Jak zasílat okamžité zprávy v aplikaci Outlook. Komplexní průvodce

Jak načasovat odeslání emailu v Outlooku?
Pozdržení doručení zprávy

  1. Při psaní zprávy vyberte šipku Další možnosti ve skupině Značky na pásu karet. …
  2. V části Možnosti doručení zaškrtněte políčko Nedoručovat před a potom klikněte na požadované datum a čas doručení.
  3. Klikněte na tlačítko Zavřít.
  4. Až e-mailovou zprávu dokončíte, vyberte Odeslat.

Cached

Další informace najdete na support.microsoft.com

Miliony lidí na celém světě používají známý e-mailový program Outlook. Ačkoli jeho primární využití je pro elektronickou poštu, disponuje také užitečným nástrojem pro okamžité zasílání zpráv, který uživatelům umožňuje ihned hovořit se svými známými. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak funkci okamžitých zpráv v aplikaci Outlook využívat, povíme si o tom, zda je součástí aplikace Outlook 365, projdeme si postup odesílání okamžitých zpráv a povíme si o aplikaci Outlook Messenger. Poskytneme vám také návod, jak krok za krokem označit e-mail v aplikaci Outlook jako naléhavý. Jsou v aplikaci Outlook 365 k dispozici okamžité zprávy?

Okamžitá komunikace je v aplikaci Outlook 365 přístupná, ano. Outlook Chat je funkce, která umožňuje uživatelům rychle komunikovat se svými kontakty nebo spolupracovníky, aniž by museli otevírat jiný chatovací program. Outlook Chat je snadno přístupný a použitelný, protože je hladce integrován do uživatelského prostředí aplikace Outlook. Jak mám naformátovat rychlou zprávu: Níže uvedené kroky slouží k sestavení rychlé zprávy v aplikaci Outlook: Spusťte aplikaci Outlook a přihlaste se ke svému účtu. 2. Chcete-li přejít do okna Lidé, klikněte na ikonu „Lidé“ na levé straně. 3. Vyhledejte kontakt, jehož jméno chcete sdělit, a dvakrát na něj klikněte.

4. Do zobrazeného okna chatu můžete napsat zprávu. 5. Po dokončení psaní zprávy ji odešlete stisknutím klávesy Enter. Existuje aplikace Outlook Messenger, že? Společnost Microsoft vytvořila Outlook Messenger jako samostatný komunikační program. Nyní byl vyřazen z provozu a jeho funkce byly začleněny mimo jiné do produktů Microsoft Teams a Skype for Business. Tyto programy mohou Outlook Messenger nahradit, protože nabízejí výkonnější funkce pro zasílání zpráv a spolupráci.

Jak označím e-mail z aplikace Outlook jako naléhavý?

Pro odeslání e-mailu v aplikaci Outlook jako naléhavého lze použít níže uvedené postupy: Napište e-mail jako obvykle v prvním kroku.

2. V okně zprávy vyberte kartu „Možnosti“. 3. V závislosti na naléhavosti e-mailu vyberte ve skupině „Značky“ možnost „Vysoká důležitost“ nebo „Nízká důležitost“. Když příjemce e-mail obdrží, bude nyní označen jako naléhavý a bude mít červený vykřičník označující jeho důležitost.

Na závěr dodejme, že aplikace Outlook disponuje funkcí nazvanou Outlook Chat pro rychlé zasílání zpráv, která uživatelům umožňuje vést krátké rozhovory uvnitř pohodlného rozhraní e-mailového klienta. V aplikaci Outlook 365 ji lze zpřístupnit tak, že přejdete do okna Lidé. Společnost Microsoft nabízí náhradní produkty, jako je Skype pro firmy a Microsoft Teams, pro sofistikovanější požadavky na zasílání zpráv a spolupráci, i když služba Outlook Messenger byla ukončena. V neposlední řadě volby Vysoká důležitost a Nízká důležitost obsažené na kartě volby zprávy umožňují označit e-mailovou zprávu aplikace Outlook jako naléhavou. Pokud budete mít tyto možnosti na paměti, můžete maximalizovat využití nástrojů pro zasílání zpráv aplikace Outlook.

FAQ
Lze v aplikaci Outlook odesílat automatické e-maily?

Ano, v aplikaci Outlook můžete nastavit pravidla pro automatické odesílání e-mailů. V aplikaci Outlook můžete nastavit pravidla pro automatické zpracování příchozích zpráv v závislosti na parametrech, jako je odesílatel, předmět nebo klíčová slova. Pomocí těchto pravidel můžete Outlook nastavit tak, aby automaticky odpovídal na konkrétní e-maily, přeposílal je konkrétním příjemcům nebo prováděl další úkoly. Tento nástroj je užitečný pro efektivnější organizaci doručené pošty nebo nastavení automatických odpovědí na e-maily.

Jak povolím chat v aplikaci Outlook 365?

Pomocí těchto kroků povolíte chat v aplikaci Outlook 365: Nejprve otevřete aplikaci Outlook 365 a přihlaste se pomocí svého účtu. 2. V pravém horním rohu obrazovky vyberte ikonu ozubeného kola pro „Nastavení“. 3. V rozevírací nabídce v dolní části vyberte možnost „Zobrazit všechna nastavení aplikace Outlook“. 4. V levé nabídce vyberte možnost „Chat a týmy“. 5. Přepněte přepínač pro povolení chatu v aplikaci Outlook ve sloupci „Chat“. Po aktivaci se v levém dolním rohu okna aplikace Outlook objeví nová ikona chatu. 7. Chcete-li začít posílat zprávy a dopisovat si s kontakty, kliknutím na tlačítko chatu spusťte okno chatu.

Podle následujících pokynů můžete v aplikaci Outlook 365 povolit funkce chatu a rychle používat rychlé zprávy ke komunikaci s ostatními.

Jak po připojení v aplikaci Outlook 365 okamžitě odeslat?

Pokud jste připojeni a chcete v aplikaci Outlook 365 okamžitě odeslat okamžitou zprávu, postupujte následovně:

1. Spusťte aplikaci Outlook 365 a přejděte na domovskou stránku.

2. Chcete-li začít psát nový e-mail, klepněte na možnost „Nový e-mail“. 3. Do sloupce „Komu“ zadejte e-mailovou adresu příjemce. 4. V pravé části okna pro sestavení e-mailu se po zadání e-mailové adresy příjemce zobrazí ikona s řečovou bublinou a bleskem. Zde se nachází tlačítko „Chat“. 5. Chcete-li zahájit chat s příjemcem prostřednictvím rychlé zprávy, klikněte na ikonu „Chat“. 6. Otevře se jiné okno chatu, ve kterém můžete psát a komunikovat.

7. Chcete-li příjemci ihned odeslat zprávu, napište ji do okna chatu a stiskněte klávesu „Enter“ na klávesnici.

Po připojení k aplikaci Outlook 365 můžete snadno odeslat okamžitou zprávu podle následujících kroků.

Jaký je rozdíl mezi e-mailem a instantními zprávami?

Přestože e-mail i instant messaging jsou způsoby komunikace online, existují mezi nimi některé významné rozdíly. Rychlost: Komunikaci v reálném čase umožňuje instant messaging, kdy jsou zprávy odesílány a přijímány rychle. E-mail naproti tomu používá metodu zpožděného doručení, takže může chvíli trvat, než se zprávy dostanou k příjemcům. 2. Formát: Instant messaging často zahrnuje krátkou a rychlou výměnu zpráv, která se podobá konverzaci. Obvykle se zobrazuje v rozhraní podobném chatu s chronologicky řazenými zprávami. Účelem e-mailu je naproti tomu posílat delší, oficiálnější zprávy. E-mail se obvykle zobrazuje ve vláknech, kde jsou odpovědi a dialogy uspořádány hierarchicky. 3. Přítomnost a dostupnost: Okamžité zprávy často zobrazují online stavy kontaktů a informují vás o tom, zda jsou k dispozici. Pokud jsou obě strany online, umožňuje to komunikaci v reálném čase. Zprávy jsou často doručovány bez ohledu na dostupnost příjemce prostřednictvím e-mailu, protože ten tuto funkci postrádá. Dostupnost: Pro konverzaci v reálném čase prostřednictvím rychlých zpráv musí být obě strany obvykle online a dostupné ve stejný okamžik. E-mail naproti tomu umožňuje asynchronní komunikaci, takže zprávy lze odesílat a přijímat, kdykoli to příjemci vyhovuje. Instant messaging se často používá pro krátkou, neformální interakci a rychlé odpovědi.

5. Často se používá pro rychlé diskuse, týmovou práci a sezení s otázkami a odpověďmi. Naproti tomu e-mail se často používá pro delší, formálnější korespondenci, jako je obchodní korespondence, sdílení dokumentů nebo zasílání příloh.

Okamžité zasílání zpráv je vhodnější pro krátké a neformální konverzace, kde je třeba rychle reagovat, zatímco e-mail je obvykle považován za formálnější a vhodný pro profesionální komunikaci.