How to Spell Entertainment and Understand Its Meaning

Slovo „entertainment“ označuje různé druhy zábavy, požitku nebo potěšení nabízené pro pobavení lidí a je široce používáno v anglickém jazyce. Zábava hraje v našem životě velkou roli, ať už jde o sledování filmů, čtení knih, návštěvy koncertů nebo hraní videoher. Správným pravopisem slova entertainment, jeho definicí, staroanglickou etymologií a tím, zda se jedná o sloveso nebo podstatné jméno, se budeme zabývat v tomto článku.

Slovo entertainment by se mělo psát „zábava“. Slovo se píše s „e“ a pak s písmeny „n-t-e-r-t-a-i-n-m-e-n-t“. Všichni anglicky mluvící znají a akceptují běžné anglické pravopisné zvyklosti tohoto slova.

V anglickém jazyce se za zábavu považuje cokoli, co baví, těší nebo těší osoby nebo skupiny osob. Zahrnuje nejrůznější činnosti, jako je sledování filmů, návštěva živých představení, čtení knih, sportování, oddávání se koníčkům a mnoho dalšího. Pro snížení stresu, podporu kreativity a vytvoření nezapomenutelných zážitků je zábava nezbytná.

Samotný termín „zábava“ je staroanglickým ekvivalentem. Kořenem slova, které pochází z 15. století, je francouzské sloveso entretenir, které znamená „držet nebo udržovat“. Pojem udržení nebo udržení něčího zájmu nebo pozornosti byl ve staré angličtině obsažen ve slově „entertainment“.

Slovo „entertainment“ se v gramatice většinou používá jako podstatné jméno. Popisuje myšlenku nebo činnost zábavy, pobavení nebo potěšení sebe nebo druhých. Můžete například říci: „Cirkus poskytl vynikající zábavu pro celou rodinu.“. Je také důležité mít na paměti, že slovesný tvar tohoto výrazu, „entertain“, označuje akt poskytování zábavy. Můžete dodat něco jako: „Kouzelník bavil publikum svými neuvěřitelnými triky“.

Když to shrneme, zábava – které se někdy říká „pobavení“ – je důležitou součástí naší existence. Zahrnuje celou řadu zábav, které nabízejí požitek, zábavu nebo potěšení. Slovo má staroanglické kořeny a je překladem francouzského slova „entretenir“. Slovo „entertainment“ se obvykle používá jako podstatné jméno pro označení myšlenky nebo aktu zábavy, zatímco sloveso „entertain“ je ekvivalentním tvarem podstatného jména. Je tedy velmi důležité vědět, jak se tento výraz správně píše a používá, ať už hledáte zábavu, nebo se snažíte pobavit ostatní.

FAQ
Proč se říká zábava?

Zábava se takto jmenuje proto, že zahrnuje širokou škálu snah a zážitků, jejichž cílem je pobavit, zaujmout a potěšit publikum. Z latinského slova „inter tenere“, které znamená udržet něčí pozornost nebo ji udržet, pochází slovo „zábava“. Popisuje, jak některé činnosti, jako je sledování filmu, návštěva koncertu nebo hraní her, mohou přitáhnout a udržet zájem lidí a zároveň jim přinést potěšení, zábavu a odreagování od běžné rutiny. V důsledku toho pojem „zábava“ přesně vystihuje cíl a složení činností určených k pobavení.

Co je to zábava ve Francii?

Francouzský výraz pro zábavu je „divertissement“. Zahrnuje širokou škálu zábav a dobrodružství, které lidi baví a těší. Může zahrnovat různá umělecká média, jako je divadlo, hudební koncerty, taneční představení a filmy. Francouzi si také cení kulturních akcí, jako jsou festivaly, výstavy a sportovní události. Celkově lze říci, že francouzský zábavní průmysl je prosperující a rozmanitý a každý si v něm najde něco pro svůj vkus a zájem.

Od čeho je ve francouzštině odvozeno slovo zábava?

Základem anglického slova „entertainment“ je francouzské sloveso entretenir, které znamená „udržovat“ nebo „udržovat“.

Co znamená entertainment?

Jako zábavu lze označit jakýkoli druh představení nebo činnosti, jejímž cílem je pobavit, zabavit nebo zaujmout publikum. Jedná se o široký pojem, který zahrnuje celou řadu médií, včetně televize, rozhlasu, kina, hudby, divadla, sportu a dalších. Hlavním cílem zábavy je přinést potěšení, odpočinek a odreagování od každodenního života. Může také sloužit k vyprávění, vyjadřování a komunikaci. Obecně je zábava technikou, která má podnítit zvědavost lidí a působit na jejich city.

Jaká je slovní podoba zábavy?

Podstatným jménem je slovo „forma zábavy“.

Jaké je v angličtině množné číslo slova entertainment?

V angličtině je „entertainment“ množné číslo slova „entertainment“.

Jaké jsou tři druhy zábavy?

Podle toho, jak jsou charakterizovány, se mohou tři formy zábavy lišit, ale obecně je lze rozdělit do tří kategorií: pasivní zábava, aktivní zábava a interaktivní zábava. Činnosti, jako je sledování filmu nebo čtení knihy, jsou příkladem pasivní zábavy, protože vyžadují pouze malou účast publika. Sportování nebo tanec jsou příklady aktivní zábavy, které vyžadují větší fyzické zapojení. Interaktivní zábava, jako jsou videohry nebo živé akce, které zahrnují účast publika, často zahrnuje přímé spojení s jinými lidmi nebo technologií.

Jaký je oxfordský význam slova entertainment?

Definice pojmu entertainment v oxfordském slovníku zní: „činnost spočívající v poskytování zábavy nebo požitku“.