Jak napsat @ při sazbě v notebooku

Jak psát čísla bez Shift?
Používání numerické klávesnice Pokud chcete k zadávání čísel použít numerickou klávesnici, stiskněte klávesu Num Lock. Většina klávesnic má světelný indikátor, podle kterého poznáte, jestli je numerická klávesnice zapnutá nebo vypnutá.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Přemýšleli jste někdy, jak správně napsat symbol ‚@‘ na notebooku? Symbol ‚@‘, označovaný také jako symbol „at the rate“, se často používá v e-mailových adresách, hláškách na sociálních sítích a dalších aplikacích. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak psát „@“ na klávesnici notebooku, kde se nachází klávesa „at“, jak psát „rate“ na britské klávesnici a jak najít znak „at“, pokud chybí.

Jak vypadá počítačový symbol pro „at the rate“?

Počítačový znak „@“ znamená „at the rate“. Často nahrazuje výraz „at“ v e-mailových adresách a na dalších místech. Pokud je například vaše e-mailová adresa [email protected], symbol „@“ odděluje vaše uživatelské jméno (john) od názvu domény (example.com). Kde přesně se na klávesnici nachází klávesa ‚At‘?

Klávesa „at“, která umožňuje psaní symbolu „@“, se obvykle nachází na klávesnici nad číslicí 2. Na většině klávesnic notebooků se k symbolu ‚@‘ dostanete tak, že kromě klávesy číslo 2 stisknete i klávesu Shift. Je důležité si uvědomit, že v závislosti na modelu a umístění vašeho notebooku se může rozložení klávesnice lišit.

Jak se na britské klávesnici píše „Rate“?

Slovo „rate“ se na britské klávesnici píše jednoduše. Stejně jako na každé běžné klávesnici najdete klávesy pro jednotlivá písmena ve slově „rate“ na příslušných místech. Chcete-li zadat slovo „rate“ na britské klávesnici, jednoduše stiskněte klávesy r, a, t a e v tomto pořadí.

Jak mohu získat zpět chybějící symbol „at“?

Pokud zjistíte, že na klávesnici vašeho notebooku chybí nebo nefunguje symbol „at“, existuje několik možných řešení. Můžete začít tím, že se pokusíte použít klávesnici na obrazovce, která je součástí operačního systému. Přístup k této virtuální klávesnici získáte výběrem položky „Nastavení“ v nabídce Start a následně položky „Usnadnění přístupu“, Symbol „@“ pak můžete napsat pomocí klávesnice na obrazovce poté, co ji povolíte.

Další možností je zjistit, zda má váš notebook alternativní kombinaci kláves nebo vyhrazenou klávesu „at“. Na některých noteboocích může být pro přístup ke znaku „@“ nutné použít klávesu AltGr ve spojení s jinou klávesou. Podrobné pokyny podle modelu vašeho notebooku naleznete v uživatelské příručce nebo je vyhledejte na internetu.

Ve výjimečných případech mohou mít na přístupnost symbolu „@“ vliv také jazykové preference klávesnice. Zkontrolujte nastavení operačního systému notebooku a ujistěte se, že je zvolen správný jazyk a rozložení klávesnice.

Chcete-li na klávesnici notebooku napsat symbol „@“, jednoduše stiskněte klávesu číslo 2 a zároveň podržte stisknutou klávesu Shift. Je však velmi důležité mít na paměti možné regionální změny a změny rozložení klávesnice. Pokud tam znak není nebo je rozbitý, zkuste psát pomocí klávesnice na obrazovce nebo vyhledejte různé kombinace kláves. S těmito pokyny pro vás bude psaní symbolu „v kurzu“ během chvíle přirozené.

FAQ
Proč nefunguje symbol at?

Symbol at (@) nemusí na notebooku fungovat z různých důvodů. Toto je několik scénářů, které se mohou uplatnit: Potíže s klávesnicí: Nejčastější příčinou nefunkčnosti symbolu at může být problém s klávesnicí. Je možné, že je skutečná klávesa rozbitá, zaseknutá nebo nefunguje správně. Chcete-li se ujistit, že se nejedná pouze o krátkodobou chybu, zkuste klávesu stisknout vícekrát.

2. Rozložení klávesnice: Dalším možným problémem je chybné rozložení klávesnice. U některých notebooků jsou k dispozici různé konfigurace klávesnice, například QWERTY, AZERTY nebo QWERTZ. Zkontrolujte, zda rozložení kláves odpovídá skutečným klávesám na vašem notebooku. V předvolbách operačního systému můžete prozkoumat a upravit nastavení rozložení klávesnice.

3. Nastavení jazyka: Pokud váš notebook podporuje různé jazyky nebo metody zadávání, je možné, že příčinou problému je nastavení jazyka. Některé klávesy se mohou při přepínání mezi různými vstupními jazyky nebo metodami chovat odlišně. Zkontrolujte, zda jsou jazyková a vstupní nastavení správně nastavena. 4. Problém se softwarem: Občas mohou softwarové zádrhele nebo konflikty způsobit nefunkčnost některých kláves. Doporučujeme aktualizovat operační systém a ovladače klávesnice na nejnovější verze. Provedení antivirové kontroly může také pomoci při vyhledávání a odstraňování případného škodlivého softwaru nebo nebezpečných programů bránících výkonu klávesnice. 5. Problém s hardwarem: V některých případech může problém souviset s hardwarovým problémem. Pokud výše uvedená opatření problém nevyřeší, stálo by za úvahu nechat klávesnici notebooku přezkoušet nebo opravit kvalifikovaným odborníkem.

Pro nalezení vhodného řešení je rozhodující diagnostikovat problém a přesně určit jeho zdroj.

Jak se nazývá symbol@?

Symbol „@“ se někdy označuje jako symbol „at“ nebo „at sign“.

Jak mohu psát v sazbě?

Na přenosném počítači můžete symbol „at“ (@) napsat tak, že provedete níže popsaný postup: 1. Najděte na klávesnici notebooku klávesu „Shift“. Obvykle ji najdete na levé a pravé straně klávesnice. 2. Podržte klávesu „Shift“ stisknutou a zároveň ji stiskněte. 3. Vyhledejte klávesu se symbolem „2“ a zároveň podržte stisknutou klávesu „Shift“. Obvykle se tato klávesa nachází vedle funkčních kláves v horní řadě klávesnice. 4. Při stisknuté klávese „Shift“ stiskněte klávesu se symbolem „2“.

Po provedení těchto kroků byste měli být schopni na svém notebooku zadat symbol „at“ (@).

Jak se na notebooku zadávají procenta?

Pomocí níže uvedených pokynů můžete na klávesnici notebooku zadat symbol procenta (%): 1. Ujistěte se, že je na klávesnici notebooku aktivován zámek Num Lock. 2. Najděte číselný blok na pravé straně klávesnice. Obvykle se skládá z různé sbírky čísel a symbolů. 3. Podržte stisknutou klávesu Alt na klávesnici a zároveň ji stiskněte. 4. Na číselném bloku zadejte „37“ a zároveň podržte stisknutou klávesu Alt. 5. Po uvolnění klávesy Alt by se měl zobrazit symbol procenta (%).

Pokud váš notebook nemá numerický blok, můžete zkusit použít klávesu Fn ve spojení s jinými klávesami, abyste získali znak procent. Přesná kombinace kláves se může měnit v závislosti na značce a modelu vašeho notebooku. Podrobnější informace naleznete v příručce ke klávesnici nebo v uživatelské příručce k vašemu notebooku.