Otevření předvoleb systému v počítači Mac. Komplexní průvodce

Jak přenést data z Windows na Mac?
Na Macu

  1. Otevřete Průvodce přenosem dat, který se nachází ve složce Aplikace/Utility.
  2. Postupujte podle pokynů na obrazovce, dokud nebudete dotázáni, jak chcete přenést svá data. Vyberte možnost přenosu z PC s Windows, poté klikněte na Pokračovat.
  3. Vyberte ikonu, která představuje PC, poté klikněte na Pokračovat.
Další informace najdete na support.apple.com

Předvolby systému jsou v počítači Mac klíčovou aplikací, která uživatelům umožňuje přizpůsobit a ovládat několik nastavení. Předvolby systému jsou místem, kde můžete provádět změny v předvolbách zobrazení, síťových předvolbách nebo nastavení soukromí. V tomto článku se budeme zabývat různými způsoby vstupu do Předvoleb systému na počítači Mac, například pomocí klávesových zkratek a přístupu ze zamykací obrazovky. Bude také popsán rozdíl mezi Předvolbami systému a Nastavením systému.

1. Přístup k Předvolbám systému pomocí nabídky Apple nebo doku: Předvolby systému: Nabídka Apple nebo Dock jsou dva nejjednodušší způsoby přístupu k Předvolbám systému na počítači Mac. Chcete-li přistupovat k nabídce Apple, vyhledejte logo Apple v levém horním rohu obrazovky a klikněte na něj. Jako jedna z možností se zde zobrazí „Předvolby systému“. Ikona Předvolby systému je přístupná také z doku, který se obvykle nachází ve spodní části obrazovky. Chcete-li program spustit, stačí na ikonu kliknout. 2. Využití vyhledávání Spotlight: Dalším praktickým způsobem přístupu k Předvolbám systému je použití funkce vyhledávání Spotlight. Pro přístup k vyhledávacímu panelu Spotlight stiskněte současně klávesu Command () a mezerník. Program by se měl objevit ve výsledcích vyhledávání, pokud do vyhledávacího pole zadáte „System Preferences“. Chcete-li získat přístup k programu Předvolby systému, klepněte na něj.

3. Klávesová zkratka Předvolby systému na klávesnici:

Existuje užitečná klávesová zkratka pro rychlý vstup do Předvoleb systému. Uživatelé Maců zkratky zbožňují. Přímý přístup do Předvoleb systému získáte současným stisknutím klávesy Command () a klávesy s čárkou (,). Pokud potřebujete pravidelně otevírat Předvolby systému, je tato zkratka velmi užitečná. Otevření okna Předvolby systému ze zamčené obrazovky:

4. Některé nástroje, například Předvolby systému, můžete používat, i když je Mac zamčený. Stačí vybrat symbol „Lock“ v levém dolním rohu zamčené obrazovky. Poté budete vyzváni k odemknutí Macu pomocí Touch ID nebo hesla. Po odemknutí můžete použít některou z výše uvedených technik a spustit Předvolby systému jako obvykle.

Jsou Předvolby systému a Nastavení systému totéž?

System Preferences a System Settings nejsou na Macu stejné, přestože mají srovnatelné funkce. V Macu se používá termín Předvolby systému, zatímco Nastavení systému je termín často používaný v operačním systému Windows. Oba však mají mnoho společného, pokud jde o funkce a záměry. Uživatelé mohou pomocí Předvoleb systému ovládat a upravovat řadu nastavení počítače Mac, včetně síťových předvoleb, nastavení zabezpečení, nastavení zobrazení a dalších.

Předvolby systému jsou pro uživatele počítačů Mac silným nástrojem pro ovládání a změnu nastavení počítače, abychom to shrnuli. K Předvolbám systému můžete na Macu přistupovat několika způsoby, podle toho, zda rádi používáte klávesové zkratky, Dock nebo vyhledávání Spotlight. Je také důležité mít na paměti, že Předvolby systému v Macu jsou srovnatelné s Nastaveními systému ve Windows, protože obě umožňují správu a přizpůsobení mnoha systémových nastavení.

FAQ
Kde se v Macu nachází soubor Předvolby systému?

V počítači Mac není soubor Předvolby systému jediným souborem, který by se nacházel na určitém místě. System Preferences je naopak integrovaný program, který je součástí systému macOS. Ve výchozím nastavení jej najdete ve složce Aplikace. Klepnutím na nabídku Apple v levém horním rohu obrazovky a výběrem položky „System Preferences“ z rozevírací nabídky získáte přístup k předvolbám systému.

Jak se dostanu do předvoleb Macu bez myši?

K přístupu do předvoleb Macu bez použití myši můžete použít klávesové zkratky. Proveďte tyto akce:

1. Chcete-li spustit vyhledávač Spotlight, který je součástí počítače Mac, stiskněte současně klávesu Command () a mezerník. 2. Do vyhledávacího pole zadejte „System Preferences“ a poté klepněte na tlačítko OK. 3. Zobrazí se okno Předvolby systému. Přístupné kategorie předvoleb, jako například „Obecné“, „Dock“, „Zabezpečení a soukromí“ atd. jsou přístupné pomocí kláves se šipkami. 4. Po výběru kategorie stiskněte klávesu Enter, čímž otevřete příslušný panel předvoleb, a poté pomocí klávesy Tab procházejte četnými možnostmi, které se v něm nacházejí. 5. Mezerník nebo klávesu Enter použijte k výběru možnosti, klávesu Tab k pohybu mezi zaškrtávacími políčky nebo rozevíracími nabídkami a kolečko myši k úpravě nastavení v podokně předvoleb.

Pomocí těchto klávesových zkratek můžete rychle přistupovat k předvolbám Macu a pohybovat se v nich bez myši.

Je předvolba systému stejná jako nastavení v počítači Mac?

Program Nastavení na jiných platformách je obdobou systémových předvoleb na Macu. Je to místo, kde můžete měnit a upravovat mnoho předvoleb a nastavení počítače Mac.

Proč nemohu najít předvolby v Safari?

Pokud máte potíže s jejich nalezením, je možné, že předvolby Safari nejsou uloženy v samotném prohlížeči Safari. Předvolby systému v počítači Mac jsou místem, kde můžete přistupovat k předvolbám prohlížeče Safari, které se liší od některých jiných programů. Pro přístup k předvolbám Safari můžete provést následující akce: Nabídka Apple () se nachází v levém horním rohu obrazovky. 2. V rozevírací nabídce vyberte možnost „System Preferences“ (Předvolby systému). 3. V zobrazeném okně Předvolby systému najdete několik ikon pro různé kategorie nastavení. Vyhledejte symbol „Safari“ a vyberte jej. 4. Nyní se zobrazí okno předvoleb Safari, které vám umožní změnit nastavení a předvolby prohlížeče.

Nastavení domovské stránky, soukromí, zabezpečení, rozšíření a další nastavení můžete změnit tak, že získáte přístup k možnostem Safari prostřednictvím Systémových možností.