Jak spustit VBScript v systému Windows 7

Does Windows 7 support VBScript?
The change to disable VBScript will take effect in the upcoming cumulative updates for Windows 7, 8, and 8.1 on August 13th, 2019. VBScript will be disabled by default for Internet Explorer 11 and WebOCs for Internet and Untrusted zones on all platforms running Internet Explorer 11.
Další informace najdete na blogs.windows.com

Společnost Microsoft vytvořila skriptovací jazyk VBScript (Visual Basic Scripting Edition), který se často používá k automatizaci procesů a vytváření jednoduchých programů. Stejně jako jeho předchůdci i systém Windows 7 plně podporuje spouštění jazyka VBScript a umožňuje uživatelům spouštět soubory VBScript přímo v počítači. V tomto příspěvku se budeme zabývat spouštěním jazyka VBScript v systému Windows 7 a také povolením spouštění jazyka VBScript a zjištěním, zda je jazyk VBScript ve vašem počítači povolen. Má systém Windows 7 podporu jazyka VBScript?

Systém Windows 7 podporuje spouštění jazyka VBScript již z výroby. Nástroje potřebné k provádění souborů VBScript jsou v operačním systému Windows předinstalovány. To znamená, že k vytváření a spouštění programů v jazyce VBScript nepotřebujete žádný další software ani zásuvné moduly. Jak mohu spustit soubor VBScript?

Pro spuštění souboru VBScript v systému Windows 7 můžete provést následující akce: 1. Spusťte textový editor, například Poznámkový blok.

2. V textovém editoru zadejte nebo vložte kód jazyka VBScript. 3. Dejte souboru příponu.vbs a uložte jej. Například „my_script.vbs“. 4. Uložený soubor.vbs spustíte tak, že na něj dvakrát kliknete.

Po poklepání na soubor a.vbs jej systém Windows identifikuje jako soubor VBScript a okamžitě spustí program Windows Script Host, který skript spustí. V závislosti na tom, co má skript provést, se pak výstup skriptu zobrazí v okně příkazového řádku nebo v dialogovém okně.

Jak mohu umožnit spuštění jazyka VBScript?

Spouštění jazyka VBScript je ve výchozím nastavení systému Windows 7 povoleno. Je možné, že spouštění jazyka VBScript bylo zakázáno, pokud zjistíte, že soubory VBScript nejsou spuštěny nebo se nespouštějí podle očekávání. Pro povolení spouštění jazyka VBScript můžete provést následující akce:

1. Chcete-li spustit dialogové okno Spustit, stiskněte klávesovou zkratku Windows + R. 2. Stiskněte klávesu Windows + R. Chcete-li spustit Editor registru systému Windows, zadejte příkaz „regedit“ a stiskněte klávesu Enter.

3. Vyhledejte klíč registru HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows Script HostSettings. 4. V pravém okně dvakrát klikněte na hodnotu DWORD „Enabled“. Údaje hodnoty by měly být změněny z 0 (zakázáno) na 1 (povoleno). 6. Po výběru možnosti OK ukončete Editor registru.

Po provedení této úpravy by mělo být spuštění jazyka VBScript v počítači se systémem Windows 7 povoleno. Soubory VBScript lze poté spouštět bez problémů. Mám zapnutou funkci VBS?

Podle těchto postupů můžete zjistit, zda je v systému Windows 7 povolen jazyk VBScript:

Pro začátek spusťte textový editor, například Poznámkový blok.

2. Do textového editoru zadejte nebo vložte níže uvedený kód jazyka VBScript:

„vbscript

„`

3. Dejte souboru příponu.vbs a uložte jej, například „check_vbs_enabled.vbs“. 4. Uložený soubor.vbs spustíte poklepáním na něj.

Pokud je VBScript povolen, zobrazí se dialogové okno s větou „VBScript is enabled on this machine“. Pokud se okno nezobrazí nebo se vyskytnou potíže, je pravděpodobné, že váš systém zakázal spouštění jazyka VBScript.

Závěrem lze říci, že systém Windows 7 nabízí úplnou podporu pro spouštění souborů VBScript. Uložením souboru VBScript s příponou.vbs a poklepáním na něj jej můžete spustit. Ačkoli je spouštění jazyka VBScript ve výchozím nastavení povoleno, můžete jej v případě problémů opět zapnout pomocí Editoru registru systému Windows. Kromě toho můžete spustit jednoduchý soubor VBScript, abyste zjistili, zda je VBScript povolen, jeho vygenerováním. Tyto pokyny usnadňují spouštění jazyka VBScript v počítači se systémem Windows 7 a automatizaci procesů nebo vytváření jednoduchých programů.

FAQ
Mohu spustit VBS v prostředí PowerShell?

Ano, prostředí PowerShell umožňuje spouštět jazyk VBScript (VBS). Jazyk VBScript je podporován robustním skriptovacím jazykem PowerShell, který podporuje i další skriptovací jazyky. Ke spuštění jazyka VBScript v prostředí PowerShell můžete použít příkaz ‚cscript‘ a umístění do souboru VBS. Zde je ilustrační příklad: C:pathtoscript.vbs

“‘

cscript

“‘

Kód jazyka VBScript můžete spustit uvnitř relace prostředí PowerShell pomocí příkazu ‚cscript‘.

Jak povolím spouštění skriptů v systému Windows 7?

V systému Windows 7 můžete pro povolení spouštění skriptů provést následující akce: 1. Klepněte na tlačítko „Start“ a do vyhledávacího pole zadejte „Možnosti Internetu“. Z následujícího seznamu vyberte položku „Možnosti internetu“. 2. V okně Možnosti Internetu vyberte možnost „Zabezpečení“. 3. Klikněte na tlačítko „Vlastní úroveň“ a vyberte zónu „Internet“. 4. Vyhledejte možnost „Scripting“ tak, že přejdete na konec seznamu Nastavení zabezpečení. 5. Chcete-li povolit spouštění skriptů, klikněte na tlačítko „Povolit“ vedle možnosti „Aktivní skriptování“.

6. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „OK“. Opakujte kroky 3 až 6 pro zóny Místní intranet a Důvěryhodné weby, pokud potřebujete povolit skripty pouze pro tyto oblasti.

7.

Spouštění skriptů, včetně jazyka VBScript, můžete v systému Windows 7 povolit zapnutím skriptování v Možnostech Internetu.

Lze VB6 spustit v systému Windows 7?

Ano, systém Windows 7 je kompatibilní s jazykem VB6 (Visual Basic 6). Přesto se mohou vyskytnout potíže s kompatibilitou a některé funkce nemusí fungovat tak, jak bylo zamýšleno. Spuštění VB6 v systému Windows 7 může vést k problémům s kompatibilitou, proto doporučujeme tyto problémy otestovat a vyřešit. Je také důležité mít na paměti, že společnost Microsoft se zaměřila na novější verze jazyka Visual Basic, včetně VB.NET, a že VB6 je zastaralý programovací jazyk.

Jak spustím VBScript v systému Windows?

Pro spuštění jazyka VBScript v systému Windows můžete provést následující akce:

1. Vytvořte nový soubor v textovém editoru, například v Poznámkovém bloku.

2. Použijte textový editor k vytvoření kódu jazyka VBScript. 3. Uložte soubor s příponou.vbs, například „myscript.vbs“. VBScript lze nyní spustit jedním z následujících způsobů: Dvakrát klikněte na soubor.vbs a začněte: Tímto způsobem se skript spustí na standardním hostiteli skriptů systému Windows.

– Spustit z příkazového řádku: Příkaz „cscript myscript.vbs“ by měl být použit po otevření příkazového řádku, přechodu do adresáře, kde je soubor.vbs uložen, a případném nahrazení „myscript.vbs“ skutečným názvem souboru.

– Nastavte datum skriptu: VBScript lze naplánovat tak, aby se spustil prostřednictvím Plánovače úloh systému Windows v určitý čas nebo při určité příležitosti.

V počítači se systémem Windows ověřte, zda máte příslušná práva ke spouštění skriptů. Abyste předešli případným problémům při spouštění, ujistěte se, že je kód jazyka VBScript také syntakticky v pořádku.