Připojení bezdrátové klávesnice Microsoft. Průvodce krok za krokem

Jak připojit Bluetooth klávesnici?
Spárování klávesnice, myši nebo jiného zařízení přes Bluetooth

  1. Zapněte Bluetooth klávesnici, myš nebo jiné zařízení a nastavte ho jako zjistitelné. …
  2. Na počítači vyberte Start > Nastavení > Zařízení > Bluetooth & jiná zařízení > Přidat zařízení Bluetooth nebo jiné zařízení > Bluetooth.

Cached

Další informace najdete na support.microsoft.com

Bezdrátové klávesnice Microsoft poskytují svobodu a pohodlí a umožňují uživatelům pracovat nebo se bavit, aniž by byli vázáni na svá zařízení. Občas však může být obtížné tyto klávesnice připojit. V tomto článku podáme důkladný výklad o připojení bezdrátové klávesnice Microsoft spolu s pokyny, jak ji spárovat, připojit bez přijímače USB, identifikovat modely bez párovacího tlačítka a najít tlačítko napájení.

1.

Jak aktivovat režim párování na bezdrátové klávesnici Microsoft Před připojením bezdrátové klávesnice Microsoft je nutné ji nejprve uvést do režimu párování. Uděláte to následujícím způsobem:

Krok 1: Zkontrolujte, zda jsou baterie klávesnice nové nebo plně nabité. Krok 2: Najděte vypínač klávesnice a zapněte jej. Vypínač napájení se často nachází na zadní nebo spodní straně klávesnice. Třetím krokem je nalezení párovacího tlačítka. Toto tlačítko se obvykle nachází vedle vypínače na spodní straně bezdrátových klávesnic Microsoft. Jakmile začne blikat kontrolka LED na klávesnici, stiskněte a krátce podržte párovací tlačítko. Krok 4: Zapněte Bluetooth v počítači nebo jiném zařízení a vyhledejte kompatibilní miniaplikace.

Krok 5: Jakmile se objeví seznam, vyberte klávesnici a podle všech pokynů na obrazovce dokončete postup párování. Krok 6: Po úspěšném navázání spojení by kontrolka LED na klávesnici měla přestat blikat a zůstat svítit. Použití bezdrátové klávesnice Microsoft bez přijímače USB:

2. Některé bezdrátové klávesnice Microsoft nevyžadují k připojení k počítači nebo jinému zařízení přijímač USB. Pro bezdrátové připojení tyto klávesnice často využívají technologii Bluetooth. Krok 1: Než budete pokračovat v níže uvedených krocích pro připojení bezdrátové klávesnice Microsoft bez přijímače USB, zkontrolujte, zda má váš počítač nebo zařízení vestavěnou technologii Bluetooth nebo zda je připojen klíč Bluetooth. Krok 2: Chcete-li klávesnici nastavit do režimu párování, zopakujte předchozí kroky.

Krok 3: Přejděte do nastavení Bluetooth v počítači nebo zařízení a vyhledejte dostupná zařízení. Krok 4: Jakmile se klávesnice objeví v seznamu zařízení, vyberte ji a podle všech pokynů na obrazovce dokončete párování.

Krok 5: Po úspěšném spárování bude bezdrátová klávesnice Microsoft bezdrátově připojena k počítači nebo jinému zařízení.

3. Bezdrátové klávesnice od společnosti Microsoft bez tlačítka pro párování: Některé modely bezdrátových klávesnic Microsoft postrádají tlačítko pro párování. Chcete-li u některých klávesnic aktivovat režim párování, musíte často stisknout určitou kombinaci kláves. Je nezbytné nahlédnout do uživatelské příručky nebo do oficiální literatury podpory společnosti Microsoft pro konkrétní model klávesnice, protože kombinace kláves se může v závislosti na modelu lišit. 4. Kde najít tlačítko napájení na bezdrátové klávesnici Microsoft:

Tlačítko napájení bezdrátové klávesnice Microsoft se obvykle nachází ve spodní nebo zadní části klávesnice. U některých modelů se může jednat o fyzický spínač, u jiných o místo citlivé na dotyk. Chcete-li najít tlačítko napájení, hledejte ikonu napájení nebo štítek. Než se pokusíte připojit klávesnici k počítači nebo zařízení, posunutím nebo kliknutím na tlačítko napájení ji zapněte.

Shrnutí:

Bezdrátovou klávesnici Microsoft před připojením přepněte do režimu párování stisknutím párovacího tlačítka nebo sady kláves. Některá zařízení se navíc mohou připojit pomocí technologie Bluetooth namísto přijímače USB. Před pokusem o připojení klávesnice je nezbytné najít tlačítko napájení a ujistit se, že je zapnuté. Bezdrátovou klávesnici Microsoft můžete rychle připojit a využít pohodlí bezdrátového psaní podle pokynů uvedených v této příručce.

FAQ
Proč se mi nezobrazuje bezdrátová klávesnice?

Příčin, proč se vaše bezdrátová klávesnice nezobrazuje, může být celá řada. Můžete se pokusit o následující kroky řešení problémů: 1. Zkontrolujte baterie: Zkontrolujte, zda jsou baterie bezdrátové klávesnice aktuální a správně vložené. Problémy s připojením mohou být způsobeny slabými nebo vybitými bateriemi.

2. Zkontrolujte bezdrátové připojení: Zkontrolujte, zda je port USB počítače bezpečně propojen s přijímačem bezdrátové klávesnice. Chybné připojení může občas zabránit zobrazení klávesnice. Restartujte počítač:

3. Snadný restart může někdy vyřešit problémy s připojením. Zjistěte, zda se klávesnice po restartování počítače objeví. 4. Odstraňte případné rušení: Zkontrolujte, zda se v počítači nenacházejí jiná bezdrátová zařízení nebo věci, které by mohly rušit signál z klávesnice. Chcete-li zkontrolovat, zda to pomůže, přemístěte všechny další pomůcky dále od klávesnice a přijímače. Pokud žádná z výše uvedených metod nepomůže, zkuste bezdrátovou klávesnici znovu spárovat s počítačem.

5. Znovu spárujte klávesnici. Podrobnosti o tom, jak toho dosáhnout, naleznete v uživatelské příručce nebo u výrobce, protože postup se může měnit v závislosti na modelu. Pokud se bezdrátová klávesnice ani po vyzkoušení těchto postupů nezobrazí, může se jednat o hardwarový problém s klávesnicí nebo přijímačem. V takovém případě se možná budete muset obrátit na zákaznický servis výrobce a vyžádat si další rady nebo uvažovat o pořízení nové klávesnice.

Kde se na klávesnici Microsoft nachází tlačítko párování?

Na bezdrátové klávesnici Microsoft se párovací tlačítko často nachází vedle vypínače nebo přihrádky na baterie na spodní straně klávesnice. Je důležité si uvědomit, že v závislosti na konkrétním typu bezdrátové klávesnice Microsoft, kterou máte, se umístění párovacího tlačítka může lišit.