Zvládnutí umění výběru drobných detailů ve Photoshopu

Pokud jde o úpravy obrázků, Photoshop je známý svou obrovskou všestranností, která uživatelům umožňuje upravovat a vylepšovat různé součásti obrázku. Přesný výběr těchto částí může být obtížný, pokud se jedná o drobné prvky, jako je text, tenké čáry nebo určité oblasti obrázku. V tomto příspěvku se podíváme na některé praktické metody výběru drobných prvků ve Photoshopu, které umožní přesné úpravy a hladký průběh práce. Jak ve Photoshopu vybrat drobný text: Výběr drobného písma může být obtížný, zejména pokud je obklopeno jinými objekty nebo má složité pozadí. Jedním z přístupů, jak se s tím vypořádat, je použití nástroje Kouzelná hůlka. Stačí vybrat požadovaný nástroj z panelu nástrojů, snížit úroveň tolerance na nižší číslo (například 10-20) a poté kliknout na oblast pozadí obklopující text. Výsledkem bude výběr založený na barevné podobnosti. Podržení klávesy Shift při klikání na další místa, která je třeba zahrnout, vám pomůže výběr zúžit. Chcete-li se zaměřit na samotný malý text, invertujte výběr (Ctrl+Shift+I). Jak přesně vybrat ve Photoshopu: Nástroj Pero se ukazuje jako užitečný nástroj, pokud jde o přesný výběr drobných prvků. Pomocí nástroje Pero pečlivě vytvořte cestu kolem vybraného prvku tak, že obkreslíte jeho tvar. Jakmile je cesta hotová, klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Provést výběr“. Podle toho, zda chcete mít okraje výběru měkké nebo ostré, upravte poloměr pera podle potřeby. U jemných prvků nebo věcí s neobvyklými tvary vám tato metoda poskytuje největší flexibilitu při výběru. Jak vybrat jemné linie ve Photoshopu: Výběr tenkých čar je obtížný kvůli jejich malé šířce. Photoshop má k dispozici nástroj Rychlý výběr, který vám s tím pomůže. Vyberte tento nástroj na panelu nástrojů a změňte velikost štětce tak, aby odpovídala tloušťce čáry. Nástroj rozpozná a vybere čáru automaticky, pokud na ni kliknete a přetáhnete štětec podél ní. V závislosti na složitosti čáry nebo okolních prvků může být nutné použít nástroj ve spojení s jinými metodami výběru, například nástrojem Lasso, k dalšímu zúžení výběru.

Jak ve Photoshopu upravit malou část obrázku: Chcete-li upravit malou část obrázku, začněte výběrem požadované oblasti pomocí některé z výše uvedených technik. Po provedení výběru jej můžete různými způsoby upravit, například změnou barev, přidáním filtrů nebo dokonce úplným nahrazením vybrané oblasti. Zvažte práci v nové vrstvě nebo použití vrstev úprav, které nabízejí nedestruktivní úpravy, aby nedošlo k ovlivnění zbytku obrázku. Díky tomu můžete úpravy rychle upravit a v případě potřeby se vrátit k původnímu obrázku.

Závěrem: Při výběru mikroskopických detailů ve Photoshopu používejte kombinaci nástrojů a strategií, které jsou přizpůsobeny konkrétním prvkům, jež chcete izolovat. Použití nástrojů, jako je kouzelná hůlka, nástroj Pero nebo nástroj Rychlý výběr, výrazně zlepší přesnost výběru, ať už vybíráte malý text, tenké čáry nebo konkrétní oblast obrázku. Zvládnutím těchto technik můžete precizně upravovat drobné detaily a naplno rozvinout potenciál svých schopností ve Photoshopu.

FAQ
Jak ve Photoshopu vybrat pouze viditelné pixely?

Ve Photoshopu využijte nabídku „Výběr“ a výběrem možnosti „Výběr a maska“ vyberte pouze viditelné pixely. Nyní bude přístupný pracovní prostor pro funkci Výběr a maska. Jakmile se tam dostanete, můžete provést počáteční výběr pomocí jednoho z několika nástrojů pro výběr, například nástroje Rychlý výběr nebo nástroje Kouzelná hůlka.

Po provedení počátečního výběru se ujistěte, že je „Režim zobrazení“ nastaven na „Překrýt“ nebo „Na černé“, abyste jej dobře viděli. Nevybrané části pak můžete zprůhlednit nastavením posuvníku „Krytí“. Díky tomu budete moci pozorovat všechny oblasti, které nejsou tvořeny viditelnými pixely.

Poté malováním přes oblasti, které je třeba zahrnout nebo vynechat z výběru, použijte nástroj Zpřesnit hrany štětce k jeho dalšímu zpřesnění. Na základě vašich tahů štětcem bude nástroj automaticky aktualizovat výběr.

Po svém rozhodnutí klikněte na rozevírací nabídku „Výstup do“ a z dostupných možností vyberte „Nová vrstva“ nebo „Nová vrstva s maskou vrstvy“. Pouze s viditelnými pixely se tak na základě vašeho výběru vytvoří nová vrstva nebo maska vrstvy.

Chcete-li dosáhnout co nejlepších výsledků pro svůj konkrétní obrázek a potřeby výběru, nezapomeňte si pohrát a upravit parametry v pracovním prostoru Výběr a maska.

Jak ve Photoshopu vybrat určitá písmena?

K výběru konkrétních písmen můžete ve Photoshopu použít níže uvedené postupy: Otevřete aplikaci Photoshop a obrázek nebo spusťte nový dokument. V druhém kroku vyberte z panelu nástrojů nástroj „Type Tool“. 3. Chcete-li vytvořit textové pole a zadat příslušná písmena, klikněte na plátno a přetáhněte je. 4. Proveďte potřebné změny písma, velikosti a dalších parametrů formátování. 5. Jakmile je text zadán, vyberte z panelu nástrojů „Nástroj pro přesun“. 6. Se zvoleným nástrojem Move Tool klikněte na konkrétní písmeno a vyberte jej. Výsledkem bude, že písmeno dostane kolem sebe ohraničující rámeček, který ukáže, že je vybráno. Pokud chcete vybrat více písmen, podržte na klávesnici stisknutou klávesu Shift a klikněte na každé písmeno zvlášť. Ta se nyní zařadí do seznamu. 8. Kolem příslušných písmen můžete také ručně nakreslit výběr pomocí nástroje „Rectangular Marquee Tool“ nebo „Lasso Tool“ z panelu nástrojů. 9. Po výběru písmen můžete mimo jiné změnit jejich barvu, změnit jejich velikost nebo použít filtry a další úpravy a efekty. 10. Pokud chcete vybraná písmena zkopírovat nebo přesunout na jiné místo, jednoduše použijte nástroj Přesun a přetáhněte je do správné oblasti.

Chcete-li uložit svůj postup, nezapomeňte svou práci vždy často ukládat.