Jak odemknout 3DS. Průvodce hraním her z libovolného regionu

How do I fix region lock on my 3DS?
How do I change the region lock on my 3DS?

  1. Select the System Settings icon on the HOME Menu, and tap Open.
  2. Tap Other Settings.
  3. Tap Profile.
  4. Tap Region Settings.
  5. Select the country and tap OK.
  6. Select the region and tap OK to return to the profile menu.
Další informace najdete na osgamers.com

Oblíbeným kapesním herním systémem se spoustou her a možností zábavy je Nintendo 3DS. Jednou z nevýhod 3DS je funkce uzamčení regionu, která uživatelům znemožňuje přístup ke hrám a materiálům z jiných území. Pro hráče, kteří chtějí hrát hry nabízené pouze v jiných lokalitách, to může být obtížné. V tomto příspěvku probereme, jak odblokovat region 3DS, a odpovíme na některé související dotazy. 1. Je možné změnit region 3DS? Region zařízení 3DS bohužel oficiálně změnit nelze. Hry a materiály, které lze hrát na každé konzoli 3DS, jsou omezeny na daný region (například Severní Amerika, Evropa nebo Japonsko). Aby bylo možné dodržet různá regionální licenční a autorská pravidla, vymyslela společnost Nintendo tento systém regionálního uzamykání. Existují však způsoby, jak toto omezení překonat a hrát hry z jiných zemí. 2. Má 3DS regionální zámek pro hry pro 3DS? 3DS má regionální zámek pro 3DS hry. V důsledku toho nebude systém 3DS z jednoho regionu kompatibilní s herní kazetou z jiného regionu. Například herní kazety ze Severní Ameriky můžete hrát pouze v případě, že máte 3DS ze Severní Ameriky. Pro hráče, kteří chtějí získat přístup k jedinečným hrám, které jsou dostupné pouze v určitých oblastech, to může být velmi obtížné. Jak lze evropské hry pro 3DS hrát na americkém 3DS? Pokud chcete hrát evropské hry pro 3DS na americkém 3DS, musíte svou konzoli regionálně odblokovat. K tomu lze použít software Homebrew nebo upravený firmware. Jednou z oblíbených technik je použití programu s názvem „Luma3DS“, což je upravený firmware, který umožňuje obejít regionální zámek a hrát hry z libovolného regionu. Pokud se rozhodnete upravit 3DS pomocí vlastního firmwaru, měli byste být opatrní a činit tak na vlastní nebezpečí, protože tím můžete přijít o záruku. Jsou všechny modely 3DS bez regionálního zámku?

Ne každá konzole 3DS je však bez regionálních omezení. Zařízení s regionálním zámkem, jako je původní Nintendo 3DS a 3DS XL, lze používat pouze k hraní her, které jsou dostupné v daných teritoriích. Modely New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS XL však obsahují funkci nazvanou „region four“, která jim umožňuje hrát hry z jakéhokoli regionu. U jednoho z těchto novějších zařízení není odemknutí regionu pro hraní her z více území nutné.

Závěrem lze říci, že i když je konzole Nintendo 3DS ve výchozím nastavení regionálně uzamčena, existují způsoby, jak ji upravit tak, abyste na ní mohli hrát hry z libovolného regionu. Je důležité mít na paměti, že vlastní úpravy firmwaru 3DS zahrnují potenciální nebezpečí a mohou vést ke ztrátě záruky. Pokud se rozhodnete pro odblokování regionu, buďte opatrní a postupujte podle spolehlivých návodů. Chcete-li pomoci vývojářům her a celému hernímu průmyslu, vždy pamatujte na dodržování autorských práv a legální nákup her.

FAQ
Je japonské 3DS bez regionálního odemčení?

Japonské 3DS není systémem bez regionálních omezení. Lze na něm hrát pouze hry z japonského regionu. Existují však způsoby, jak 3DS regionálně odblokovat, abyste mohli hrát hry z jiných zemí.

Jsou evropské 3DS regionálně uzamčené?

Ano, konzole 3DS prodávané v Evropě jsou regionálně uzamčené. Jsou tak omezeny na hraní her určených speciálně pro evropský kontinent.

Proč je 3DS regionálně uzamčeno?

3DS je regionálně uzamčeno především z obchodních a licenčních důvodů. Společnost Nintendo, výrobce 3DS, používá regionální zámek k regulaci prodeje a distribuce her v různých lokalitách. Nintendo zajišťuje, aby hry vydané v jedné zemi nebylo možné volně hrát na konzolích z jiných regionů tím, že zařízení regionálně uzamkne. To společnosti Nintendo umožňuje udržovat spojení s místními distributory a držiteli autorských práv a přizpůsobovat vydávání her a cenové plány konkrétním zeměpisným oblastem. Uzamčení regionu navíc pomáhá zabránit nelegálnímu dovozu nebo vývozu her, což může mít v některých regionech vliv na prodej a příjmy.

Jsou evropské 3DS regionálně uzamčené?

Ano, konzole 3DS prodávané v Evropě jsou regionálně uzamčené. Jsou tak omezeny na hraní her vytvořených speciálně pro evropský kontinent.

Co se stane, když změníte region 3DS?

Pokud změníte region svého 3DS, měli byste si být vědomi následujících důsledků: Kompatibilita her: Změna regionu vašeho 3DS může ovlivnit, které hry jsou s ním kompatibilní. Při hraní na konzoli z jiné oblasti nemusí některé hry vůbec běžet správně nebo mohou mít omezenou funkčnost. Online služby: Změna regionu vašeho 3DS může mít vliv na přístup k online službám. V závislosti na lokalitě nemusí být online funkce, jako je multiplayer nebo stahování obsahu, dostupné nebo mohou mít omezení. 3. Aktualizace systému: Pokud změníte region svého 3DS, je možné, že nebudete mít přístup k eShopu nebo nebudete moci přijímat aktualizace systému pro daný region. V důsledku toho můžete přijít o nové funkce, záplaty chyb a bezpečnostní aktualizace. 4. Záruka: Změna regionu konzole 3DS může vést ke ztrátě záruky na konzoli. Změnu regionu výrobci obvykle nepodporují a na případné problémy vzniklé v důsledku změny se nemusí vztahovat záruka.

Je důležité si uvědomit, že nastavení regionu konzole 3DS může být riskantní a komplikované. Před provedením jakýchkoli změn regionu doporučujeme provést rozsáhlý průzkum a pochopit důsledky.

Jsou kódy 3DS regionálně uzamčené?

Ano, kódy 3DS jsou omezeny podle regionu. Regionální uzamčení her a stahovatelného obsahu (DLC) zakoupených prostřednictvím obchodu Nintendo eShop znamená, že je lze hrát pouze na konzolích ze stejné oblasti.