Jak vyhledávat soubory ve Windows 10

Jak hledat ve složkách?
Chcete-li vyhledávat soubory v Průzkumníku souborů, otevřete ho a použijte vyhledávací pole vpravo od panelu Adresa. Klepnutím nebo kliknutím spusťte Průzkumníka souborů. Soubory budou vyhledávány ve všech složkách a podsložkách knihovny nebo složky, kterou máte zobrazenou. Cached
Další informace najdete na hs.windows.microsoft.com

Robustní vyhledávací nástroj, který je součástí systému Windows 10, umožňuje uživatelům rychle a efektivně vyhledávat soubory a složky v počítači. Uživatelé mohou občas narazit na problémy, kdy funkce vyhledávání nedokáže vyhledat hledané soubory. V tomto příspěvku se budeme zabývat vyhledáváním souborů v systému Windows 10 a také častými problémy a jejich řešením. Proč se v systému Windows 10 nedaří vyhledat soubory?

Příčin neúspěšného vyhledávání souborů v systému Windows 10 může být celá řada. Jedním z typických problémů je, že index vyhledávání v počítači, což je databáze názvů souborů a složek, nemohl být aktuální. Tento problém můžete vyřešit obnovením vyhledávacího indexu podle níže uvedených pokynů: Otevřete Ovládací panely zadáním jejich názvu do vyhledávacího řádku systému Windows 10 v prvním kroku. V okně Ovládací panely klikněte na položku „Možnosti indexování“. 3. V nabídce vyberte možnost „Upřesnit“. 4. Klikněte na tlačítko „Rebuild“ (Obnovit) v části „Troubleshooting“ (Řešení problémů) v okně Advanced Options (Rozšířené možnosti). Doba potřebná k obnovení vyhledávacího indexu závisí na tom, kolik souborů a složek se v počítači nachází.

5. Systém Windows tak nyní učiní.

Pokud se soubor nebo složka nachází na místě, které není uvedeno v indexu vyhledávání, je možné, že je systém Windows 10 při vyhledávání nenajde. Dodržujte následující kroky a přidejte do vyhledávacího indexu další místa: Spusťte Ovládací panely a vyberte možnost „Možnosti indexování“. 2. V okně Možnosti indexování vyberte možnost „Upravit“. 3. Vyberte místa, která chcete zahrnout do vyhledávacího indexu, zaškrtnutím políček vedle nich. 4. Chcete-li změny uložit, klepněte na tlačítko „OK“. Soubory na vybraných místech by nyní mělo být možné prohledávat, protože systém Windows je nyní přidal do vyhledávacího indexu.

Jaký způsob vyhledávání souborů v systému Windows 10 je nejrychlejší? Použití vyhledávacího panelu na hlavním panelu je nejrychlejším způsobem vyhledávání souborů v systému Windows 10. Hledaný soubor nebo složku můžete snadno najít tak, že kliknete na vyhledávací panel a začnete psát jeho název. Systém Windows při psaní okamžitě zobrazí výsledky hledání, které odpovídají vašemu dotazu. Vybraný soubor nebo složku pak můžete otevřít kliknutím na něj.

Jak systém Windows 10 vyhledává soubory ve složce?

V systému Windows 10 můžete k vyhledávání souborů v určité složce využít vyhledávací panel v Průzkumníku souborů. Postup je následující:

1) Kliknutím na ikonu složky na hlavním panelu nebo stisknutím kláves Windows + E spusťte Průzkumníka souborů.

2. Vyhledejte složku, ve které chcete spustit vyhledávání.

3. V pravém horním rohu okna Průzkumníka souborů se nachází vyhledávací panel. Klepnutím na něj zadejte celý nebo částečný název hledaného souboru. 4. Během psaní se v Průzkumníku souborů zobrazí výsledky hledání ze zvolené složky, které odpovídají vašemu dotazu. Jak vyhledám konkrétní soubory? V systému Windows 10 lze k vyhledání určitých souborů použít vyhledávací filtry. Pomocí těchto filtrů můžete vyhledávání zaměřit na konkrétní faktory, jako je typ souboru, datum úpravy, velikost a další. Postup využití vyhledávacích filtrů je následující:

1. Spusťte Průzkumníka souborů a vyhledejte umístění, ve kterém chcete provést vyhledávání souborů.

2. Do vyhledávacího pole zadejte celý nebo částečný název hledaného souboru. 3. Po zobrazení výsledků hledání klepněte na kartu „Hledat“ na pásu Průzkumník souborů. Na kartě „Hledat“ můžete použít filtry jako „Datum úpravy“, „Velikost“, „Typ“ a další. Chcete-li výsledky vyhledávání dále filtrovat, klikněte na vybraný filtr.

5. Systém Windows nyní zobrazí pouze soubory, které odpovídají vašemu vyhledávání.

Závěrem lze říci, že systém Windows 10 nabízí robustní funkce vyhledávání pro vyhledávání souborů a složek v počítači. Podle pokynů uvedených v tomto článku se můžete ujistit, že vyhledávání ve Windows funguje správně, a rychle najít požadované soubory.

FAQ
Jak zobrazím všechny soubory v počítači?

Pomocí níže uvedených postupů můžete v systému Windows 10 zobrazit všechny soubory v počítači: 1. Klikněte na tlačítko . Otevřete okno Průzkumníka souborů. Můžete kliknout na ikonu složky na hlavním panelu nebo použít kombinaci kláves Windows + E na klávesnici. Po otevření okna Průzkumníka souborů lze na levé straně nalézt navigační panel. Najděte položku „Tento počítač“ nebo „Počítač“ a vyberte ji kliknutím. Tím se zobrazí seznam všech úložných zařízení a jednotek připojených k počítači. 3. K souborům a složkám na kterékoli ze zobrazených jednotek nebo úložných zařízení získáte přístup kliknutím na ně. Poklepáním na složky je můžete procházet. 4. K vyhledání určitého souboru nebo složky můžete použít vyhledávací pole v pravém horním rohu okna Průzkumníka souborů. Při psaní vám systém Windows zobrazí výsledky, které odpovídají názvu nebo části názvu hledaného souboru.

Průzkumníka souborů systému Windows 10 můžete použít k procházení všech souborů v počítači podle těchto pokynů.

Jak povolím vyhledávání souborů?

Pro povolení vyhledávání souborů v systému Windows 10 nemusíte nic dělat, protože je již ve výchozím nastavení zapnuto. Můžete použít vestavěnou funkci vyhledávání ve Windows 10 a vyhledávat soubory a programy přímo z hlavního panelu.

Pro spuštění vyhledávání souborů stačí kliknout na vyhledávací panel hlavního panelu nebo použít klávesovou zkratku Windows + S na klávesnici pro vyvolání vyhledávacího pole. Poté začněte psát název souboru nebo přidružená klíčová slova. Na základě vašeho dotazu systém Windows automaticky zobrazí výsledky hledání.

Pokud se vám nedostává požadovaných výsledků, vyzkoušejte následující rady, které vám pomohou zlepšit vyhledávání souborů: 1. Zkontrolujte, zda je zapnuto indexování souborů. Zkontrolujte, zda je v nabídce Nastavení > Hledání > Hledání ve Windows zaškrtnuto políčko „Povolit indexování obsahu souborů v této složce“.

2. Zadejte umístění pro vyhledávání: Klepněte na vyhledávací panel a vyberte požadované umístění z rozevírací možnosti vedle položky „Tento počítač“. Pokud chcete vyhledávat v konkrétní složce nebo jednotce, klikněte na tuto složku nebo jednotku. Pro zúžení vyhledávání použijte rozšířená kritéria vyhledávání: Pomocí filtrů můžete zúžit vyhledávání na základě typu souboru, data úpravy, velikosti a dalších kritérií. Pro přístup k těmto filtrům klikněte na tlačítko „Filtry“. Nachází se pod vyhledávacím polem.

Podle těchto kroků byste měli být schopni povolit vyhledávání souborů a najít požadované soubory v systému Windows 10 rychle a efektivně.