Jak zobrazit součet v dolní části aplikace Excel

Jak zobrazit záhlaví v Excelu?
Zobrazení nebo skrytí řádku záhlaví Přejděte na pásu karet na Nástroje tabulky > Návrh. Ve skupině Možnosti stylů tabulek zaškrtněte políčko Se záhlavím a skryjte tak nebo zobrazte záhlaví tabulky.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Výpočet součtu řady čísel je běžnou činností v aplikaci Excel, která je robustním nástrojem pro organizaci a analýzu dat. Stavový řádek aplikace Excel ve spodní části okna ve výchozím nastavení zobrazuje součet vybraných buněk. Součet však nemusí být vždy viditelný nebo můžete chtít zobrazení upravit. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak změnit zobrazení dat v aplikaci Excel shora dolů, jak zobrazit součet ve stavovém řádku v aplikaci Excel 2016, jak zobrazit součet v dolní části aplikace Excel, proč se v aplikaci Excel nemusí zobrazovat funkce AutoSum a jak upravit stavový řádek.

K zobrazení součtu ve spodní části slouží nástroj AutoSum aplikace Excel. Vyberte buňku, ve které chcete částku zobrazit jako první. Pokračujte klepnutím na tlačítko AutoSum () na kartě Domů na pásu karet aplikace Excel. Excel náhodně vybere buňky nad aktivní buňkou a zobrazí součet v této buňce. Před výběrem možnosti AutoSum můžete alternativně ručně vybrat požadovaný rozsah buněk kliknutím a přetažením nad ním.

Úpravou nastavení stavového řádku můžete pomocí aplikace Excel 2016 zobrazit součet ve stavovém řádku. Z nabídky, která se zobrazí po kliknutí pravým tlačítkem myši na stavový řádek v dolní části okna aplikace Excel, vyberte možnost „Součet“. Když vyberete buňky, Excel zobrazí součet těchto vybraných buněk ve stavovém řádku a přidá do stavového řádku možnost „Součet“.

Ke změně dat aplikace Excel shora dolů můžete využít nástroj Vložit speciální. Nejprve vyberte rozsah buněk, které chcete upravit. Poté z kontextové nabídky kliknutím pravým tlačítkem myši vyberte možnost „Kopírovat“. Poté po kliknutí pravým tlačítkem myši na cílový rozsah, kam chcete data vložit, vyberte z kontextové nabídky možnost „Vložit speciální“. Po výběru možnosti „Transponovat“ v dialogovém okně Vložit speciální klepněte na tlačítko „OK“. Data budou nyní orientována jinak shora dolů.

Může existovat několik příčin, proč se funkce AutoSum v aplikaci Excel nezobrazí. Před výběrem tlačítka AutoSum se ujistěte, že jste vybrali buňku, ve které se má součet zobrazit. Excel nemusí být schopen automaticky zjistit rozsah, pokud rozsah nad aktivní buňkou neobsahuje žádná celá čísla. V některých situacích vyberte rozsah před použitím funkce AutoSum ručně. Kromě toho Excel nemusí být schopen použít funkci AutoSum k výpočtu součtu, pokud rozsah čísel není souvislý (tj. jsou mezi nimi prázdné buňky nebo nečíselné hodnoty).

Klepnutím pravým tlačítkem myši na stavový řádek v aplikaci Excel a výběrem možnosti „Přizpůsobit stavový řádek“ z kontextové nabídky jej můžete přizpůsobit. Poté můžete vybrat volby, které se mají ve stavovém řádku zobrazit, otevřením dialogového okna Přizpůsobit stavový řádek. Lze vybrat nebo zrušit výběr možností, jako je Průměr, Počet, Min, Max a další. Pomocí šipek nahoru a dolů můžete také upravit pořadí, v jakém se volby zobrazují. Chcete-li změny provést a přizpůsobit stavový řádek svým představám, klikněte na tlačítko „OK“.

Závěrem lze říci, že výhodná funkce aplikace Excel, která zobrazuje součet v dolní části, může urychlit výpočty a analýzu dat. Součet můžete v aplikaci Excel rychle zobrazit pomocí funkce AutoSum nebo změnou stavového řádku. Pokud se navíc funkce AutoSum nezobrazuje, můžete diagnostikovat problém a změnit data aplikace Excel shora dolů pomocí funkce Vložit speciální. Přizpůsobením stavového řádku si můžete přizpůsobit práci s aplikací Excel a vybrat položky, které nejvíce odpovídají vašim potřebám pro analýzu dat.

FAQ
Jak převrátit data shora dolů?

Pomocí těchto kroků lze v aplikaci Excel převrátit data shora dolů: V kroku 1 vyberte rozsah buněk, které chcete převrátit. 2. Klepněte pravým tlačítkem myši na vybraný rozsah a z kontextové nabídky vyberte možnost „Kopírovat“.

3. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na novou oblast, do které chcete vložit převrácená data, vyberte z kontextové nabídky možnost „Vložit speciální“. 4. V dialogovém okně Vložit speciální vyberte možnost „Transponovat“ a stiskněte tlačítko „OK“.

5. Na novém místě budou nyní data převrácena shora dolů.

Alternativně můžete stejné věci dosáhnout pomocí funkce „Transpose“ aplikace Excel:

1. Do nového sloupce nebo řádku zadejte vzorec „=TRANSPOSE(range)“. 2. Ve vzorci nahraďte „rozsah“ přesným rozsahem buněk, které chcete převrátit. 3. Vzorec potvrdíte stisknutím klávesy Enter.

4. V novém sloupci nebo řádku budou nyní data převrácena shora dolů.

Tyto techniky usnadňují převracení dat v aplikaci Excel shora dolů.

Jak změnit polohu dat v aplikaci Excel?

Níže uvedené kroky lze použít k přesouvání dat v aplikaci Excel: 1. Vyberte skupinu buněk, které obsahují data, jež chcete posunout.

2. Pohybujte myší po okraji vybraného rozsahu, dokud se jako kurzor neobjeví čtyřstranná šipka. 3. Klikněte a podržte levé tlačítko myši a zároveň přetáhněte vybraný rozsah na požadované místo pracovního listu.

4. Kliknutím a podržením tlačítka myši po dobu čtyř sekund upustíte vybraný rozsah na nové místo.

Tyto pokyny usnadňují přesouvání dat v aplikaci Excel.

Jak v aplikaci Excel zapnout funkci automatického součtu?

Chcete-li v aplikaci Excel zapnout funkci AutoSum, proveďte následující akce: Otevřete list aplikace Excel uvedený v kroku 1. 2. Vyberte prázdnou buňku, ve které si přejete zobrazit součet. 3. Na pásu karet aplikace Excel v horní části obrazovky vyberte kartu „Vzorce“. 4. Ve skupině „Knihovna funkcí“ vyberte tlačítko „Automatický součet“. Zobrazí se na pravé straně panelu nástrojů a připomíná řecký symbol sigma ().

5. Pokud mají některé sousední buňky číselné hodnoty, Excel automaticky vybere rozsah na základě těchto hodnot. Stisknutím klávesy Enter použijete funkci AutoSum a pokud je výběr přesný, zobrazí se výsledek ve vybrané buňce. 6. Pokud je automaticky vybraný rozsah nesprávný, můžete jej ručně opravit kliknutím a přetažením přes příslušný rozsah buněk. Alternativně můžete ihned zadat požadovaný rozsah do panelu vzorců, následovaný symbolem rovnítka (=), a stisknout klávesu Enter pro výpočet součtu.

7. Při použití funkce AutoSum aplikace Excel automaticky sečte čísla ve vybraném rozsahu a výsledek zobrazí ve vybrané buňce. Pokud potřebujete rychle vypočítat součty v listech aplikace Excel, je tento nástroj opravdu užitečný.