Jak uzamknout aplikace v iPhonu pomocí Face ID

Jak nastavit Touch ID na aplikace?
Nastavení Touch ID Klepněte na Nastavení > Touch ID a kódový zámek a zadejte kód. Klepněte na Přidat otisk a držte zařízení tak, jak byste ho při mačkání snímače Touch ID drželi normálně.
Další informace najdete na support.apple.com

Soukromí a bezpečnost jsou v dnešním prostředí velmi důležité, zejména pokud jde o naše chytré telefony. Se zavedením funkce Face ID v telefonech iPhone mohou nyní zákazníci svá zařízení odemknout pouhým pohledem. Věděli jste ale, že Face ID v iPhonu můžete použít také k uzamčení konkrétních aplikací? V tomto příspěvku vám vysvětlíme, jak uzamknout aplikace na iPhonu pomocí Face ID, a odpovíme na některé často kladené otázky z této oblasti. Má iPhone zámek aplikací? iPhone skutečně obsahuje možnost zámku aplikací, ale nemusí to být tak jednoduché, jak byste si mysleli. iPhone uživatelé jsou nuceni používat aplikace třetích stran namísto vestavěného zámku aplikací k uzamčení konkrétních aplikací ve svém zařízení. Pomocí těchto aplikací můžete přidat další stupeň zabezpečení uzamčením konkrétních aplikací pomocí přístupového kódu, Touch ID nebo Face ID. Mohu k uzamčení aplikace Snapchat použít Face ID? Určitě! Můžete použít zámek aplikace třetí strany, který podporuje Face ID, a zabránit tak odposlouchávání vašich konverzací a médií na Snapchatu. Nainstalujte si zámek aplikace, který podporuje Snapchat jako jednu z podporovaných aplikací, a poté si jej stáhněte a nastavte tak, aby se k ověřování používalo Face ID. Máte tak jistotu, že se k vašemu účtu Snapchat nedostane nikdo jiný.

Může mít aplikace přístupový kód?

Ano, k zabezpečení aplikace přístupovým kódem můžete použít programy třetích stran pro zamykání aplikací. U těchto aplikací si můžete nastavit přístupový kód, který bude vyžadován při každém pokusu o otevření chráněné aplikace. Aplikace, které chcete uzamknout, lze vybrat po nastavení zámku aplikací a zvolení přístupového kódu. Tímto způsobem můžete zvýšit stupeň zabezpečení svých citlivých dat. Příkladem mohou být bankovní programy, e-mailoví klienti a aplikace sociálních sítí. Jaký je postup pro použití Face ID v aplikaci WhatsApp? K využití Face ID ve WhatsApp potřebujete zámek aplikace, který podporuje WhatsApp a ověřování pomocí Face ID. Po stažení si nejprve nainstalujte zámek aplikace, který tuto funkci nabízí. Otevřete aplikaci a poté dokončete postup nastavení. Po nastavení zámku aplikace vyberte aplikaci WhatsApp jako jednu z aplikací, kterou chcete uzamknout. Jakmile nastavíte zámek aplikace tak, aby k ověřování používal Face ID, můžete začít. Nyní se při každém pokusu o spuštění aplikace WhatsApp zobrazí obrazovka pro ověření pomocí Face ID.

Závěrem lze říci, že i když iPhone postrádá integrovanou funkci zámku aplikací, můžete k uzamčení konkrétních aplikací v zařízení používat programy třetích stran. Tyto aplikace poskytují možnost uzamknout konkrétní aplikace pomocí přístupového kódu, Touch ID nebo Face ID jako metody ověření. Použitím aplikace pro zámek aplikací, která podporuje ověření pomocí Face ID, tak můžete snadno zamknout Snapchat, WhatsApp nebo jakoukoli jinou aplikaci. Tímto způsobem můžete chránit bezpečnost a soukromí citlivých dat svého iPhonu.

FAQ
Jak zamknu své aplikace?

Aplikace na iPhonu můžete pomocí Face ID uzamknout podle následujících kroků: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Vyhledejte položku „Face ID & Passcode“ posunutím dolů (nebo „Touch ID & Passcode“ pro zařízení bez Face ID). Po výzvě zadejte svůj přístupový kód. 4. V části „Povolit přístup při uzamčení“ sjeďte dolů a vypněte možnost vedle aplikací, které chcete uzamknout. Díky tomu je nebude možné otevřít bez ověření. 5. K rychlému uzamčení aplikace můžete také použít přepínač aplikací. Posunutím od spodního okraje obrazovky nahoru otevřete přepínač aplikací a poté posunutím náhledu aplikace nahoru aplikaci zavřete a uzamkněte (na smartphonech bez Face ID dvakrát klikněte na domovské tlačítko).

Podle těchto pokynů se můžete ujistit, že jsou aplikace uzamčeny a vyžadují ověření (například pomocí Face ID nebo přístupového kódu).

Jak uzamknu aplikaci WhatsApp na iPhonu?

Aplikaci WhatsApp na iPhonu můžete uzamknout podle těchto pokynů: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Vyhledejte položku „Face ID & Passcode“ (nebo „Touch ID & Passcode“, pokud má váš iPhone tlačítko Home) posunutím dolů a klepnutím na ni. 3. Chcete-li pokračovat, zadejte přístupový kód svého smartphonu. (4. Vypněte přepínač vedle aplikace WhatsApp posunutím dolů do části „Povolit přístup při uzamčení“. 5. Po zakázání již nebude možné přistupovat ke službě WhatsApp prostřednictvím uzamčené obrazovky, Face ID nebo Touch ID. 6. Po použití přístupového kódu nebo biometrického ověření (Face ID nebo Touch ID) k odemknutí iPhonu musíte aplikaci WhatsApp otevřít ručně. Provedením těchto kroků můžete aplikaci WhatsApp na iPhonu účinně uzamknout, což zaručí omezení nelegálního přístupu k programu.

Jak přidám Face ID do aplikace WhatsApp?

Pomocí těchto kroků můžete do aplikace WhatsApp v iPhonu nainstalovat Face ID: 1. Zkontrolujte, zda je pro vaše zařízení v nastavení zapnuto Face ID. Na svém iPhonu vyberte „Nastavení“ a poté „Face ID a přístupový kód“. Pokud budete vyzváni, zadejte svůj přístupový kód. V kroku 2 otevřete aplikaci WhatsApp na iPhonu. 3. V nabídce v pravém dolním rohu obrazovky vyberte možnost „Nastavení“. 4. V nabídce nastavení klikněte na položku „Účet“. 5. V nabídce „Účet“ klikněte na položku „Soukromí“. Přejděte dolů a šestkrát klikněte na položku „Screen Lock“ (Zámek obrazovky). 7. Zde můžete zvolit, aby aplikace WhatsApp používala Face ID. Přepnutím přepínače „Vyžadovat Face ID“ do polohy zapnuto jej povolíte. Stisknutím přepínače „Vyžadovat Face ID“ a výběrem požadovaného časového rámce můžete také nakonfigurovat časový limit pro ověření pomocí Face ID.

8.

Po aktivaci aplikace WhatsApp požádá o ověření Face ID při každém spuštění aplikace, čímž přidá další vrstvu zabezpečení vaší komunikace a dat.

Jak mohu uzamknout aplikaci WhatsApp na iPhonu?

Aplikaci WhatsApp na iPhonu můžete pomocí Face ID uzamknout podle následujících kroků: 1. Zkontrolujte, zda je v iPhonu aktivováno Face ID. Toho můžete dosáhnout tak, že přejdete do „Nastavení“ > „Face ID a přístupový kód“ a nastavíte jej. 2. Otevřete aplikaci WhatsApp na iPhonu a poté v pravém dolním rohu vyberte možnost „Nastavení“.

2. 3. V nabídce „Nastavení“ klepněte na položku „Účet“ a poté na položku „Soukromí“. 4. V nabídce nastavení soukromí vyberte možnost „Zámek obrazovky“. 5. Chcete-li aplikaci WhatsApp uzamknout pomocí Face ID, zapněte přepínací tlačítko vedle položky „Vyžadovat Face ID“. 6. Můžete také určit dobu, po které se aplikace WhatsApp uzamkne. Klepněte na možnost „Vyžadovat ID obličeje“ a vyberte požadovaný časový rámec, abyste toho dosáhli.

Aplikace WhatsApp vás nyní při každém otevření aplikace požádá o ověření pomocí Face ID, aby vám umožnila přístup k vašim chatům a konverzacím. Tím se zvýší úroveň zabezpečení aplikace WhatsApp na iPhonu.