Jak otevřít Time Machine. Komplexní průvodce

Jak sestrojit stroj času?
Thorneův stroj času lze tedy postavit takto: vezměte dvě sady rovnoběžných kovových desek. Díky Casimirovu jevu bude mít oblast mezi deskami zápornou energii. Záporná energie uvnitř této oblasti otevře podle Einsteinovy teorie drobné dírky či bublinky v prostoročasu (menší než subatomární částice).
Další informace najdete na www.scienceworld.cz

Vestavěná funkce zálohování v systému macOS nazvaná Time Machine umožňuje uživatelům rychle zálohovat a obnovovat soubory a chránit citlivé informace. Někdy je však obtížné zjistit, jak k Time Machine přistupovat a jak ji otevřít. Otevřením Time Machine v počítači Mac a získáním přístupu k datům Time Machine z jiného počítače Mac nebo externího pevného disku se podrobně zabývá tento článek. Probereme také časté problémy, které by mohly uživatelům znemožnit používání Time Machine. 1. Spuštění Time Machine na počítači Mac Při spouštění Time Machine na počítači Mac postupujte podle následujících pokynů: 1. Připojte k počítači Mac externí úložné zařízení, například pevný disk.

2. V nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky vyberte položku „System Preferences“ (Předvolby systému). 3. V seznamu možností v okně Předvolby systému vyberte položku „Time Machine“. 4. V předvolbách Time Machine klikněte na tlačítko „Vybrat záložní disk“. 5. Vyberte externí úložné zařízení, které jste předtím připojili, a klikněte na tlačítko „Use Disk“. 6. Poté kliknutím na ikonu Time Machine v panelu nabídek v pravém horním rohu obrazovky vyberte možnost „Enter Time Machine“. 2. Použití počítače Mac pro přístup k souboru Time Machine: Pokud chcete otevřít konkrétní soubor nebo složku ze zálohy Time Machine na počítači Mac, je třeba postupovat podle těchto kroků:

Pro přístup k Time Machine použijte výše uvedené pokyny. 2. Chcete-li najít příslušné datum zálohy, použijte časovou osu na pravé straně obrazovky. 3. Najděte a vyberte soubor nebo složku, kterou chcete obnovit. 4. Chcete-li vybraný soubor nebo složku vrátit na původní místo v počítači Mac, klikněte na možnost „Obnovit“. 3. Spuštění Time Machine na jiném počítači Mac: Pro přístup k Time Machine z jiného Macu připojeného ke stejné síti postupujte podle následujících pokynů: 1. Připojte Mac, ke kterému chcete získat přístup, k externímu úložnému zařízení, na kterém je uložena záloha Time Machine. 2. V okně Finderu počítače Mac otevřete složku „Aplikace“. 3. Najděte a spusťte program „Time Machine“. 4. Kliknutím na ikonu Time Machine v nabídce aplikace Time Machine vyberte možnost „Browse Other Backup Disks“ (Procházet další disky se zálohami). 5. Vyberte externí úložné zařízení pro zálohování Time Machine a klikněte na tlačítko „Use Disk“. 6. Nyní můžete procházet zálohy a podle potřeby obnovovat konkrétní soubory nebo adresáře. Pokud máte zálohu Time Machine na externím pevném disku a chcete k ní přistupovat na jiném Macu, postupujte podle následujících kroků:

4. Otevření Time Machine z externího pevného disku:

1. Připojte Mac, ke kterému chcete získat přístup, k externímu pevnému disku. 2. Spusťte Finder a přejděte na externí pevný disk.

3. Najděte a otevřete složku „Backups.backupdb“. 4. Uvnitř složky ‚Backups.backupdb‘ najdete podsložky s názvy zálohovaných Maců. Přejděte do složky počítače Mac, ke kterému chcete získat přístup, a otevřete ji. 5. Odtud můžete procházet zálohy a načítat potřebné soubory nebo složky. 5. Řešení problémů s otevíráním Time Machine: Příčin, proč se Time Machine na vašem Macu neotevře, může být celá řada:

– Ověřte, zda jste nakonfigurovali záložní disk provedením kroků popsaných v první části článku.

– Ověřte, zda je Mac správně propojen s externím úložným zařízením, které obsahuje zálohu Time Machine.

– Restartujte Mac a poté se znovu pokuste spustit Time Machine.

– Pokud problém přetrvává, můžete se pokusit Time Machine resetovat tak, že jej vypnete v možnostech Time Machine, restartujete Mac a poté jej znovu zapnete.

Závěrem lze říci, že Time Machine je třeba otevřít a používat, abyste mohli chránit své soubory a v případě potřeby je obnovit. Díky postupům uvedeným v tomto návodu byste nyní měli mít přístup k souborům Time Machine na jiném Macu nebo externím pevném disku, otevřít Time Machine na svém Macu a řešit časté problémy. Chcete-li zachovat ochranu a klid svých dat, nezapomeňte své soubory pravidelně zálohovat.

FAQ
Jak se dostanu ke svým záložním souborům na Macu?

Pro přístup k záložním souborům v počítači Mac můžete dodržovat tyto pokyny: 1. Připojte k počítači Mac Time Capsule nebo externí pevný disk, na kterém jsou uloženy záložní soubory. 2. Po připojení klikněte na nabídku Apple v levém horním rohu obrazovky a zvolte „Předvolby systému“. 3. V okně Předvolby systému vyberte ikonu „Time Machine“. 4. Zobrazí se vyskakovací okno se zobrazením předvoleb Time Machine. Právě zde se nachází přepínač pro aktivaci Time Machine. Ujistěte se, že je vybrána pozice „Zapnuto“. 5. V nabídce vyberte možnost „Select Backup Disk“ (Vybrat záložní disk). Zobrazí se seznam záložních disků, které jsou snadno dostupné. 6. Vyberte Time Capsule nebo externí pevný disk obsahující záložní soubory a klikněte na možnost „Use Disk“.

* 7. Pokud budete vyzváni, zadejte heslo záložního disku. Po výběru záložního disku v kroku 8 klikněte na možnost „Options“. Okno se změní. 9. V případě potřeby můžete v okně Options (Možnosti) vybrat, zda chcete ze zálohování vyloučit konkrétní soubory a adresáře. Po provedení všech potřebných úprav stiskněte tlačítko „Uložit“. Okno předvoleb Time Machine by se mělo zavřít.

Pro přístup k záložním souborům stačí přejít do složky, kam byly soubory původně uloženy. Pokud například potřebujete najít dokument, který zde byl dříve uložen, spusťte Finder a přejděte do složky Dokumenty. Pomocí rozhraní Time Machine pak můžete procházet mnoha iteracemi svých souborů.

Alternativně můžete konkrétní soubory nebo složky v záloze vyhledat pomocí funkce Spotlight (Command + Space).

Měli byste mít na paměti, že Time Machine vytváří hodinové zálohy za předchozích 24 hodin, denní zálohy za předchozí měsíc a týdenní zálohy za všechny předchozí měsíce. Chcete-li se vrátit v čase a obnovit v Macu konkrétní soubory nebo složky, použijte rozhraní Time Machine.