Jak kreslit v Dokumentech Google. Průvodce kreslením a anotováním

What was Google Docs originally called?
In 2005, an easy-to-use, online word processor called Writely launched. A year later, the collaborative writing tool became part of Google, and over time it evolved into Google Docs. Officially launched to the world in 2006, Google Docs is a core part of Google Workspace.
Další informace najdete na blog.google

Oblíbený nástroj pro spolupráci Dokumenty Google umožňuje uživatelům nahrávat, upravovat a sdílet dokumenty online. Kreslení v Dokumentech Google nemusí být tak samozřejmé, přestože nabízí širokou škálu možností úprav textu, formátování a dokonce i vkládání obrázků a tvarů. V tomto článku se podíváme na mnoho způsobů kreslení v Dokumentech Google a budeme se zabývat často kladenými otázkami týkajícími se této funkce. Lze v Dokumentech Google kreslit volnou rukou?

Ano, k vytváření kreseb volnou rukou můžete použít vestavěný nástroj pro kreslení v Dokumentech Google. Pomocí různých možností kreslicího nástroje můžete kreslit tvary, čáry, a dokonce i text nebo matematické rovnice. Je to snadný způsob, jak do dokumentů přidávat jednoduché poznámky nebo náčrty, i když nemusí nabízet stejnou úroveň přesnosti jako specializované kreslicí nástroje. Jak pero v Dokumentech Google funguje?

Abyste mohli pero používat, musíte v Dokumentech Google otevřít nástroj pro kreslení. Zde je podrobný návod:

1. Začněte otevřením souboru Dokumentů Google.

2. V horní nabídce vyberte možnost „Vložit“. Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Kreslení“. Výsledkem bude otevření nového okna pro kreslení. Panel nástrojů v okně kreslení obsahuje řadu nástrojů. Najděte nástroj „Čára“, který připomíná hrot pera. 5. Chcete-li aktivovat nástroj „Čára“, klepněte na něj. 6. S vybraným nástrojem „pero“ můžete nyní kliknutím a tažením myši kreslit na plátno. Kresbu bude představovat tah nebo čára.

Kreslicí pero v Dokumentech Google chybí.

V Dokumentech Google obsahuje nástroj kreslení kreslicí pero, známé také jako nástroj pero. Jak již bylo uvedeno, nástroj pro kreslení naleznete kliknutím na tlačítko „Vložit“ v horní nabídce dokumentu Dokumenty Google a výběrem možnosti „Kreslení“. Nástroj pero najdete na panelu nástrojů, když se poprvé zobrazí okno kreslení. Pro znázornění nástroje pero se používá symbol, který se podobá hrotu pera nebo fixu.

Jaká je zkratka pro kreslení v Dokumentech Google?

V Dokumentech Google jsou k dispozici pohodlné klávesové zkratky pro mnoho úloh, včetně skicování. Následující klávesovou zkratku můžete použít k rychlému spuštění nástroje pro kreslení:

Stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + Alt + Shift + D v systému Windows a Linux. V počítači Mac stiskněte kombinaci kláves Command + Option + Shift + D.

Otevřením okna kreslení pomocí této zkratky můžete kreslit nebo vytvářet poznámky, aniž byste museli procházet možnosti.

Závěrem lze říci, že pomocí vestavěného nástroje pro kreslení je možné v Dokumentech Google kreslit. Nástroj pro kreslení poskytuje flexibilní škálu možností, ať už chcete vytvářet poznámky, jednoduché diagramy nebo skicovat nápady. Pomocí nástroje pero můžete kreslit od ruky a pomocí klávesové zkratky nebo možnosti nabídky Vložit nástroje kreslení můžete na stránkách Dokumentů Google rychle vyjádřit svou kreativitu.

FAQ
Má aplikace Dokumenty Google k dispozici slovní kresby?

Ano, funkce „Word Art“ v Dokumentech Google umožňuje uživatelům vytvářet stylový text pomocí různých písem, barev a efektů. Výběrem možnosti „Kreslení“ z nabídky „Vložit“ v Dokumentech Google můžete tuto funkci využít. Pro vytvoření vizuálně atraktivních textových návrhů mohou uživatelé v editoru kreslení vybrat nástroj „Textové pole“ a poté kliknout na možnost „Word Art“.

Jak zapnout funkci Pero Google?

Pro zapnutí pera Google Pen v Dokumentech Google postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte nový nebo aktuální dokument Dokumentů Google. 2. V horní nabídce vyberte položku „Nástroje“. V kroku 3 vyberte z rozevírací nabídky položku „Předvolby“. 4. V poli Předvolby vyberte možnost „Zobrazit panel nástrojů pera“. Chcete-li ji povolit, zaškrtněte v kroku 5 políčko vedle položky „Zobrazit panel nástrojů pera“. 6. Chcete-li změny uložit, klepněte na tlačítko „OK“.

Po aktivaci panelu nástrojů pera se v horní části dokumentu Dokumenty Google zobrazí nový panel nástrojů. Přímo v dokumentu můžete kreslit a psát poznámky pomocí mnoha nástrojů pro kreslení a poznámky, které se nacházejí na tomto panelu nástrojů.

Jak se v aplikaci Google píše rukou?

K ručnímu psaní použijte kreslicí nástroj „Kresby Google“ v Dokumentech Google. Zde je návod, jak k němu přistupovat a používat jej: 1. Spusťte Dokument Google. 2. Na panelu nabídek vyberte kartu „Vložit“. 3. V rozbalovací nabídce klikněte na položku „New“ (Nový) pod položkou „Drawing“ (Kresba) tak, že na ni najedete kurzorem myši. 4. Otevře se nové okno nebo karta s prázdným kreslicím plátnem. 5. Chcete-li získat přístup k dalším kreslicím nástrojům, klikněte na tlačítko „Čára“ na panelu nástrojů v horní části. Chcete-li na plátno ručně psát nebo kreslit, vyberte nástroj „Čmárání“. 7. V případě potřeby pište nebo kreslete pomocí myši nebo trackpadu. 8. Kliknutím na tlačítka „Barva čáry“ nebo „Tloušťka čáry“ na panelu nástrojů můžete změnit barvu nebo tloušťku rukopisu. 9. Pokud vám dojde místo, můžete změnit velikost kreslicího plátna kliknutím a přetažením jeho rohů.

10. Po dokončení psaní nebo skicování stiskněte tlačítko „Uložit a zavřít“ v pravém horním rohu kreslicího plátna. Kresba se přidá do dokumentu Google, kde můžete podle potřeby upravit její velikost a polohu.

Chcete-li do dokumentů přidat ručně kreslené prvky, použijte program Kresby Google, který je na Dokumentech Google nezávislý.

Jak kreslíte text v Dokumentech Google?

Pro kreslení textu v Dokumentech Google můžete dodržovat následující postupy: 1. Přejděte na stránku dokumentu Dokumenty Google, na kterou chcete přidat text kreslením. 2. V horní nabídce vyberte kartu „Vložit“. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Kreslení“. Poté se otevře editor kreslení v Dokumentech Google. 4. V editoru kreslení je k dispozici řada nástrojů a možností kreslení. Je třeba kliknout na ikonu textu, která připomíná velké „T“ v rámečku. 5. Klepněte kamkoli na plátno a začněte psát slova, která chcete nakreslit. 6. Pomocí nástrojů přístupných v horní nabídce editoru kreslení můžete měnit písmo, velikost a formátování textu. 7. Chcete-li změnit umístění textu na plátně, klikněte na něj a přetáhněte jej na příslušné místo. Kliknutím na některý z rohů a jeho přetažením směrem dovnitř nebo ven můžete také změnit velikost textu.

9. Po dokončení kreslení textu vyberte z nabídky v pravém horním rohu editoru kreslení možnost „Uložit a zavřít“. 10. Načrtnutý text bude nyní přidán do projektu Dokumenty Google, kde jej můžete podle potřeby dále upravovat nebo formátovat.

Mějte na paměti, že při použití této techniky kreslení textu v Dokumentech Google vznikne obrázek textu, který nemusí být upravitelný jako běžný text.