Jak opravit server DHCP Xbox One

How do I fix my DHCP server on Xbox One?
On This Page :

  1. Causes of Xbox Can't Connect to DHCP Server Error.
  2. Solution 1. Power Cycle Xbox Console & Router.
  3. Solution 2. Try Different Cable or Port.
  4. Solution 3. Assign Static IP to Your Xbox Console.
  5. Solution 4. Contact Xbox Support.
  6. Bottom Line.
Další informace najdete na www.partitionwizard.com

Server DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) má na starosti přidělování IP adres síťovým zařízením. Pokud má server DHCP konzole Xbox One problémy, můžete mít potíže s připojením a nemůžete přistupovat k online službám. K opravě serveru DHCP konzole Xbox One můžete použít pokyny k řešení potíží uvedené v tomto článku.

Nejprve definujme, co je server DHCP konzole Xbox One. Konzole Xbox One komunikuje se serverem DHCP, když ji připojíte k síti, aby získala IP adresu. Xbox One musí tuto IP adresu používat, aby se mohl připojit k síti a internetu. Pokud server DHCP nepracuje správně, může se stát, že konzole Xbox One nebude schopna získat IP adresu, což může způsobit problémy s připojením.

Pokud konzole Xbox One zobrazuje zprávu „Nelze se připojit k serveru DHCP“, můžete problém vyřešit několika způsoby.

Restartujte hardware sítě: Pro začátek vypněte konzoli Xbox One, modem a směrovač. Po krátké chvíli zapněte modem, pak směrovač a nakonec Xbox One. Během tohoto postupu se obnoví síťové připojení, což může také dočasně vyřešit případné problémy se serverem DHCP.

2. Zkontrolujte síťová připojení a kabely: Zkontrolujte, zda jsou všechny kabely vedoucí ke konzoli Xbox One, modemu a směrovači pevně zapojeny. Server DHCP může mít občas problémy s připojením v důsledku uvolněných nebo poškozených kabelů a nemůže přidělit IP adresu.

3. Restartování konzole Xbox One: Dočasnou mezipaměť nebo síťová nastavení, která mohou způsobovat problémy se serverem DHCP, lze vymazat restartováním konzole Xbox One. Podržte stisknuté tlačítko napájení na přední straně konzole po dobu 10 sekund nebo dokud se úplně nevypne, čímž provedete cyklus napájení. Po chvíli čekání konzoli znovu zapněte.

4. Ručně nakonfigurujte nastavení sítě: Pokud se výše uvedenými metodami nepodaří problém se serverem DHCP odstranit, můžete se pokusit o ruční konfiguraci síťových nastavení konzole Xbox One. V konzoli Xbox One přejděte do nastavení sítě a vyberte možnost „Rozšířená nastavení“. Odtud pak můžete ručně přidělit statickou IP adresu, masku podsítě, bránu a server DNS. Zadejte přesné údaje, které vám poskytl váš poskytovatel internetových služeb.

Různé faktory mohou někdy způsobit nefunkčnost serveru DHCP. Na vině může být přetížení sítě, nesprávná konfigurace serveru DHCP nebo dokonce samotný server DHCP. Za takových okolností může při hledání a odstraňování problému pomoci kontaktování poskytovatele internetových služeb nebo správce sítě.

Závěrem lze říci, že pro opravu serveru DHCP v konzoli Xbox One bude možná nutné restartovat síťový hardware, zkontrolovat kabely a připojení, zapnout cyklus napájení konzole a v případě potřeby ručně nakonfigurovat nastavení sítě. Dodržováním těchto kroků při řešení potíží můžete zvýšit své šance na odstranění potíží se serverem DHCP a pokračovat v používání online a herních služeb konzole Xbox One.

FAQ
Jak aktivovat server DHCP?

Chcete-li zapnout server DHCP, proveďte následující kroky:

1. Připojte konzoli Xbox One k síti pomocí ethernetového kabelu nebo Wi-Fi. 2. Stisknutím tlačítka Xbox na ovladači konzole Xbox One spusťte uživatelskou příručku. 3. Klikněte na kartu „Settings“ (Nastavení) a vyberte možnost „Network“ (Síť). 4. V nabídce Nastavení sítě vyberte možnost „Rozšířená nastavení“. 5. V části Rozšířené možnosti klikněte na položku „Nastavení IP“. 6. Ujistěte se, že nastavení IP adresy i DNS je na panelu nastavení IP nastaveno na „Automaticky“. Přejděte dolů a vyberte možnost „Alternate MAC address“ (Alternativní adresa MAC).

7. 8. Chcete-li provést změny, zobrazí se vyskakovací okno s výzvou k restartování konzoly. Vyberte možnost „Restartovat“.

Těmito kroky můžete povolit server DHCP konzole Xbox One, čímž jí umožníte automaticky přijímat IP adresu a nastavení DNS ze sítě.

Jak obnovím službu DHCP?

Službu DHCP můžete restartovat následujícími kroky: Chcete-li vstoupit do dialogového okna „Spustit“, stiskněte na klávesnici klávesu Windows plus R.

2. Chcete-li otevřít okno Služby, zadejte „services.msc“ a klepněte na tlačítko Enter. 3. V seznamu vyhledejte službu „DHCP Client“ posunutím dolů.

4. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na službu „DHCP Client“ vyberte z kontextové nabídky možnost „Restartovat“. V důsledku toho se služba zastaví a restartuje. 5. Pokud problém přetrvává, můžete také z kontextové nabídky po kliknutí pravým tlačítkem myši na službu „DHCP Client“ zkusit vybrat možnost „Properties“. 6. Chcete-li službu zastavit, vyberte v okně Vlastnosti tlačítko „Zastavit“. 7. Chcete-li službu po jejím zastavení znovu spustit, klikněte na tlačítko „Start“. 8. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „OK“. Případné problémy se serverem DHCP na konzoli Xbox One lze vyřešit restartováním služby DHCP.

Měl bych povolit službu DHCP pro hraní her?

Protokol DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) by měl být pro hraní na konzoli Xbox One rozhodně povolen. Zařízení ve vaší síti dostávají automatické přidělování IP adres z DHCP, což zjednodušuje připojení a hraní online her.

Zapnutím DHCP můžete přestat ručně konfigurovat IP adresy pro Xbox One a další zařízení. To usnadňuje nastavení a zaručuje bezproblémové připojení konzole k internetu. DHCP navíc umožňuje efektivní správu IP adres a zaručuje, že každé zařízení v síti obdrží odlišnou adresu.

Kromě úspory času vám používání DHCP při hraní her dává svobodu rychlého připojení konzole Xbox One k jiným sítím. DHCP zajišťuje, že konzole může snadno získat IP adresu a připojit se k internetu, takže si můžete užívat hraní online, ať jste kdekoli – doma nebo u přátel.

Závěrem lze důrazně doporučit, abyste na konzoli Xbox One při hraní her používali protokol DHCP, protože usnadňuje nastavení, zajišťuje efektivní správu IP adres a poskytuje flexibilitu při připojování k více sítím.