Jak získat mléko od krav v Minecraftu

Jak ziskat mleko v Minecraftu?
Snadný způsob jak toho dosáhnout bylo odtažení chobotnice rybářským prutem pryč od jiných bloků a pak ji podojit. Dojení chobotnic bylo odstaněno v aktualizaci 1.4. V Pocket Edition můžete krávy podojit, ale mléko není poživatelné. Cached
Další informace najdete na minecraft.fandom.com

Sandboxové hry jako Minecraft umožňují uživatelům prozkoumávat a budovat vlastní virtuální světy. Farmářství, které zahrnuje pěstování zvířat, jako jsou krávy, je jednou z různých činností, kterých se hráči mohou účastnit. Krávy jsou vynikajícím zdrojem kůže a masa, ale mohou také poskytovat mléko, které je nezbytnou surovinou. V tomto článku se budeme zabývat základním tématem, jak dojit krávy v Minecraftu, a otázkami, které s ním souvisejí, například jak získat mléko z vědra, zda lze krávu podojit miskou, jak vytvořit mléčnou farmu a jak získat mléko.

Abyste mohli v Minecraftu získávat mléko od krav, budete potřebovat prázdné vědro. Držte vědro v ruce, přistupte ke krávě a klikněte na ni pravým tlačítkem myši. Výsledkem této činnosti bude podojení krávy, jehož výsledkem bude plné vědro mléka. Krávy však nelze dojit donekonečna. Po podojení projdou fází ochlazení, než budou moci být podojeny znovu. Pokud máte v úmyslu sbírat mléko od několika krav, je nezbytné sledovat čas, protože toto ochlazení trvá zhruba pět minut.

Pokud se vám podařilo získat mléko do vědra, můžete ho buď vypít přímo z vědra, nebo ho použít v řemeslech. Jednoduše klikněte pravým tlačítkem myši na vědro a zároveň jej podržte, abyste mléko okamžitě spotřebovali. Konzumace mléka obnoví vaši lištu hladu, spotřebuje mléko a odstraní případné stavové efekty, jako je jed nebo chřadnutí. Kromě toho lze mléko přidat jako přísadu do různých pokrmů, včetně dýňového koláče a dortu.

I když dojení krávy pomocí misky není v Minecraftu myslitelné, misky plní v souvislosti s mlékem svou roli. Pomocí misek lze připravit houbový guláš, předmět jídla, který výrazně snižuje body hladu. K vytvoření misky jsou zapotřebí tři dřevěná prkna, která získáte položením dřevěných špalků na craftovací stůl. Houbový guláš s miskou připravíte tak, že po jejím získání zkombinujete jednu červenou a jednu hnědou houbu.

Pokud chcete v Minecraftu vybudovat mléčnou farmu, musíte chovat krávy a poskytnout jim dostatek prostoru pro putování a růst. Nejprve si pořiďte pár krav, které najdete v travnatých biomech. Krávy nalákejte pšenicí do malého prostoru, například do ohrady s brankou. Jakmile se ocitnete uvnitř, krmte krávy pšenicí, dokud se nezačnou zamilovávat a neporodí telata. Metodu opakujte, dokud nedosáhnete požadovaného množství krav.

Při získávání mléka z mléčné farmy je třeba postupovat stejně jako dříve. Klikněte pravým tlačítkem myši na krávu a přistupte k ní s prázdným vědrem, abyste získali mléko. Abyste maximalizovali produkci mléka, zaznamenávejte si dobu mezi jednotlivými dojeními.

Postup získávání mléka od krav ve hře Minecraft je, shrnuto, jednoduchý. Chcete-li získat mléko, stačí přistoupit ke krávě s prázdným vědrem a kliknout pravým tlačítkem myši. Mléko používejte k různým účelům, například k doplnění hladu nebo k tvorbě, přičemž mějte na paměti délku stání krávy. Misky lze v Minecraftu použít k přípravě houbového guláše, nelze je však použít k dojení krav. Nakonec založte mléčnou farmu tím, že budete krávy chovat a zajistíte, aby měly dostatek prostoru pro svůj růst a rozkvět.

FAQ
Jak ručně získat mléko?

V Minecraftu je k ručnímu dojení krav potřeba vědro. Zde najdete podrobný návod: 1. Vystopujte krávu: Na farmách nebo v travnatých oblastech Minecraftu hledejte krávy. Vypadají neobvykle a často jsou vidět, jak se potácejí kolem. Druhým krokem je vybavení kbelíku, takže se ujistěte, že máte v inventáři jeden prázdný. Pokud ho nemáte, můžete si ho vyrobit tak, že na craftovacím stole vytvoříte ze tří železných ingotů tvar písmene „V“. 3. Přibližte se ke krávě: Když se ke krávě přiblížíte, vyhněte se překvapení. Vyvarujte se úderu do krávy, protože tím ji můžete znepřátelit. 4. Klikněte na krávu pravým tlačítkem myši následujícím způsobem: Dojení krávy zahájíte kliknutím pravým tlačítkem myši, když je na panelu horkých tlačítek vybráno vědro. Mléko se začne hromadit ve vědru a kráva začne dojit sama. 5. Shromážděte mléko: Po naplnění vědra se do vašeho inventáře přidá vědro mléka, které jej nahradí. Nyní jej můžete použít mimo jiné k výrobě koláčů a dalších potravinářských výrobků ve hře Minecraft.

Je důležité si uvědomit, že krávy lze dojit pouze po konzumaci trávy. Pokud tedy najdete krávu, která nedává mléko, před dalším pokusem ji nejprve nechte napást trávy.

Jak odstraníte vodu z mléka?

Mléko můžete zbavit vody jednoduchým postupem, který se nazývá „odpařování“ nebo „kondenzace“. Zde je podrobný návod: 1. Naplňte velkou mělkou pánev nebo kastrol mlékem. Ujistěte se, že pánev zvládne objem mléka, ze kterého chcete získat vodu. 2. Nastavte teplotu na nízkou nebo středně nízkou a postavte pánev na plotnu. Abyste zabránili spálení nebo připálení mléka, je zásadní používat nízkou teplotu. 3. Nechte mléko pomalu vařit. Obsah vody v mléce se začne při zahřívání odpařovat a zůstane v něm koncentrovaná mléčná sušina. 4. Každou chvíli mléko zamíchejte, aby se na povrchu nevytvořila slupka. Teplo tak bude rovnoměrněji rozloženo. 5. Pokračujte ve vaření a míchání, dokud nezískáte správnou konzistenci. Při vaření se odpaří více vody, čímž vznikne hustší a koncentrovanější mléko. 6. Jakmile budete s hustotou spokojeni, vypněte oheň a nechte pánev vychladnout. Při ochlazování bude mléko nadále houstnout. Kondenzované mléko nyní můžete použít v receptech, které vyžadují menší vlhkost, nebo jej můžete uložit do lednice ve vzduchotěsné nádobě pro pozdější použití.

Vzhledem k tomu, že hra nenapodobuje takový stupeň detailu nebo složitosti, mějte na paměti, že tento postup se týká odstraňování vody z obyčejného mléka v reálném životě a není použitelný ve hře Minecraft.