Velikost obrazovky iPadu 2 a další srovnání tabletů Apple

V roce 2011 přišel na trh iPad 2 od společnosti Apple, který zcela změnil trh s tablety. Jeho velikost, která vyvážila přenosnost a funkčnost, byla jedním z hlavních prvků jeho popularity. V tomto článku se budeme zabývat specifikacemi obrazovky iPadu 2, porovnáme jej s předchozími modely a probereme otázky týkající se jeho budoucí podpory i rozdílů mezi jednotlivými verzemi iPadu.

9,7palcový displej iPadu 2 s LED podsvícením má rozlišení 1024 x 768 pixelů. Mnoho tabletů je nyní vybaveno obrazovkami této velikosti, které poskytují dostatek prostoru pro multitasking, čtení, sledování videa a prohlížení webu. Displej je živý a jasný, takže uživatelům poskytuje uspokojivý vizuální zážitek.

Přejdeme-li k tématu podpory, je důležité připomenout, že společnost Apple již pro iPad 2 neposkytuje podporu. Starší zařízení se postupně dostávají do bodu, kdy s vývojem technologií nejsou schopna vyhovět potřebám nejnovějších softwarových aktualizací. Po několika letech přestane společnost Apple poskytovat aktualizace pro své produkty a iPad 2 tohoto bodu dosáhl v roce 2016, kdy byl vydán systém iOS 10.3.3. To znamená, že iPad 2 již nemusí dostávat bezpečnostní aktualizace a nemusí být kompatibilní s novějšími funkcemi a aplikacemi.

Při porovnání velikosti nejsou iPad 2 a iPad 4 stejně velké. iPad 4, který byl uveden na trh v roce 2012, si zachoval stejnou velikost 9,7palcové obrazovky, ale jeho tělo bylo o něco objemnější. Rozdíl ve velikosti obou modelů je však nepatrný a oba mají podobný tvar.

Velikost iPadu 2 a iPadu Air se od sebe výrazně liší. Model iPad Air, který byl představen v roce 2013, si zachoval velikost 9,7palcové obrazovky a zároveň představil tenčí a lehčí konstrukci. Díky snížení hmotnosti a tloušťky bez ztráty místa na obrazovce se s iPadem Air příjemněji manipuluje po delší dobu.

Na závěr je důležité objasnit, zda jsou iPad 10,2 a 9,7 stejně velké. Pojmy „iPad 10.2“ a „iPad 9.7“ označují různá zařízení s různou velikostí obrazovky. iPad 10.2, který byl uveden na trh v roce 2019, má větší 10,2palcovou obrazovku ve srovnání s předchozími modely iPadů, jako byl iPad 2, které měly všechny 9,7palcovou obrazovku. Větší obrazovka iPadu 10.2 nabízí zákazníkům větší zážitek, zejména při sledování médií nebo provádění úkolů souvisejících s produktivitou.

A konečně, 9,7palcová obrazovka iPadu 2 zajišťuje rovnováhu mezi funkčností a mobilitou. Přestože jej Apple již nepodporuje, je to stále spolehlivé zařízení pro mnoho použití. iPad 2 nemá stejnou velikost jako iPad 4 a ve srovnání s předchozími verzemi je menší než iPad Air. Pojmy „iPad 10.2“ a „iPad 9.7“ označují různé verze, přičemž první z nich má větší obrazovku. Při výběru tabletu Apple, který vyhovuje vašim potřebám, je důležité mít na paměti tyto prvky, protože technologie se neustále vyvíjejí.

FAQ
Je iPad 10.2 příliš malý?

Velikost iPadu 10.2, respektive jeho 10,2palcové obrazovky, závisí na preferencích uživatele a zamýšleném použití. Pro některé jedince může být iPad 10.2 více než dostačující k provádění činností, jako je procházení internetu, konzumace médií a používání kancelářského softwaru. Pokud však potřebujete větší displej pro činnosti, jako je grafický design nebo střih videa, které vyžadují další prostor na obrazovce, může být iPad 10.2 příliš malý. Nakonec bude záležet na vašich vlastních požadavcích a vkusu.

Je iPad 2 starý?

iPad 2 je na dnešní poměry skutečně zastaralý. Původně byl uveden na trh v roce 2011, takže je podstatně starší než nejnovější varianty, které jsou dnes na trhu. iPad 2 může být stále užitečný pro některou práci, ale postrádá mnoho funkcí a technologických vymožeností, které jsou k vidění u novějších modelů iPadů.

Dostane iPad 2 iOS 16?

Jsem jazykový model AI, takže nemám přístup k aktuálním ani připravovaným aktualizacím. Mohu však nabídnout několik obecných informací. Když byl iPad 2 v roce 2011 uveden na trh, stala se jeho poslední aktualizací softwaru verze iOS 9.3.5. Společnost Apple obvykle poskytuje aktualizace softwaru po dobu několika let, než ukončí podporu svých produktů. Je proto pochybné, že by iPad 2 dostal iOS 16 nebo jiné následné významné aktualizace. Nejpřesnější a nejaktuálnější informace o kompatibilitě zařízení a aktualizacích softwaru je vždy nejlepší ověřit u oficiálních zdrojů společnosti Apple nebo zůstat v obraze s oznámeními společnosti Apple.

Který iPad má 10,2palcovou obrazovku?

iPad 7. generace, který měl premiéru v roce 2019, je model iPadu s 10,2palcovou obrazovkou.

Jak velký je 10,2palcový displej?

Úhlopříčka obrazovky iPadu 2 nebo jiného zařízení s takto velkou obrazovkou je 10,2 palce. To znamená, že délka úhlopříčky obrazovky od jednoho rohu k druhému je 10,2 palce.

Jaký je maximální iOS pro iPad 2?

iPad 2 podporuje jako nejvyšší verzi systému iOS verzi 9.3.5.