinstalovat, a zkopírujte její PackageFullName (obsahující název a verzi). Použití odinstalačního nástroje třetí strany: Pokud žádná z výše uvedených technik není úspěšná, můžete zkusit využít odinstalační nástroj třetí strany. Na internetu existuje řada zdrojů, které vám mohou pomoci při násilném odinstalování nepoddajných programů.

Při odstraňování aplikací buďte opatrní, protože některé systémové programy jsou pro správnou funkci zařízení nezbytné.

Co je Phone Link v systému Windows?

Uživatelé mohou propojit své chytré telefony se stolními počítači se systémem Windows 10 pomocí funkce Phone Link v systému Windows. Díky bezchybnému připojení zařízení, které nabízí, mohou uživatelé zobrazovat a ovládat oznámení, zprávy a obrázky z telefonu přímo v počítači. Funkce Phone Link navíc umožňuje funkce, jako je synchronizace mezi zařízeními, která uživatelům umožňuje pokračovat v činnostech, jako je prohlížení webových stránek, z telefonu do počítače. Phone Link celkově zlepšuje pohodlí a propojení mezi mobilními telefony a počítači se systémem Windows 10.