Jak opakovat v Macu. Průvodce klávesovými zkratkami

Jak vrátit krok zpět v Pages?
Proveďte některou z následujících akcí:

  1. Odvolání poslední akce: Použijte příkaz Úpravy > Odvolat akci (z nabídky Úpravy u horního okraje obrazovky) nebo stiskněte kombinaci kláves Cmd-Z.
  2. Obnovení poslední vrácené akce: Použijte příkaz Úpravy > Opakovat akci nebo stiskněte Cmd-Shift‑Z.
Další informace najdete na support.apple.com

Udělali jste někdy při používání počítače Mac chybu a přáli jste si ji vrátit zpět? Další možností je, že jste něco omylem zrušili a nyní byste to chtěli udělat znovu. Mac naštěstí nabízí řadu klávesových zkratek, které usnadňují vracení akcí zpět a vracení změn. Tento článek pojednává o tom, jak na počítači Mac vrátit akci zpět, a zabývá se řadou souvisejících dotazů, včetně toho, co je to Control Y, Control Z, jak vrátit akci zpět na klávesnici a čeho přesně dosáhnete pomocí klávesové zkratky Control+Z.

Začněme řešením hlavní otázky: jak vrátit zpět v počítači Mac. Shift + Command + Z je klávesová zkratka pro vrácení činnosti v počítači Mac. Pomocí této kombinace můžete vrátit zpět poslední provedenou činnost a poté ji vrátit znovu. Jedná se o jednoduchou a účinnou techniku, jak vrátit úpravy zpět a vrátit se na předchozí pozici.

Nyní se budeme věnovat tématu týkajícímu se klávesy Control Y v počítači Mac. Na rozdíl od některých jiných operačních systémů nemá počítač Mac vestavěnou klávesovou zkratku pro klávesu Control Y. V nastavení počítače Mac můžete změnit klávesové zkratky a k určitým úlohám připojit klávesu Control Y. Pokud se tedy rozhodnete to takto nastavit, lze Control Y použít ke zrušení.

Nyní prozkoumáme, k čemu slouží klávesa Control Z v počítači Mac. Klávesová zkratka pro vrácení akce v počítači Mac je Control Z. Můžete tak vrátit zpět poslední provedenou akci. Když uděláte chybu nebo se chcete vrátit do předchozího stavu, může to být užitečné. Mějte na paměti, že klávesa Control Z změní pořadí provedených činností a nejprve zruší poslední akci.

Nyní si povíme něco o tom, jak zrušit akci na klávesnici. Kromě již zmíněné klávesové zkratky Shift + Command + Y můžete využít standardní klávesovou zkratku pro vrácení zpět, tedy Shift + Command + Z. Tato kombinace slouží ke stejnému účelu jako Shift + Command + Z v tom smyslu, že umožňuje vrátit zpět poslední provedenou akci a poté ji vrátit znovu. Můžete si vybrat libovolnou zkratku, která vám připadá přirozenější.

Pojďme si konečně definovat, co vlastně kombinace Control+Z dělá. Mezi běžné klávesové zkratky v mnoha operačních systémech, jako jsou Windows a Linux, patří Control+Z. Stejně jako Control Z na Macu je to zkratka pro vrácení úkolu zpět. Hlavní modifikační klávesou systému Mac je však Command, nikoli Control. Proto je Command+Z ekvivalentem Control+Z pro Mac.

Závěrem lze říci, že znalost postupu pro vrácení zpět v systému Mac vám pomůže pracovat rychleji a efektivněji. V počítači Mac můžete ve výchozím nastavení vrátit akci zpět stisknutím kláves Shift + Command + Z, ale můžete také změnit klávesové zkratky a použít Control Y, pokud chcete. V počítači Mac je klávesová zkratka pro vrácení akce zpět Control Z a standardní klávesová zkratka pro vrácení akce zpět Shift + Command + Y. Pokud těmto klávesovým zkratkám a jejich fungování rozumíte, bude váš pracovní postup efektivnější a budete se v úkolech pohybovat snadněji.

FAQ
Jak vrátit Control Z?

V počítači Mac můžete pomocí klávesy „Control Shift Z“ vrátit zpět to, co by normálně provedla klávesa „Control Z“. Znovu je kombinace kláves, která zvrátí poslední akci, která byla zvrácena stisknutím „Control Z“.

Jaký příkaz je redo?

Uživatelé počítačů Mac obvykle používají klávesovou zkratku „Command + Shift + Z“ k provedení příkazu „undo“.

Co dělá v počítači Mac klávesa Ctrl F nebo ⌘ F?

V počítači Mac se funkce „Najít“ aktivuje stisknutím klávesové zkratky Ctrl + F nebo F. To umožňuje vyhledávat určitá slova nebo fráze v knize nebo na webové stránce. Je to praktická zkratka pro rychlé vyhledání informací v dlouhém dokumentu.

Co je opakem příkazu Z?

V počítači Mac je Command Shift Z inverzní klávesou ke klávese Command Z.

Co je na počítači Mac klávesa Control Y?

V počítači Mac se pro funkci vrácení změny nevyužívá klávesová zkratka Control + Y. Command + Shift + Z je typická klávesová zkratka pro počítače Mac pro vrácení změny. Klávesová zkratka pro funkci „Vložit a přizpůsobit styl“ je běžně Control + Y.

Co je to Ctrl Z na počítači Mac?

„Command Z“ na počítači Mac je ekvivalentem „Ctrl Z“. Tato klávesová zkratka slouží k přístupu k funkci „Undo“, která umožňuje vrátit zpět poslední akci nebo obnovit smazanou položku.

Jaká je na počítači Mac klávesová zkratka pro opakování?

Klávesová zkratka Command + Shift + Z je v počítači Mac zkratkou pro funkci vrátit zpět.