Jak používat Apple iPad Air 2. Komplexní průvodce

Is iPad Air2 still supported iOS 16?
iPadOS 16 Supported Devices iOS 16 dropped support for iPad mini 4 and iPad Air 2, both of which were supported by iPadOS 13, iPadOS 14, and iPadOS 15. See the iPadOS 16-compatible devices listed below: iPad Pro (5th generation) iPad Pro (4th generation)
Další informace najdete na www.macrumors.com

Přestože iPad Air 2, který byl vydán v roce 2014, není nejnovějším modelem iPadu, je stále výkonným zařízením, pokud jde o výkon a možnosti. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak iPad Air 2 používat, a odpovíme na některé často kladené otázky, které mohou uživatele napadnout. Je iPad Air 2 zastaralý? iPad Air 2 je výkonný přístroj, který snadno zvládne většinu každodenních povinností, přestože se nejedná o nejnovější model na trhu. Je vybaven čipem A8X, který nabízí dostatek výkonu pro surfování online, přehrávání videa a práci s aplikacemi. Můžete získat nejnovější bezpečnostní aktualizace a aktualizace aplikací, protože pracuje s nejnovější verzí systému iOS, která je s iPadem Air 2 kompatibilní. K čemu slouží tlačítka na iPadu Air 2? Několik fyzických tlačítek na iPadu Air 2 je nezbytných pro navigaci a ovládání. Tlačítko napájení se nachází na pravé horní straně zařízení. Stisknutím a podržením tohoto tlačítka lze přístroj zapnout nebo vypnout. Tlačítka pro zvýšení a snížení hlasitosti, která se na iPadu nacházejí pod tlačítkem napájení, umožňují měnit hlasitost médií, upozornění a dalších zvuků. Na přední straně gadgetu je tlačítko Domů, po jehož stisknutí se vrátíte na domovskou obrazovku. Slouží jako snímač otisků prstů i jako zařízení pro biometrické ověřování. Jak mohu iPad Air 2 používat k navigaci? Navigace iPadu Air 2 je jednoduchá a snadno se používá. Pro aktivaci iPadu stačí jednou klepnout na tlačítko napájení. Odemknete jej přejetím prstem po obrazovce. Po odemknutí zařízení se zobrazí domovská obrazovka, která obsahuje všechny vaše aplikace. Na další domovské obrazovky se dostanete posunutím vlevo nebo vpravo, případně pomocí horního vyhledávacího pole můžete vyhledat určitou aplikaci. Klepnutím na ikonu aplikace ji jednoduše spustíte. Chcete-li se vrátit na domovskou obrazovku z jakékoli aplikace, stiskněte jednou domovské tlačítko. Přístup k často používaným nastavením a funkcím v ovládacím centru získáte přejetím prstem od spodního okraje obrazovky směrem nahoru.

Je na upgrade iPadu Air 2 pozdě? Společnost Apple nadále poskytuje podporu a aktualizace softwaru pro iPad Air 2. V současné době podporuje nejnovější verzi systému iOS kompatibilní s iPadem. V Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru zjistíte, zda váš iPad Air 2 splňuje podmínky pro aktualizaci. Pokud je aktualizace k dispozici, můžete si ji z této nabídky okamžitě stáhnout a nainstalovat. Udržováním iPadu Air 2 v aktuálním stavu můžete využívat nejnovější funkce, opravy chyb a bezpečnostní aktualizace.

Závěrem lze říci, že i když iPad Air 2 není nejnovějším modelem iPadu, stále se jedná o funkční nástroj, který může každodenně splňovat vaše požadavky. iPad Air 2 zůstává spolehlivým a užitečným tabletem díky přímočaré navigaci, fyzickým tlačítkům pro klíčové funkce a pokračující softwarové podpoře ze strany společnosti Apple. Ať už jste tedy novým uživatelem iPadu Air 2, nebo jeho zkušeným majitelem, můžete bez obav využívat jeho funkce a ocenit vše, co nabízí.

FAQ
Lze iPad Air 2 aktualizovat na iOS 15?

iPad Air 2 v současné době nelze aktualizovat na iOS 15. Vzhledem k tomu, že iOS 12 je nejnovější verze, kterou je iPad Air 2 schopen používat, nebudou pro něj k dispozici žádné další softwarové aktualizace.

Jak mohu iPad Air používat?

iPad Air můžete používat následujícími způsoby: 1. Stisknutím tlačítka napájení, které je na horní hraně iPadu, jej zapněte. 2. Obrazovku odemknete přejetím prstu po ní. 3. Po nastavení iPadu se přihlaste pomocí svého Apple ID nebo si vytvořte nové, pokud ho ještě nemáte, a podle pokynů na obrazovce se připojte k síti Wi-Fi. 4. Seznamte se s domovskou obrazovkou. Zde najdete všechny své widgety a aplikace. Chcete-li navštívit další stránky aplikací, přejeďte prstem doleva nebo doprava. 5. Klepnutím na aplikaci ji spustíte. Vytvořením složek nebo jejich změnou uspořádání na domovské obrazovce můžete uspořádat své aplikace. 6. Chcete-li se po použití jakékoli aplikace vrátit na domovskou obrazovku, stiskněte domovské tlačítko ve spodní části uprostřed smartphonu. 7. Chcete-li otevřít ovládací centrum, přejeďte z pravého horního rohu obrazovky směrem dolů. Na tomto místě můžete upravovat nastavení, jako je jas, hlasitost a stav zapnutí/vypnutí některých funkcí. 8. Chcete-li otevřít přepínač aplikací a pohybovat se mezi otevřenými aplikacemi, posuňte prstem od spodního okraje obrazovky nahoru a zastavte se uprostřed. Chcete-li najít požadovanou aplikaci a spustit ji, přejeďte prstem doleva nebo doprava. 9. Aplikaci můžete zavřít buď stisknutím domovského tlačítka, nebo přejetím prstem nahoru na jejím náhledu v přepínači aplikací.

10. Při interakci s aplikacemi a webovými stránkami používejte pohyby, jako je přiblížení pomocí štípnutí nebo posouvání pomocí přejetí prstem. 11. Vstupte do aplikace Nastavení a změňte nastavení zařízení iPad. Můžete zde změnit řadu nastavení, včetně jasu displeje, tapety, zvuku, oznámení a dalších. 12. Instalujte nové aplikace ze Software Store tak, že klepnete na aplikaci Program Store, provedete vyhledání požadovaného softwaru a poté klepnutím na „Get“ nebo na cenu programu zahájíte stahování.

13. Pomocí Siri, virtuální asistentky společnosti Apple, můžete klást otázky, vytvářet připomenutí, posílat zprávy a další funkce klepnutím a podržením tlačítka Domů nebo vyslovením příkazu „Hey Siri“ (je-li povolen). 14. Stisknutím horního a domovského tlačítka současně pořídíte snímek obrazovky. Aplikace Fotografie snímek obrazovky uloží. 15. K nabíjení zařízení iPad použijte kabel Lightning a napájecí adaptér, které jsou součástí dodávky. Adaptér zapojte do elektrické zásuvky a kabel připojte ke spodnímu nabíjecímu portu zařízení. 16. V závislosti na modelu iPadu Air prozkoumejte další funkce, jako je multitasking, rozdělené zobrazení, podpora Apple Pencil a další.

Mějte na paměti, že podrobnější pokyny k používání konkrétních funkcí a aplikací na iPadu Air najdete v uživatelské příručce nebo v online návodech.