Jak vytvořit dovednost Alexa. Průvodce krok za krokem

What language does Alexa work on?
Amazon Alexa

Developer(s) Amazon
Initial release November 6, 2014
Operating system Fire OS 5.0 or later, iOS 11.0 or later Android 4.4 or later
Platform Amazon Echo Fire OS iOS Android Linux Windows
Available in English French German Japanese Italian Spanish Portuguese Hindi Arabic
Další informace najdete na en.wikipedia.org

Alexa společnosti Amazon se s nástupem hlasových asistentů stala jednou z nejoblíbenějších možností pro vývojáře, kteří chtějí vytvářet aplikace s podporou hlasu. Vytvořením dovednosti pro Alexu můžete rozšířit její funkce a poskytnout uživatelům interaktivní zážitek na míru. Tento článek vás provede vytvořením dovednosti Alexa a poskytne odpovědi na některé často kladené otázky.

Vytvoření účtu Alexa Developer v kroku 1:

Nejprve se musíte zaregistrovat k účtu Alexa Developer. Přihlaste se pomocí svého účtu Amazon tak, že přejdete na portál Amazon Developer (developer.amazon.com). Po přihlášení vyberte tlačítko „Create Skill“ (Vytvořit dovednost) v nabídce Alexa Skills Kit (ASK). Podle pokynů k nastavení vyberte název své schopnosti a vyvolávací frázi, kterou budou uživatelé používat k interakci s ní. Navrhování vašeho talentu:

Než začnete psát kód, je důležité navrhnout model interakce pro váš talent. Zde by měly být definovány akce a vyvolávací fráze, které budou uživatelé používat k interakci s vaším talentem. Tyto interakce můžete snadno definovat díky grafickému nástroji společnosti Amazon, vývojářské konzole Alexa Skills Kit. Pro složitější návrhy můžete alternativně použít editor JSON nebo rozhraní příkazového řádku (CLI) sady Alexa Skills Kit. 3. Vývoj dovednosti:

Po vytvoření interakčního modelu je čas uvést odůvodnění vaší dovednosti do praxe. K vytváření dovedností Alexa lze použít několik programovacích jazyků, včetně jazyků Node.js, Python, Java a C#. Nicméně Node.js je nejčastěji používanou možností pro vývoj dovedností Alexa, protože společnost Amazon dává k dispozici tuto sadu pro vývoj softwaru (SDK). SDK nabízí vestavěné funkce pro správu požadavků a odpovědí a zjednodušuje proces vývoje.

4. Vyhodnocení a sdílení talentů: Po nakódování talentů je nutné je důkladně otestovat, abyste se ujistili, že fungují podle plánu. Rozhovory s Alexou můžete napodobit pomocí vestavěného testovacího nástroje konzoly Alexa Developer Console. Talent můžete odeslat k certifikaci poté, co jste spokojeni s tím, jak dobře funguje. Každý talent je prověřen společností Amazon, aby se ujistila, že dodržuje její standardy a nabízí uspokojivý uživatelský zážitek. Po schválení bude vaše dovednost zpřístupněna lidem, aby ji mohli povolit a používat.

Nyní zodpovíme několik relevantních dotazů: Můžete si vývojem dovedností pro Alexu vydělat peníze?

Vývojem dovedností Alexa můžete vydělávat peníze, ano. Můžete prodávat digitální materiál nebo nabízet prémiové funkce v rámci své dovednosti pomocí jedné z několika technik zpeněžení, které společnost Amazon nabízí, například nákup v rámci dovednosti. Kromě toho můžete získat peníze účastí v programu Amazon Developer Rewards, který nabízí odměny za používání a zapojení vaší dovednosti. Jaký programovací jazyk Alexa používá? K vytváření dovedností Alexa lze použít programovací jazyky, nejoblíbenější je však Node.js. Proces vývoje usnadňuje speciální sada SDK Node.js od společnosti Amazon, která obsahuje vestavěné funkce pro správu požadavků a odpovědí systému Alexa. Pokud však chcete, můžete dovednosti Alexa vytvářet také v jazycích Python, Java nebo C#.

Jak mohu vytvořit dovednost Alexa pro svou chytrou domácnost? Chcete-li vytvořit dovednost pro chytrou domácnost Alexa, musíte dodržet stejné postupy, které jsou popsány výše pro vytvoření dovednosti Alexa. Namísto vytváření jedinečných záměrů a výroků budete při navrhování dovednosti používat rozhraní API pro chytré domácnosti. Pomocí tohoto rozhraní API můžete spravovat chytré domácí spotřebiče a poskytnout uživatelům plynulé ovládání hlasem. Svou dovednost budete muset propojit s cloudovou službou pro příslušné zařízení chytré domácnosti nebo využít automatizační platformu pro chytré domácnosti, jako je AWS IoT nebo SmartThings.

Alexa Skills Kit je zdarma?

Rozhodně, sadu dovedností Alexa Skills Kit (ASK) může využívat kdokoli. Za vytvoření a šíření dovedností Alexa si společnost Amazon neúčtuje žádné poplatky. Mějte však na paměti, že pokud vaše dovednost využívá specifické webové služby Amazon (AWS), například AWS Lambda pro hostování kódu vaší dovednosti nebo Amazon S3 pro ukládání prostředků, jako jsou fotografie nebo zvukové soubory, může být jejich využití zpoplatněno.

Vytvořením dovednosti Alexa se otevírá celá řada možností, jak vyvíjet hlasové aplikace a komunikovat s miliony uživatelů Alexy po celém světě. Své nápady můžete uvést v život a poskytnout osobitý a zajímavý zážitek s Alexou podle pokynů uvedených v této příručce a s využitím nástrojů zpřístupněných společností Amazon.

FAQ
Jak kódovat Alexu pomocí jazyka Python?

Pomocí jazyka Python můžete programovat Alexu podle níže uvedených kroků: Vytvořte si nový projekt Alexa Skill a účet Amazon Developer.

2. Vyberte programovací jazyk Python a vlastní typ dovednosti pro vaši dovednost. 3. Ve třetím kroku nastavte funkci AWS Lambda, ve které bude umístěn kód vaší dovednosti. Kód můžete spouštět pomocí služby Lambda poskytované službou Amazon Web Services (AWS), aniž byste museli nastavovat nebo spravovat servery.

4. Pro psaní kódu dovednosti použijte jazyk Python. Sada Alexa Skills Kit (ASK) SDK pro jazyk Python nabízí soubor knihoven a nástrojů, které zjednodušují vytváření dovedností. 5. Pomocí sady ASK SDK implementujte logiku a funkce potřebné pro váš talent. To zahrnuje obsluhu uživatelských požadavků, zpracování uživatelských záměrů a vytváření vhodných odpovědí. 6. K otestování dovednosti použijte zařízení s podporou Alexa nebo konzolu Alexa Developer Console. Pomocí přiložených nástrojů můžete simulovat interakce s uživateli a ladit svou odbornost.

7. Poté, co dovednost funguje podle plánu, nasaďte ji do funkce AWS Lambda. 8. Nakonfigurujte svou dovednost v konzole Alexa Developer Console zadáním základních údajů, včetně koncového bodu a názvu volání.

9. Chcete-li svou odbornost zpřístupnit široké veřejnosti, odešlete ji k certifikaci.

Při vývoji dovedností Alexa založených na jazyce Python nezapomeňte používat oficiální dokumentaci a zdroje nabízené společností Amazon, které obsahují komplexní pokyny a osvědčené postupy.