Stanley Jumpit 1000. Kompletní návod k použití

How do you use a Stanley JumpiT 1000?
If you have this like in your trunk or your toolbox. Just make yourself a reminder to be. You know be aware of that you need to charge it.
Další informace najdete na www.youtube.com

Stanley Jumpit 1000 je spolehlivý a výkonný startovací přístroj, který vám pomůže rychle se vrátit na silnici. Tento užitečný nástroj vám pomůže vyhnout se nepříjemnostem a obtěžování při čekání na odtahovou službu nebo na laskavého cizince, který vás zachrání, pokud se vám vybije baterie. Abychom vám pomohli co nejlépe využít tento přizpůsobivý nástroj, věnujeme se v tomto článku podrobně tomu, jak používat Stanley Jumpit 1000, a zodpovíme některé související otázky. Jak se má startovací zařízení pro baterie Stanley používat?

Použití přístroje Stanley Jumpit 1000 je poměrně jednoduché. Zde naleznete podrobné vysvětlení, jak jej využít:

1. Dbejte na bezpečnost: Než začnete, nasaďte si ochranné brýle a rukavice, abyste se chránili před případnými riziky.

2. Nastavení startovacího zařízení: Postavte startovací zařízení do blízkosti baterie vašeho vozu na pevný povrch. Zkontrolujte, zda nejsou kabely zamotané nebo zkroucené.

Před připojením kabelů vyhledejte kladný (+) a záporný (-) pól baterie vašeho vozu. Kladný pól kabelu připojte červenou kabelovou svorkou a záporný pól černou kabelovou svorkou. Ujistěte se, že je spojení bezpečné. 4. Zapněte Jump Starter: Poté, co se ujistíte, že jsou kabely dobře upevněny, přepněte vypínač do polohy zapnuto. Mělo by být možné zjistit, kdy je zařízení připraveno k použití. 5. Pokus o nastartování vozidla: Vejděte dovnitř a pokuste se nastartovat motor. Pokud vše proběhne podle plánu, měl by motor naskočit. Pokud ne, ještě jednou zkontrolujte všechna připojení a zkuste to znovu. Jak by se měl startér používat? Startovací nabíječka, jako je například Stanley Jumpit 1000, je určena k dobíjení vybitého akumulátoru ve vašem vozidle. Pro efektivní použití startovací nabíječky je třeba provést tyto kroky: 1. Zajistěte bezpečnost: Stejně jako při použití startéru se chraňte nasazením ochranných brýlí a rukavic. 2. Nastavení nabíječky: Položte startér do blízkosti baterie vašeho vozu na pevný povrch. Ujistěte se, že kabely nejsou zkroucené nebo zamotané.

3. Připojte kabely: Vyhledejte kladný (+) a záporný (-) konektor baterie. Kladný pól kabelu spojte červenou kabelovou svorkou a záporný pól černou kabelovou svorkou. Vytvořte pevné spojení. 4. Zapněte režim nabíjení. Několik skokových nabíječek je vybaveno zvláštním režimem nabíjení. K aktivaci tohoto režimu využijte návod dodaný se zařízením.

5. Nabijte baterii: Nechte baterii nabíjet po předepsanou dobu pomocí skokové nabíječky. Podrobné pokyny naleznete v uživatelské příručce, protože každá skoková nabíječka může mít jinou dobu nabíjení. Jaká je doba nabíjení akumulátoru Stanley Jumpit 1000?

Množství zbývající energie v baterii Stanley Jumpit 1000 a používaný zdroj napájení jsou dvě proměnné, které ovlivňují dobu potřebnou k úplnému nabití zařízení. Jumpstarter lze plně nabít v průměru za 8 až 10 hodin při použití běžné domácí elektrické zásuvky. Je důležité mít na paměti, že doba nabíjení se může lišit, proto je nejlepší nahlédnout do uživatelské příručky, kde je uvedena doporučená doba nabíjení.

Může být jump box ponechán na baterii?

Ano, jump box, jako je Stanley Jumpit 1000, lze připevnit k baterii a ponechat jej tam po dlouhou dobu, aniž by došlo k poškození. Aby se zabránilo přebíjení a poškození baterie, jsou moderní jumpboxy vybaveny bezpečnostními pojistkami. Když je auto v provozu a baterie je plně nabitá, doporučujeme jump box z baterie vyjmout. Ponecháte-li jump box připojený delší dobu, může dojít k vybití jeho vlastní baterie, což sníží jeho účinnost, až jej budete příště potřebovat.

Závěrem lze říci, že Stanley Jumpit 1000 je spolehlivý nástroj, který je vhodné mít po ruce v případě vybití baterie. Dodržením jednoduchých kroků uvedených v této příručce můžete bezpečně a efektivně použít startovací zařízení a dostat své vozidlo zpět na silnici. Ať už potřebujete nastartovat své vlastní vozidlo, nebo pomoci kamarádovi v nouzi, Stanley Jumpit 1000 je cenným přínosem, který byste měli mít ve své autolékárničce.

FAQ
Můžete používat Stanley Jumpit, když je zapojen do sítě?

Ano, Stanley Jumpit 1000 můžete používat, i když je zapojen do sítě. Má vestavěnou nabíječku, která vám umožní jej používat, i když je připojen ke zdroji napájení. Tato funkce je užitečná, pokud potřebujete Jumpit používat delší dobu nebo pokud se chcete před použitím na cestách ujistit, že je plně nabitý.

Jak nastavíte startování baterie?

Chcete-li nastavit startování baterie pomocí zařízení Stanley Jumpit 1000, postupujte podle následujících kroků:

1. Bezpečnost především: Před startováním se ujistěte, že je motor vozidla vypnutý a klíček od zapalování vyjmutý. Zkontrolujte, zda není akumulátor viditelně poškozen nebo zda nemá známky úniku.

2. Umístění: Zaparkujte vozidlo s vybitou baterií dostatečně blízko k vozidlu zajišťujícímu startování, aby startovací kabely pohodlně dosáhly na obě baterie. Ujistěte se, že jsou obě vozidla zaparkovaná nebo v neutrálu se zataženými parkovacími brzdami.

3. Otevřete kapotu: Otevřete kapoty obou vozidel a vyhledejte baterie. Identifikujte kladné (+) a záporné (-) póly obou baterií.

4. Připojení propojovacího kabelu: Vezměte červený propojovací kabel a jeden konec připojte ke kladnému (+) pólu vybité baterie. Poté připojte druhý konec ke kladnému (+) pólu živé baterie nebo ke startovacímu zařízení, jako je například Stanley Jumpit 1000.

5. Připojení uzemnění: Vezměte černý propojovací kabel a jeden konec připojte k zápornému (-) pólu živé baterie nebo ke startovacímu zařízení. Poté připojte druhý konec k čistému, nelakovanému kovovému povrchu na vozidle s vybitou baterií. Hledejte kovový držák nebo šroub daleko od baterie a palivového systému.

6. Zapnutí napájení: Pokud používáte zařízení Stanley Jumpit 1000, zapněte vypínač startovacího zařízení. Přístroj by měl signalizovat, že je připraven poskytnout startovací zařízení.

7. Nastartujte motor: Jakmile jsou všechna připojení zajištěna, nastartujte motor vozidla, které poskytuje startovací zařízení. Nechte jej několik minut běžet, aby se vybitá baterie nabila.

8. Nastartujte vybité vozidlo: Nyní se pokuste nastartovat motor vozidla s vybitou baterií. Pokud se to podaří, nechte jej několik minut běžet, abyste se ujistili, že se akumulátor nabíjí.

9. Odstranění kabelu: Po bezproblémovém chodu obou vozidel opatrně odpojte startovací kabely v opačném pořadí zapojení. Nejprve odpojte černý kabel od dříve vybitého vozidla a poté černý kabel od živé baterie nebo startovacího zařízení. Poté odpojte červený kabel z obou baterií.

10. Nabíjení baterie: Pro úplné dobití dříve vybitého akumulátoru se doporučuje jezdit s vozidlem alespoň 30 minut nebo použít nabíječku akumulátorů.

Nezapomeňte se vždy řídit konkrétními pokyny uvedenými v uživatelské příručce k zařízení Stanley Jumpit 1000, kde jsou uvedeny další kroky nebo bezpečnostní opatření.