Jak napsat znak libry na Macu. Průvodce symboly měn

Jak psát znaky na MacBooku?
V aplikaci na Macu stiskněte mrtvou klávesu pro diakritické znaménko, které chcete přidat k písmenu. Stiskněte klávesu s písmenem. Chcete‑li například napsat znak â na klávesnici s rozložením ABC, stiskněte Alt-i a pak napište písmeno a. Cached
Další informace najdete na support.apple.com

Pokud používáte počítač Mac, možná jste si všimli, že znak libry (£) není na rozdíl od jiných často používaných symbolů na klávesnici snadno dostupný. Nemějte však obavy! V tomto průvodci si projdeme různé způsoby, jak lze znak libry na počítači Mac napsat. Budeme se zabývat také souvisejícími otázkami, včetně toho, jak vytvořit znak libry namísto symbolu hash a jak získat přístup k dalším symbolům měny, a také jak najít symbol britské libry na klávesnici počítače Mac. Využití klávesových zkratek:

1. Použití klávesových zkratek je nejjednodušší způsob, jak na Macu napsat znak libry. Stačí provést následující úkony:

a) Na klávesnici Macu podržte stisknutou klávesu Option, která je známá také jako klávesa Alt.

b) Stiskněte klávesu s číslem 3 a současně pokračujte ve stisknutí klávesy Option. Uvolněte obě klávesy a máte to! Na obrazovce by se měl zobrazit znak libry (£). 2. Využití prohlížeče znaků: Prohlížeč znaků je dalším způsobem, jak se dostat ke znaku libry a dalším peněžním symbolům. Zde je návod, jak postupovat:

a) V nabídkovém panelu v horní části obrazovky vyberte možnost „Upravit“.

b) V rozbalovací nabídce vyberte možnost „Emoji a symboly“ (dříve „Speciální znaky“).

c

Zobrazí se okno se širokou nabídkou symbolů a znaků.

d) Do vyhledávacího řádku Prohlížeče znaků zadejte „libra“ a ze seznamu výsledků vyberte znak libry (£).

e) Chcete-li symbol přidat do dokumentu nebo textového pole, klepněte na něj. 3. Změna rozložení klávesnice:

Pokud často používáte znak libry a další finanční symboly, možná byste měli zvážit změnu rozložení klávesnice. Zde je uveden postup, jak na to: V počítači Mac klikněte v panelu nabídek na položku „Předvolby systému“.

b) V nabídce vyberte položku „Klávesnice“.

c) V nabídce Klávesnice vyberte kartu „Vstupní zdroje“.

d) Chcete-li přidat nové rozložení klávesnice, klikněte na tlačítko „+“ v levém dolním rohu.

e) Vyhledejte a vyberte rozložení „British“ nebo „British – PC“, které ve výchozím nastavení obsahuje znak libry (£).

f) Po přidání rozložení klávesnice můžete zvolit jiné rozložení pomocí možnosti zadávání v panelu nabídek.

Symbol libry (£) se na Macu nepíše tak snadno jako na jiných klávesnicích, ale přesto je to možné. Chcete-li znak libry a další peněžní symboly napsat rychle, můžete navštívit Prohlížeč znaků, použít klávesové zkratky nebo změnit výchozí rozložení klávesnice. Pomocí výše popsaných technik můžete symbol libry snadno přidat do dokumentů, e-mailů a dalších textových polí v systému Mac.

FAQ
Jak se na Macbooku píší symboly?

Na MacBooku můžete psát znaky pomocí následujících úkonů: 1. Pro často používané symboly, jako je například znak libry (£), můžete použít klávesovou zkratku. Chcete-li zadat znak libry (£), stiskněte současně klávesu „Option“ (někdy známou jako klávesa „Alt“) a klávesu „3“. 2. Stejnou strategii s různými čísly můžete použít i pro zadávání jiných peněžních symbolů. Například pro zadání znaku eura (€) stiskněte klávesy „Option“ a „2“. Stisknutím kláves „Option“ a „Y“ zadáte symbol jenu (). 3. Prohlížeč znaků je přístupný pro další symboly a speciální znaky. V nabídce, která se zobrazí po kliknutí na ikonu Apple v levém horním rohu obrazovky, zvolte „System Preferences“ a poté „Keyboard“. V okně Předvolby klávesnice zaškrtněte políčko vedle položky „Zobrazit vstupní nabídku v panelu nabídek“ na kartě „Vstupní zdroje“. Okno předvoleb musí být zavřené. V pravém horním rohu obrazovky, v liště nabídek, si nyní všimnete malé ikony. Klepnutím na ni vyberte možnost „Zobrazit prohlížeč znaků“. Zobrazí se okno s různými symboly a znaky. 5. Pomocí vyhledávacího řádku můžete vyhledat určité symboly nebo procházet různé kategorie. Jakmile najdete symbol, který chcete použít, stačí na něj kliknout a vložit jej na místo, kde se právě nachází váš ukazatel.

Pomocí těchto metod byste měli být schopni zadávat symboly a znaky měn na svém MacBooku.

Jaká je klávesa na klávesnici pro libry?

Klávesa pro znak libry (£) se na klávesnici Macu často nachází nad klávesou s číslem tři. Pro zadání znaku libry můžete podržet klávesu Option () a současně stisknout klávesu číslo 3. Na počítači Mac by tato kombinace měla vést k zadání znaku libry (£).

Co je to klávesa Alt na počítači Mac?

Na počítači Mac není klávesa Alt. Místo toho můžete použít klávesu Option, čímž dosáhnete téhož. Na klávesnici se klávesa Option nachází po obou stranách mezerníku. Často funguje společně s dalšími klávesami a slouží k provádění různých úkolů a přístupu ke speciálním znakům nebo symbolům.