Jak přesunout vyhledávací panel do horní části iPhonu iOS 16

Jak upravit vzhled hodin iOS 16?
Změna stylu hodin na zamknuté obrazovce

  1. Podržte zamknutou obrazovku, dokud se u dolního okraje nezobrazí tlačítko Přizpůsobit.
  2. Přejeďte na zamknutou obrazovku, kterou chcete změnit, klepněte na Přizpůsobit a potom na obrázek zamknuté obrazovky.
  3. Klepněte na čas a pak vyberte písmo a barvu.
Další informace najdete na support.apple.com

Apple výrazně změnil iOS 15 tím, že přesunul vyhledávací panel Safari do spodní části obrazovky. Jistě vás však potěší, že v systému iOS 16 můžete umístění vyhledávací lišty změnit, pokud dáváte přednost tomu, aby byla nahoře. Na iPhonu se systémem iOS 16 vám v tomto příspěvku ukážeme, jak vrátit vyhledávací panel nahoru. Budeme se také zabývat relevantními otázkami, jako je způsob vyhledávání na iPhonu 16 a důvody rozhodnutí systému iOS 15 posunout vyhledávací lištu dolů.

V systému iOS 16 proveďte následující akce, aby se vyhledávací panel dostal do horní části prohlížeče Safari: Otevřete Safari klepnutím na aplikaci Safari na domovské obrazovce iPhonu. Po vstupu do Safari se dotkněte ikony „Aa“ v levém horním rohu obrazovky, čímž se dostanete do nastavení.

2. Poté se zobrazí možnosti zobrazení webových stránek. 3. Přizpůsobit zobrazení webových stránek: V nastavení zobrazení webových stránek můžete změnit řadu aspektů vzhledu Safari. Chcete-li se dostat k jednotlivým nastavením Safari, klepněte na „Nastavení této webové stránky“. Posunutím dolů na možnost „Search Bar“ v nastavení webové stránky přesuňte vyhledávací panel nahoru. Zpočátku je nastavena na „Dolní“. Klepněte na ni a poté ze seznamu možností vyberte „Top“. 5. Uložte změny: Po výběru možnosti „Nahoře“ klepněte na tlačítko „Hotovo“ v levém horním rohu, čímž uložíte své změny a opustíte nastavení webové stránky.

Gratulujeme! Na iPhonu se systémem iOS 16 jste úspěšně přesunuli vyhledávací panel do horní části prohlížeče Safari. Vyhledávací panel je nyní při každém otevření Safari viditelně umístěn v horní části obrazovky, což vám usnadní vyhledávání na webu.

Kromě posunutí vyhledávací lišty si probereme několik důležitých záležitostí:

Jak mohu vyhledávat na svém 16palcovém iPhonu? Na iPhonu se systémem iOS 16 stačí k dosažení vyhledávací lišty posunout domovskou obrazovku směrem dolů nebo na zamykací obrazovce přejet prstem doprava. Chcete-li se dostat do zobrazení Dnes, které má vyhledávací panel v horní části, můžete alternativně přejet prstem doprava na domovské obrazovce nebo dolů na zamykací obrazovce. 2. Jak mohu přesunout vyhledávací panel nahoru? Podle pokynů uvedených výše v tomto článku upravte nastavení zobrazení stránky Safari a vraťte vyhledávací panel zpět nahoru, pokud jste jej tam omylem přesunuli nebo pokud se nenachází tam, kde si přejete, aby byl.

3. Proč je v systému iOS 15 vyhledávací panel umístěn dole? Společnost Apple se v systému iOS 15 rozhodla snížit vyhledávací lištu v prohlížeči Safari v rámci pokračující snahy o zlepšení uživatelského komfortu. Změna byla provedena proto, aby uživatelům usnadnila přístup k vyhledávacímu řádku palcem, když drží zařízení v jedné ruce. Systém iOS 16 však nyní dává uživatelům možnost rozhodnout se, zda vyhledávací lištu umístí nahoru, nebo dolů, a umožňuje jim tak přizpůsobit si zážitek z prohlížení.

Závěrem lze říci, že systém iOS 16 vám dává možnost přizpůsobit si zážitek z prohlížení tím, že vám umožňuje přesunout vyhledávací panel zpět do horní části prohlížeče Safari. Výše popsané techniky umožňují snadno přesunout vyhledávací panel a využívat výhod rozpoznatelnějšího procházení. Věnovali jsme se také umístění vyhledávací lišty v systému iOS 15 a často kladeným otázkám týkajícím se vyhledávání v systému iOS 16.

FAQ
Jak změnit zobrazení karet v Safari iOS 16?

V systému iOS 16 proveďte následující akce pro úpravu zobrazení karet: Otevřete Safari na iPhonu vybaveném systémem iOS 16. 2. Klikněte na symbol karty v pravém dolním rohu displeje. Vypadá to jako dva čtverce, které se překrývají. 3. Nyní se zobrazí mřížka všech vašich otevřených karet. V dolní části této obrazovky se nachází tlačítko „Tab Options“ (Možnosti karty). Dotkněte se ho.

4. Zobrazí se nabídka s mnoha nastaveními zobrazení karet. Zde si můžete vybrat mezi zobrazením karet „Mřížka“ a „Seznam“.

5. Klepnutím na „Mřížka“ nebo „Seznam“ vyberte oblíbenou možnost a Safari změní zobrazení karet podle vašeho výběru.

Podle následujících kroků můžete zobrazení karet v Safari v systému iOS 16 rychle přizpůsobit svým preferencím.

Proč je vyhledávací lišta v Safari pro Iphone dole?

Pro zlepšení uživatelského komfortu a zvýšení přístupnosti je vyhledávací panel Safari pro iPhone umístěn ve spodní části stránky. Uživatelé mají snadnější přístup k vyhledávacímu panelu a mohou jej používat jednou rukou, pokud je umístěn ve spodní části stránky. Z tohoto designového rozhodnutí budou mít největší prospěch uživatelé větších modelů iPhonu nebo ti, kteří rádi používají své zařízení pouze jednou rukou. Navíc je díky němu procházení příjemnější a méně zatěžuje palec uživatele.

Lze v systému iOS 16 přesunout tlačítko pro vyhledávání?

V systému iOS 16 můžete tlačítko pro vyhledávání přesunout do horní části displeje. Zde je návod, jak na to:

1. Po odemknutí iPhonu přejděte na domovskou obrazovku. 2. Chcete-li zobrazit vyhledávací panel, přejeďte prstem od středu obrazovky směrem dolů. 3. Klepněte na vyhledávací lištu a držte ji dole, dokud se neuvolní z doku v dolní části. 4. Přetáhněte vyhledávací panel do horní části obrazovky a poté jej pusťte. 5. Umístění panelu vyhledávání se změnilo na horní část obrazovky.

V systému iOS 16 můžete tlačítko vyhledávání rychle přesunout na horní stranu podle následujících kroků.

Jak vyhledávám v telefonu Iphone v systému iOS 16?

Pro vyhledávání na iPhonu v systému iOS 16 použijte následující pokyny: 1. Chcete-li získat přístup k vyhledávací liště, přejeďte prstem od středu nebo horní části domovské obrazovky směrem dolů. 2. Klepněte na tlačítko . Alternativně můžete přejetím doprava otevřít knihovnu aplikací a vyhledávat v ní z domovské obrazovky. V horní části obrazovky se zobrazí vyhledávací panel. Chcete-li zahájit vyhledávání, jednoduše na něj klepněte. 3. Nyní můžete použít klávesnici na obrazovce a zadat hledaný výraz. 4. Výsledky hledání se začnou zobrazovat pod vyhledávacím polem v průběhu psaní. Mezi výsledky mohou být aplikace, kontakty, zprávy, e-maily a další položky. 5. Klepnutím na libovolný výsledek hledání okamžitě spustíte přidruženou aplikaci nebo položku. Pokud máte zapnutou funkci Siri Suggestions, mohou se zobrazit také navrhované aplikace nebo úkoly na základě vašich zvyklostí používání.

Podle následujících kroků můžete na iPhonu se systémem iOS 16 rychle vyhledat řadu objektů a aplikací.