Jak používat výpis MySQL. Komplexní průvodce

How to extract MySQL dump file?
Exporting from MySQL

  1. $ mysqldump -u my_username -p database_name > output_file_path.
  2. $ mysqldump -u book_admin -p books > ~/backup/database/books. sql Enter password:
  3. $ mysqlimport -u book_admin -p books_production ~/backup/database/books. sql Enter password:
Další informace najdete na chartio.com

Pro ukládání a správu dat mnoho lidí využívá známý open-source systém pro správu relačních databází známý jako MySQL. Vytváření záloh databáze, někdy označovaných jako „dumpy“, je zásadním krokem při práci s MySQL. V tomto článku se budeme zabývat efektivním použitím dumpu MySQL a řadou dalších případů použití, včetně vytváření dumpu v systému Linux, načítání a dumpu databází, spouštění dumpu v systému Windows a dokonce i vytváření dumpu ve formátu CSV.

1. Jak pořídit výpis MySQL v systému Linux:

V systému Linux je pořízení výpisu MySQL jednoduchý postup. Po otevření terminálu použijte následující příkaz:

Příkaz:

„`

-p [heslo] $ mysqldump -u [uživatelské jméno] Název databáze > SQL Dump File

„`

‚[uživatelské jméno]‘ by mělo být nahrazeno vaším uživatelským jménem MySQL, ‚[heslo]‘ by mělo být nahrazeno vaším heslem MySQL, ‚[název_databáze]‘ by mělo být nahrazeno názvem databáze, kterou chcete vypsat, a ‚[dump_file.sql]‘ by mělo být nahrazeno názvem a umístěním souboru výpisu. Po spuštění příkazu bude vytvořen soubor SQL obsahující celou strukturu a obsah databáze jako výpis MySQL.

2. Použití nástroje příkazového řádku’mysql‘ k načtení a výpisu databáze MySQL:

MySQL umožňuje načítání a výpis databází. Na začátku spusťte následující příkaz pro vytvoření nové databáze:

„`

“‘

“‘ $ mysql -u [uživatelské jméno] -p [heslo] -e „CREATE DATABASE [název_nové_databáze]“ ‚[username]‘ a ‚[password]‘ by měly být nahrazeny vašimi přihlašovacími údaji do MySQL a ‚[new_database_name]‘ by mělo být nahrazeno názvem, který chcete pro novou databázi použít. Pro načtení výpisového souboru po vytvoření databáze lze použít následující příkaz: $ mysql -u [username] -p [password]

“‘ [new_database_name] — [dump_file.sql]

„`

Opět nahraďte správné hodnoty pro „[username], „[password], „[new_database_name] a „[dump_file.sql]“. Načtením výpisového souboru do nově vytvořené databáze tento příkaz účinně obnoví data a strukturu původní databáze.

3. Pokyny pro spuštění výpisu souboru MySQL v systému Windows: Postup pro spuštění výpisu souboru MySQL v systému Windows je stejný jako v systému Linux. Přejděte do místa, kde je nainstalována databáze MySQL, a otevřete Příkazový řádek. Spusťte soubor výpisu zadáním následujícího příkazu: Soubor dump_file.sql]

“‘

„`

Uživatelské jméno, heslo, název databáze a soubor dump_file.sql by měly být změněny podle vašeho nastavení. Spuštěním souboru dump tato operace obnoví strukturu a obsah databáze.

4. Pořízení výpisu MySQL do souboru CSV K pořízení výpisu MySQL ve formátu CSV lze použít dotaz ‚SELECT… INTO OUTFILE‘. Pro spuštění následujícího dotazu použijte libovolného klienta MySQL nebo příkazový řádek MySQL:

“‘

mysql> SELECT * FROM [název_tabulky] INTO OUTFILE ‚[csv_soubor.csv]‘ FIELDS TERMINATED BY ‚,‘ OPTIONALLY ENCLOSED BY ‚“ LINES TERMINATED BY ‚n‘;

“‘

‚[csv_file.csv]‘ by měl být změněn na požadovaný název a umístění CSV souboru a ‚[table_name]‘ by měl být změněn na název tabulky, kterou chcete vypsat. Tento dotaz s použitím čárek jako oddělovačů polí, dvojitých uvozovek jako nepovinných ohraničení polí a nových řádků jako ukončovačů záznamů vyexportuje obsah tabulky do souboru CSV.

Závěrem lze říci, že správci a vývojáři databází MySQL se musí zdokonalit v používání výpisu MySQL. Dodané pokyny by vám měly pomoci s postupem bez ohledu na to, zda potřebujete načítat a vypisovat databáze, spouštět výpisové soubory v systému Windows, nebo dokonce exportovat data ve formátu souboru CSV. Pravidelným pořizováním záloh MySQL dump můžete zajistit bezpečnost a integritu svých dat a usnadnit jednoduchou obnovu v případě jakýchkoli nepředvídaných situací.

FAQ
Jak importovat výpis MySQL v příkazovém řádku?

K importu výpisu MySQL můžete použít příkazový řádek provedením následujících akcí: 1. Spusťte rozhraní příkazového řádku (CLI) počítače.

2. Vyhledejte adresář obsahující soubor výpisu MySQL. K přepínání adresářů lze použít příkaz „cd“. Příkaz’mysql‘ lze použít k importu výpisu poté, co jste ve správném adresáři. Zde je základní syntaxe: “‘

“‘

mysql -u “‘ “‘ -p “‘ “‘ “‘ “‘ “‘ “‘ “‘

„`

‚[username]‘ by mělo být změněno na vaše uživatelské jméno MySQL, ‚[database_name]‘ na název databáze, do které chcete importovat, a ‚[dump_file]‘ na název souboru výpisu MySQL. 4. Po spuštění příkazu budete požádáni o zadání hesla uživatele MySQL. Po zadání hesla spojeného s požadovaným uživatelským jménem stiskněte klávesu Enter. Po importu dump souboru do určené databáze budete moci sledovat jeho průběh. 6. Po dokončení importu se v příkazovém řádku zobrazí potvrzovací zpráva.

Chcete-li importovat výpis do určené databáze, ujistěte se, že je v provozu příslušný server MySQL a že máte požadovaná práva.

Co je příkaz MySQL dump?

Pomocí příkazu MySQL dump můžete vytvořit záložní kopii databáze MySQL nebo konkrétních tabulek uvnitř databáze. Data a struktura databáze se exportují ve formátu, který lze později použít k přenosu databáze na jiný server nebo do jiného prostředí nebo k jejímu obnovení. Příkaz dump vytvoří skript SQL s požadovanými příkazy SQL pro rekonstrukci databáze nebo tabulek a všech dat, která obsahují.

Jak načtu databázi z výpisu?

Níže uvedené metody popisují, jak načíst databázi v systému MySQL z výpisu: 1. Otevřete okno terminálu nebo příkazový řádek.

2. Vyhledejte adresář obsahující spustitelný soubor MySQL. Například výchozí umístění v systému Windows je obvykle „C:Program FilesMySQLMySQL Serverbin“. 3. Pomocí níže uvedeného příkazu načtěte databázi ze souboru výpisu: * “‘ * “‘

mysql -u [username] -p [database_name] [dump_file_path]

„`

‚[username]‘ by mělo být změněno na vaše uživatelské jméno MySQL, ‚[database_name]‘ na název databáze, do které chcete výpis načíst, a ‚[dump_file_path]‘ na umístění výpisového souboru.

4. Po výzvě stiskněte tlačítko input a zadejte své heslo MySQL. Mějte na paměti, že při zadávání nebude heslo viditelné. 5. Sledujte, zda se dokončí spuštění příkazu. V závislosti na velikosti výpisového souboru to může nějakou dobu trvat.

Databáze z výpisového souboru se po řádném dokončení příkazu načte do vašeho serveru MySQL. Získáním přístupu k databázi a prohlídkou jejího obsahu můžete tuto skutečnost potvrdit.