Jak dlouho ShadowPlay nahrává. Komplexní průvodce

Jak zapnout Nvidia ve hře?
Jak na to? Jednoduše! Během hraní stačí vyvolat herní overlay (překrytí) pomocí kombinace kláves ALT+Z a zapnout funkci filtr her (nebo rovnou ALT+F3).
Další informace najdete na www.czc.cz

ShadowPlay od společnosti Nvidia je oblíbený program pro nahrávání her, který hráčům usnadňuje nahrávání herních momentů. Ruční nahrávání, okamžité přehrávání a nahrávání GeForce jsou jen některé z dostupných možností nahrávání. Tento článek se bude zabývat délkou nahrávek v programu ShadowPlay a souvisejícími otázkami, jako je délka funkce Instant Replay, délka nahrávek GeForce a způsob nahrávání konkrétních časových úseků. Jak dlouho ShadowPlay nahrává? Uživatelé aplikace ShadowPlay mohou nahrávat libovolně dlouhé herní relace. Na rozdíl od některých jiných nahrávacích softwarů není pro nahrávání pomocí ShadowPlay zabudován žádný časový limit. To je velmi užitečné pro lidi, kteří hrají delší dobu nebo kteří chtějí nahrávat své hraní bez přerušení. Je důležité si uvědomit, že délka nahrávání bude záviset na množství volného místa na disku vašeho počítače. Jak dlouho GeForce nahrává?

2. Uživatelé programu ShadowPlay mohou nahrávat své hraní pomocí funkce nahrávání GeForce pouhým stisknutím tlačítka. Pro nahrávání pomocí GeForce není stanoven žádný časový limit, stejně jako u ShadowPlay. Dokud je úložiště vašeho počítače dostatečné, můžete pokračovat v nahrávání. Pro jedince, kteří chtějí zaznamenávat vybrané herní momenty, aniž by nepřetržitě nahrávali celou relaci, je tento nástroj docela užitečný. 3. Jak dlouho trvá funkce ShadowPlay Instant Replay? Další užitečnou funkcí, kterou ShadowPlay poskytuje, je funkce Instant Replay. Umožňuje uživatelům nahrávat hraní na pozadí během hraní her, ale film se ve skutečnosti neuloží, dokud uživatel ručně neiniciuje nahrávání. Posledních pět minut hraní je automaticky zaznamenáno pomocí funkce Instant Replay. To znamená, že můžete zaznamenat významné události, které se staly během předchozích pěti minut, i když zanedbáte spuštění nahrávání. Jak přimět aplikaci ShadowPlay, aby zaznamenávala posledních 5 minut?

4. Aby bylo možné použít funkci okamžitého přehrávání ShadowPlay k zaznamenání posledních pěti minut hraní, je třeba dodržet níže uvedené postupy: Otevřete program GeForce Experience na svém počítači v kroku a. Vstupte na kartu ShadowPlay kliknutím na

b. Zkontrolujte, zda je zapnuta funkce „Instant Replay“. d. Chcete-li nastavit požadovanou délku, posuňte posuvník „Recording length“. V tomto případě jej nastavte na 5 minut.

e. Uložte nastavení hry a spusťte ji.

f. Chcete-li spustit nahrávání předchozích pěti minut hry, jednoduše stiskněte přiřazenou klávesovou zkratku (ve výchozím nastavení Alt+F10).

5. Jak mohu nahrávat posledních 30 minut na počítači se systémem Nvidia?

Chcete-li pomocí programu ShadowPlay zaznamenat posledních 30 minut hraní, můžete postupovat podle následujících kroků: Otevřete program GeForce Experience v počítači v kroku a. b. Vyberte kartu ShadowPlay a potvrďte, že je zapnuta možnost „Instant Replay“.

c. Posuňte posuvník „Recording length“ (Délka záznamu) na preferovanou délku, v tomto případě na 30 minut.

d. Uložte nastavení hry a spusťte ji.

e. Chcete-li spustit nahrávání předchozích 30 minut hry, klikněte na zvolenou klávesovou zkratku (ve výchozím nastavení Alt+F10).

Nakonec ShadowPlay poskytuje všestrannou a praktickou možnost zachycení herních relací na počítačích Nvidia. Uživatelé mohou nahrávat své hry tak dlouho, jak jim to dovolí úložný prostor, bez časového omezení délky záznamu. Navíc jsou k dispozici možnosti nahrávání přesných časových intervalů nebo zachycení zapamatovatelných událostí poté, co se staly, a to prostřednictvím technologií jako Instant Replay a GeForce recording. ShadowPlay je i nadále oblíbenou volbou pro hráče, kteří chtějí sdílet své herní zážitky s ostatními, a to díky uživatelsky přívětivému rozhraní a konfigurovatelným nastavením.

FAQ
Jak nahrát posledních 15 minut v aplikaci GeForce Experience?

Pomocí ShadowPlay můžete zaznamenat posledních 15 minut hry GeForce Experience podle následujících kroků: Spusťte aplikaci GeForce Experience na svém počítači v kroku 1. 2. Vyberte ikonu „Settings“ (Nastavení) umístěnou v pravém horním rohu okna. 3. V levém postranním panelu vyberte položku „Privacy Control“ (Ovládání soukromí). 4. V části „Okamžité přehrávání“ zapněte přepínač. 5. Pomocí rozevírací možnosti změňte položku „Délka záznamu“ na „15 minut“. Dále můžete změnit nastavení „Kvalita“ a „Rozlišení“ podle svých představ. 7. Po provedení požadovaných úprav okno s nastavením zavřete. 8. Stisknutím standardní kombinace klávesových zkratek „Alt + F10“ na klávesnici zahájíte nahrávání. ShadowPlay automaticky uloží předchozích 15 minut hraní nebo činnosti na obrazovce.

10. Stiskněte ještě jednou kombinaci klávesových zkratek „Alt + F10“ pro trvalé uchování záznamu.

Mějte na paměti, že délku nahrávání můžete v nastavení změnit, pokud si to přejete.

Je GeForce 1 hodinu denně?

Ne, GeForce neomezuje používání ShadowPlay pouze na jednu hodinu denně. Délka záznamů ShadowPlay se může lišit v závislosti na množství dostupného úložného prostoru, zvoleném nastavení záznamu a výkonnostních možnostech systému.

Snižuje ShadowPlay počet snímků za sekundu?

Ano, při natáčení her může funkce ShadowPlay snížit počet snímků za sekundu (FPS). ShadowPlay při své aktivitě využívá systémové prostředky k nahrávání a kódování herních záznamů, což může mít vliv na to, jak dobře hra jako celek běží. Hardwarové nastavení počítače a přesné parametry zvolené v aplikaci ShadowPlay jsou pouze dva příklady proměnných, které mohou ovlivnit, jak velký vliv má FPS. Doporučujeme vyzkoušet různá nastavení, abyste dosáhli ideální rovnováhy mezi kvalitou záznamu a výkonem.