Hej, Google. Kolik to stojí a jak to získat zdarma?

Kolik stojí Google Home?
Google Home od 1 297 Kč – Heureka.cz.
Další informace najdete na hlasovi-asistenti.heureka.cz

Společnost Google vyvinula virtuálního asistenta Google Assistant, označovaného také jako „Hey Google“. Poskytuje spotřebitelům funkce ovládané hlasem, takže mohou komunikovat se svými přístroji, aniž by museli používat ruce. Kolik ale stojí mít tohoto užitečného asistenta k dispozici? Podívejme se na dostupné cenové plány a na to, jak si Hey Google pořídit zadarmo.

V první řadě je důležité si uvědomit, že Asistent Google, včetně funkce Hey Google, je k dispozici zdarma. Chcete-li používat jeho základní funkce, nemusíte nic platit. Můžete jej snadno aktivovat vyslovením „Hey Google“ nebo dotykem ikony mikrofonu na smartphonu, chytrém reproduktoru nebo jiném připojeném zařízení.

Chcete-li vylepšit své zkušenosti se službou Google Assistant, můžete se rozhodnout utratit peníze za další funkce a pomůcky. Pomocí řady chytrých reproduktorů Google Home můžete například přehrávat hudbu, zjišťovat počasí a ovládat své chytré domácí pomůcky bez použití rukou. Cena těchto gadgetů se liší v závislosti na modelu a případných probíhajících akcích nebo slevách.

Z hlediska průběžných výdajů nejsou stanoveny žádné měsíční náklady na používání služby Google Assistant. Mějte však na paměti, že některé funkce a služby mohou vyžadovat poplatky v aplikaci nebo předplatné. Například pro streamování hudby na zařízení Google Home můžete vyžadovat členství ve službě pro streamování hudby, jako je Spotify nebo Google Play Music. Podobně i některé externí programy a služby, které spolupracují se službou Google Assistant, mohou mít různé cenové plány.

Důležité je také hodnotit službu Google Assistant ve srovnání s jinými virtuálními asistenty, jako je Alexa od společnosti Amazon. Oba nabízejí srovnatelné funkce, jejich cenové struktury se však mírně liší. Podobně jako Asistent Google je Alexa na kompatibilních zařízeních přístupná bez poplatku. Společnost Amazon má však k dispozici celou řadu zařízení Echo v různých cenových relacích, od cenově dostupnějšího zařízení Echo Dot až po dražší Echo Studio. Tato zařízení nabízejí specifickou platformu pro interakci s Alexou.

Zařízení podporující službu Google Assistant můžete spravovat a ovládat pomocí bezplatné aplikace Google Home, která je rovněž přístupná. V závislosti na operačním systému vašeho zařízení si ji můžete stáhnout z obchodu Apple App Store nebo Google Play Store. Aplikace nabízí jednoduché uživatelské rozhraní pro konfiguraci a přizpůsobení funkce Google Assistant vašim potřebám.

Nyní si probereme, jak získat aplikaci Hey Google bez jakýchkoli nákladů. Jak již bylo zmíněno, Asistent Google je v současné době k dispozici zdarma. Pro aktivaci stačí vyslovit „Hey Google“ nebo klepnout na ikonu mikrofonu na kompatibilním smartphonu. Bez ohledu na to, zda používáte zařízení se systémem iOS nebo Android, je služba Google Assistant k dispozici zdarma.

Závěrem lze říci, že používání služby Google Assistant je zdarma, a to včetně funkce Hey Google. Jeho základní funkce máte k dispozici bez měsíčních poplatků. Pokud se rozhodnete zakoupit zařízení Google Home nebo používat prémiové služby poskytované aplikacemi třetích stran, mohou být účtovány další poplatky. Chcete-li ovládat zařízení s funkcí Google Assistant, můžete si také stáhnout bezplatnou aplikaci Google Home. Tak se do toho pusťte a začněte využívat službu Hey Google, která vám zjednoduší a usnadní život!

FAQ
Je služba Google Voice zpoplatněna?

Přesměrování hovorů a hlasová pošta jsou jen dvě z funkcí, které nabízí telefonní služba Google Voice. Jsem si vědom toho, že služba Google Voice si za své základní služby neúčtuje žádné poplatky. Některé doplňkové funkce, jako jsou mezinárodní hovory nebo sofistikované možnosti směrování hovorů, však mohou být zpoplatněny navíc. U případných poplatků nebo plateb se vždy doporučuje ověřit si nejnovější informace na oficiálních webových stránkách nebo v aplikaci Google Voice.

Stojí služba Google Assistant nějaké peníze?

Ne, služba Google Assistant není zpoplatněna. Jedná se o virtuálního asistenta Google, který je k dispozici zdarma.

Co je lepší Alexa nebo Hey Google?

Co je lepší, Alexa nebo Hey Google, záleží na individuálních potřebách a preferencích. Oba virtuální asistenti mají své charakteristické vlastnosti a výhody.

Společnost Amazon vyvinula Alexu, která je známá díky široké škále chytrých zařízení, která jsou s ní kompatibilní, a díky integraci se službami Amazonu. Poskytuje širokou škálu talentů třetích stran a má značný ekosystém hlasem aktivovaných chytrých domácích přístrojů. Alexa navíc podporuje větší počet jazyků a má přirozenější konverzační tón.

Naproti tomu služba Hey Google, kterou řídí asistent Google, vyniká přesnými odpověďmi na dotazy. Využívá rozsáhlý graf znalostí a vyhledávací funkce společnosti Google. Se službou Google Assistant jsou také bezproblémově integrovány služby Google, jako je Kalendář Google a Mapy Google. Uplatňuje také individuálnější přístup a nabízí doporučení a poznatky, které jsou specificky založeny na preferencích uživatele.

Rozhodnutí mezi Alexou a Hey Google nakonec závisí na vaší stávající technologii, službách, které používáte, a na tom, jaké interakce u virtuálního asistenta hledáte.

Kolik stojí Google Minis?

Pokud je mi známo, cena zařízení Google Mini se může lišit podle obchodu a případných aktuálních slev. Nejnovější zařízení Mini, Google Nest Mini, má od roku 2021 běžnou maloobchodní cenu přibližně 49 USD.

Jaká je cena asistenta Google?

V závislosti na používaném zařízení má Asistent Google různé ceny. Na chytrých telefonech a tabletech s operačním systémem Android nebo iOS je služba Google Assistant k dispozici zdarma. Cena chytrého reproduktoru nebo chytrého displeje s integrovaným asistentem Google, jako je například Google Nest Mini nebo Google Nest Hub, se však v závislosti na typu a funkcích může pohybovat od 30 do 150 dolarů.