Získání emoji v systému Windows 11. Komplexní průvodce

How do I get different emojis on Windows 11?
During text entry, type Windows logo key + . (period). The emoji keyboard will appear. Select an emoji with the mouse, or keep typing to search through the available emojis for one you like. For more ways to express yourself, choose from GIFs and Kaomoji too! Cached
Další informace najdete na support.microsoft.com

Emodži se staly důležitou součástí digitální komunikace, protože nám umožňují vyjadřovat emoce a dodávají naší komunikaci osobitost. Společnost Microsoft vydala systém Windows 11 s řadou nových funkcí, včetně vylepšené klávesnice s emoji. V tomto příspěvku se podíváme na zapnutí emoji v systému Windows 11, používání klávesy Ctrl k výběru emoji, získání 3D emoji a opravu problémů s emoji v zařízeních se systémem Windows 11. 1. Zapnutí emoji v systému Windows 11: Emoji lze v systému Windows 11 používat podle následujících jednoduchých kroků: 1. Spusťte libovolný program nebo textové pole, do kterého chcete přidat emoji. 2. Chcete-li spustit nástroj pro výběr emoji, stiskněte klávesu Windows a tečku (.). 3. Objeví se malé okno obsahující různé emodži. 4. Chcete-li objevit konkrétní emoji, procházejte seznam dostupných emoji nebo použijte vyhledávací panel. 5. Chcete-li přidat emoji do textu, klikněte na vybraný emoji. 2. Vkládání emoji pomocí klávesy Ctrl v systému Windows 11:

Pokud máte rádi klávesové zkratky, můžete k tomu použít klávesu Ctrl. Postup je následující: 1. Spusťte libovolný program nebo textové pole, do kterého chcete přidat emoji. 2. Chcete-li spustit nástroj pro výběr emoji, stiskněte klávesu Windows a tečku (.). 3. Pomocí kláves se šipkami procházejte emodži a poté stisknutím klávesy Enter zadejte vybrané emodži.

4. Alternativně můžete rychle přejít do nástroje pro výběr emoji a zadávat emoji bez použití myši stisknutím klávesy Ctrl a tečky. Přidání 3D emoji do systému Windows 11:

Se zavedením 3D emoji v systému Windows 11 dostávají vaše digitální výrazy nový rozměr a realističnost. Níže uvedené kroky slouží k přístupu k 3D emotikonům: 1. Spusťte libovolný program nebo textové pole, do kterého chcete přidat emoji. 2. Chcete-li spustit nástroj pro výběr emoji, stiskněte klávesu Windows a tečku (.). 3. V horní části okna nástroje pro výběr emoji vyberte kartu „3D“. 4. Prohlédněte si nabízené 3D emotikony a vyberte ten, který chcete použít. 5. Chcete-li emoji přidat do textu, klikněte na něj. Oprava problémů se zobrazováním emoji v systému Windows 11:

Pokud se emoji v zařízení se systémem Windows 11 nezobrazují tak, jak mají, můžete použít následující techniky řešení problémů: Nejprve se ujistěte, že je systém Windows 11 aktualizovaný. Nainstalujte všechny dostupné aktualizace v Nastavení > Windows Update. Restartujte zařízení. Někdy může drobné problémy vyřešit prostý restart. 3. Zkontrolujte předvolby jazyka v systému. V části Nastavení > Čas a jazyk vyberte možnost Jazyk. Zkontrolujte, zda je výchozím jazykem ten, který používáte. Obnovte klávesnici emoji, číslo 4. Chcete-li přidat klávesnice, přejděte do nabídky Nastavení > Čas a jazyk > Jazyk > Klávesnice. Vyhledáním klávesnice emoji ji odeberte. Poté ji opět přidejte. 5. Pokud problém přetrvává, přemýšlejte o vymazání nastavení systému Windows 11. V nabídce „Obnovení“ v části Nastavení > Systém > Obnovení vyberte možnost „Obnovit tento počítač“. Před pokračováním nezapomeňte zálohovat důležité soubory, protože tím obnovíte základní nastavení systému.

Závěrem lze říci, že systém Windows 11 nabízí praktický způsob přístupu k emotikonům a jejich používání v elektronické korespondenci. Můžete se jednoduše vyjádřit pomocí různých emoji, ať už se rozhodnete použít výběr emoji nebo klávesové zkratky. Přidání 3D emodži navíc dodá vašim pocitům novou úroveň hloubky. Výše uvedené postupy řešení problémů by vám měly pomoci najít řešení, pokud se vyskytnou problémy s nesprávným zobrazováním emoji. Využijte možnosti emoji a vylepšete si práci se systémem Windows 11!

FAQ
Proč mi v systému Windows 11 nefunguje klávesnice s emoji?

Klávesnice emoji ve Windows 11 nemusí fungovat z několika důvodů. Těchto několik scénářů se může týkat: 1. Zastaralá verze systému Windows: Zkontrolujte, zda je v počítači nainstalován systém Windows 11. Verze operačního systému může mít vliv na funkčnost emoji, proto může pomoci aktualizace na nejnovější verzi. 2. Nastavení jazyka klávesnice: Zkontrolujte, zda je nastavení jazyka klávesnice správně nastaveno. Pokud není nastavení jazyka nastaveno na kompatibilní jazyk, klávesnice emoji nemusí občas fungovat. 3. Chybějící písmo emoji: Pro správné zobrazení potřebují emoji určitá písma. Pokud v počítači chybí potřebné písmo emoji, klávesnice nemusí fungovat. Chcete-li tento problém vyřešit, zkuste znovu nainstalovat nebo aktualizovat balíček písem. Pokud žádná z výše uvedených oprav nefunguje, může být problém v hardwaru nebo ovladačích klávesnice.

4. Potíže s hardwarem nebo ovladači. Zkontrolujte, zda je klávesnice správně připojena a zda jsou ovladače aktuální. Chcete-li vyzkoušet, zda to problém odstraní, můžete zkusit přeinstalovat nebo aktualizovat ovladače klávesnice.

Pokud žádná z těchto oprav nepomůže, mohlo by být vhodné obrátit se na společnost Microsoft nebo na specialistu technické podpory, který vám poskytne další pomoc při identifikaci a řešení problému.

Proč můj počítač nezobrazuje emoji?

Váš počítač nemusí zobrazovat emoji z několika důvodů. Zde je několik takových zdůvodnění: Je možné, že starší verze systému Windows ve vašem počítači nepodporuje nejnovější emoji.

1. Zastaralý operační systém. Tento problém lze vyřešit aktualizací operačního systému na Windows 11 nebo novější verzi Windows. Emoji jsou prezentovány pomocí určitých písem, a proto chybí podpora písma. Emoji nemusí být v počítači viditelné, pokud není nainstalováno správné písmo. Chcete-li zobrazit emoji v systému Windows, ujistěte se, že je v systému nainstalováno písmo, jako je Segoe UI Emoji. 3. Kompatibilita prohlížeče nebo aplikace: Některé programy nebo webové prohlížeče mohou podporovat pouze několik emodži nebo vyžadovat použití konkrétních nastavení, aby se emodži zobrazovaly správně. Ujistěte se, že jsou vaše programy aktuální a že je váš prohlížeč kompatibilní. 4. Nastavení jazyka: V závislosti na jazykových nastaveních počítače se může podpora emoji lišit. Zkontrolujte, zda jsou jazyková nastavení nastavena tak, aby se emodži zobrazovaly. Některé jazyky navíc mohou ve srovnání s jinými jazyky akceptovat pouze malý počet emoji. 5. Omezení týkající se zařízení: Vzhledem ke složitému designu mohou mít emodži problémy se zobrazením na starších nebo méně výkonných zařízeních. Emodži se nemusí správně zobrazit na zastaralém nebo nedostatečně výkonném počítači.

Můžete zkusit aktualizovat operační systém, přidat potřebná písma, ujistit se, že váš prohlížeč nebo programy jsou kompatibilní, změnit nastavení jazyka nebo případně přemýšlet o změně hardwaru, abyste tyto problémy vyřešili.