Přiřazení číselných hodnot slovům v aplikaci Excel. Průvodce krok za krokem

Pomocí Excelu mohou uživatelé ukládat, uspořádávat a měnit data. Častou činností v aplikaci Excel je přiřazování slovům číselné hodnoty. To může být užitečné za různých okolností, například při vymýšlení systému bodování ve hře nebo při klasifikaci dat. Tento příspěvek se bude zabývat různými přístupy k přidělování číselných hodnot slovům v aplikaci Excel a poskytne příslušné informace.

Jak lze v aplikaci Excel přiřadit písmenu číselnou hodnotu?

V aplikaci Excel můžete k přidělení číselné hodnoty písmenu použít funkce CHAR nebo ASCII kód. Funkce CHAR vrací znak, který odpovídá číselné hodnotě, zatímco funkce ASCII kód vrací číselnou hodnotu znaku. Například můžete použít výraz „=CODE(„A“)“ nebo „=CHAR(65)“, abyste písmenu A přiřadili hodnotu 1. Jak v aplikaci Excel přiřadit sloupci hodnotu?

V aplikaci Excel můžete použít funkci VLOOKUP nebo vyhledávací tabulku pro zadání hodnot věcí. Pokud je hodnota nalezena v počátečním sloupci rozsahu, funkce VLOOKUP najde srovnatelnou hodnotu v jiném sloupci. Můžete například použít vzorec „=VLOOKUP(„item“, A:B, 2, FALSE)“ pro zadání hodnoty položky, pokud máte seznam položek ve sloupci A a jejich odpovídající hodnoty ve sloupci B.

Alternativně můžete zadat položky do jednoho sloupce a hodnoty těchto věcí do jiného sloupce a vytvořit tak vyhledávací tabulku. Hodnoty založené na těchto prvcích pak můžete získat pomocí funkce VLOOKUP, INDEX nebo MATCH. Tento přístup je přizpůsobivější, protože údaje ve vyhledávací tabulce lze snadno aktualizovat nebo měnit.

Jak dát textu v aplikaci Excel větší význam?

K obohacení textu lze použít funkci CONCATENATE aplikace Excel nebo operátor ampersand (&). Pomocí funkce CONCATENATE můžete sloučit více textových řetězců do jednoho. Vzorec „=CONCATENATE(A1, B1)“ nebo „A1 & B1“ lze použít k přidání hodnoty k textu, například pokud buňka B1 obsahuje číslo 10 a buňka A1 slova „Hodnota:“.

Před přidáním hodnoty do textu ji můžete naformátovat pomocí funkce TEXT. Pro přidání hodnoty se dvěma desetinnými místy můžete například použít výraz „=A1 & TEXT(B1, „0,00“)“.

Jak ve Wordu přiřadit čísla?

Pomocí nástroje pro číslování v aplikaci Microsoft Word můžete slovům přiřadit čísla. Pomocí této funkce můžete vytvářet setříděné seznamy s automatickým číslováním. Umístěte kurzor na začátek řádku nebo odstavce a vyberte tlačítko „Číslování“ na pásu karet, abyste slovům přiřadili číselnou hodnotu. Slovo dostane číslo samo od sebe a následující řádky nebo odstavce budou rovněž očíslovány.

Výběrem možnosti „Možnosti číslování“ z kontextové nabídky po klepnutí pravým tlačítkem myši na číslování můžete změnit formát. V dialogovém okně máte k dispozici řadu možností číslování, včetně arabských, římských a abecedních číslic.

Konečně Excel nabízí řadu způsobů, jak slovům přiřadit číselné hodnoty. Excel nabízí řadu funkcí a nástrojů pro dokončení těchto prací, ať už potřebujete přidělit čísla položkám, přidat hodnoty textu nebo přidat čísla písmenům ve Wordu. Pomocí těchto metod můžete efektivně organizovat a analyzovat data v aplikaci Excel.

FAQ
Jak se zapisují čísla do slov?

Pomocí níže uvedených pokynů můžete čísla zapisovat slovy: 1. Vyberte číslo, které chcete vyjádřit slovy. 2. Oddělte číslice čísla po jedné.

3. Na základě umístění každé číslice jí přiřaďte slovní hodnotu. Příklady slovních hodnot pro číslici na místě jedničky jsou „jedna“, „dva“, „tři“ atd.

– Číslice na místě desítek by měla obsahovat slovní hodnoty jako „deset“, „dvacet“, „třicet“ atd. 4. Chcete-li vytvořit celou slovní reprezentaci čísla, zkombinujte slovní hodnoty jednotlivých číslic. Například v případě čísla 42 byste zkombinovali „čtyřicet“ (pro desítkové místo) a „dva“ (pro jedničkové místo) a vytvořili „čtyřicet dva“.

Je důležité mít na paměti, že v závislosti na situaci nebo stylistické příručce, které se držíte, mohou existovat zvláštní omezení nebo výjimky při zápisu čísel slovy.

Jak v aplikaci Excel získat čísla místo písmen?

V aplikaci Excel můžete k získání čísel místo znaků využít funkce ASCII nebo CODE. Zde je podrobný návod:

1. Spusťte aplikaci Excel a do buňky zadejte slovo nebo text, který chcete změnit na čísla. 2. Chcete-li změnit text na číslo v sousední buňce, použijte vzorec =CODE(odkaz na buňku) a funkci ASCII. Například vzorec by byl =CODE(A1)

, pokud by vaše slovo bylo v buňce A1. To by vrátilo hodnotu ASCII pro první znak slova.

3. Chcete-li algoritmus použít na každý znak slova, přetáhněte jej dolů. 4. Pro získání číselné hodnoty celého výrazu můžete použít funkci SUMA. Například vzorec by byl =SUM(B1:B5), pokud by buňky B1 až B5 obsahovaly hodnoty ASCII.

Pak získáte číselné vyjádření slova jako součet jeho hodnot ASCII.

Písmena můžete v aplikaci Excel jednoduše převést na čísla podle těchto pokynů.

Jak v aplikaci Excel získám číselnou hodnotu z řetězce?

Níže uvedené kroky lze v aplikaci Excel použít k získání číselné hodnoty z řetězce:

1. Najděte v tabulce aplikace Excel buňku, ve které se má zobrazit číselná hodnota. 2. Pro získání číselné hodnoty z řetězce použijte vzorec: Nahrazením (A1, „,“ „,““) získáte hodnotu.

V tomto vzorci je buňka obsahující řetězec, který chcete transformovat, označena písmenem A1.

3. Chcete-li získat číselnou hodnotu, stiskněte klávesu Enter.

Funkce VALUE změní upravený řetězec na číselnou hodnotu, zatímco funkce SUBSTITUTE odstraní z řetězce případné mezery.