Jak zrušit v Excelu. Komplexní průvodce

Jak zrušit funkci v Excelu?
Odstranění vzorce

  1. Vyberte buňku nebo oblast buněk obsahující vzorec.
  2. Stiskněte Delete.

Cached

Další informace najdete na support.microsoft.com

Excel je silný program, který uživatelům poskytuje snadný přístup k organizaci dat, jejich analýze a manipulaci s nimi. Protože však čas od času dochází k chybám, je možnost jejich opravy zásadní. V tomto příspěvku se podíváme na mnoho způsobů, jak zrušit činnosti v aplikaci Excel, a budeme se zabývat častými dotazy týkajícími se této funkce.

Excel má funkci Undo, že?

V aplikaci Excel existuje možnost odvolání, která uživatelům umožňuje zrušit poslední činnosti. Podobně jako v jiných programech umožňuje funkce Zrušit v aplikaci Excel vrátit změny, které jste provedli v tabulce. Podle verze, kterou používáte, umožňuje Excel ve výchozím nastavení vrátit zpět až 100 akcí. Je důležité si uvědomit, že nástroj pro vrácení zpět má svůj limit a že po jeho dosažení nelze předchozí akce vrátit zpět.

Metoda vrácení zpět v aplikaci Excel

V aplikaci Excel existuje řada způsobů, jak vrátit akce zpět. Nejjednodušší technikou je použití klávesové zkratky „Ctrl + Z“ v systému Windows nebo „Command + Z“ v počítači Mac. Při použití této klávesové zkratky se poslední operace aplikace Excel vrátí zpět. Opakovaným stisknutím zkratky můžete vrátit několik činností v původním pořadí.

Prostřednictvím pásu karet můžete také použít funkci vrácení zpět. Přejděte na kartu „Domů“ v horní nabídce, abyste získali přístup k tlačítku „Vrátit zpět“ na panelu nástrojů. Seznam činností, které lze vrátit zpět, se zobrazí po kliknutí na rozbalovací šipku vedle tlačítka. Provedené změny se zruší výběrem jedné z činností ze seznamu.

Excel Vrátit zpět

Kromě toho má Excel možnost „Znovu“, která umožňuje vrátit zpět předchozí činnost. Chcete-li akci po jejím zrušení znovu provést, stiskněte klávesy „Ctrl + Y“ v počítači se systémem Windows nebo „Command + Y“ v počítači Mac. Alternativně najdete tlačítko „Znovu“ na panelu nástrojů Ribbon vedle tlačítka „Zpět“. Po kliknutí na rozbalovací šipku se zobrazí seznam akcí, které lze opakovat. Změny se použijí znovu, když vyberete akci ze seznamu.

Proč v aplikaci Excel nefunguje funkce Vrátit zpět?

Příčin nefunkčnosti funkce Zrušit v aplikaci Excel může být několik. V první řadě se ujistěte, že jste nevyčerpali všechny dostupné akce pro vrácení zpět. Po provedení akce nelze limit překročit. Kromě toho některé operace v aplikaci Excel – například uložení nebo zavření souboru – nelze vrátit zpět. Kromě toho lze funkci vrácení zpět zablokovat v nastavení aplikace Excel. Přejděte do nabídky „Soubor“, zvolte „Možnosti“ a poté vyberte možnost „Upřesnit“, abyste si to ověřili. Zkontrolujte, zda je zaškrtnuto políčko „Povolit vrácení zpět“. Které tlačítko mám stisknout pro vrácení zpět? Klávesová zkratka „Ctrl + Z“ nebo výběr tlačítka „Undo“ (Vrátit zpět) na pásu karet jsou dva hlavní způsoby, jak používat funkci Vrátit zpět v aplikaci Excel. Vzhledem k tomu, že výsledek je u obou přístupů stejný, záleží nakonec na preferencích. Zatímco tlačítko na pásu Ribbon zobrazuje vizuální znázornění činností, které lze vrátit zpět, klávesová zkratka je rychlá a pohodlná.

Závěrem lze říci, že funkce Zrušit v aplikaci Excel je užitečná funkce, která uživatelům umožňuje vrátit zpět změny provedené v tabulkách. Možnost vrátit zpět a opakovat činnosti v aplikaci Excel vám dává jistotu a pomáhá zachovat přesnost dat, ať už dáváte přednost použití klávesové zkratky, nebo tlačítka na pásu karet. Pokud možnost odvolání nefunguje, nezapomeňte zkontrolovat nastavení aplikace Excel a věnujte pozornost maximálnímu počtu odvolaných akcí.

FAQ
Kde se nachází tlačítko Zpět?

V aplikaci Excel se tlačítko Zpět obvykle nachází vedle tlačítka Uložit v levém horním rohu okna aplikace Excel. Symbolizuje ho zakřivená šipka směřující doleva. Klepnutím na toto tlačítko můžete zvrátit poslední akci nebo sadu akcí aplikace Excel.

Jak vrátit akci zpět?

V aplikaci Excel můžete ke zrušení změny využít funkci vrátit zpět. Jednoduše stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + Y na klávesnici nebo vyberte ikonu Zpět na panelu nástrojů, abyste akci po jejím provedení vrátili zpět. Tím účinně zrušíte dříve provedenou akci tím, že ji provedete znovu.

Jaká je zkratka pro zpětné zrušení?

„Ctrl + Y“ je klávesová zkratka pro vrácení akce zpět v aplikaci Excel.

Jaká je zkratka aplikace Excel pro vrácení a opakování akce?

„Ctrl + Z“ a „Ctrl + Y“ jsou zkratky aplikace Excel pro vrácení zpět, respektive pro opakování akce. Pomocí těchto zkratek můžete rychle vrátit zpět nebo opakovat předchozí akce aplikace Excel.

Jak v aplikaci Excel vrátím zpět změnu provedenou někým jiným?

Chcete-li vrátit zpět změnu provedenou někým jiným, můžete v aplikaci Excel provést následující akce: Otevřete dokument aplikace Excel, který obsahuje změny, jež chcete odstranit. 2. 3. Na panelu nástrojů aplikace Excel v horní části obrazovky vyberte kartu „Přezkoumat“. 3. Na panelu nástrojů vyberte tlačítko „Sledovat změny“ ve skupině „Změny“.

4. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Zvýraznit změny“. 5. V dialogovém okně „Zvýraznit změny“ se ujistěte, že je vybrána možnost „Vypsat změny na nový list“, a stiskněte tlačítko „OK“. 6. Váš soubor aplikace Excel získá nový list, na kterém budou zobrazeny všechny změny provedené různými uživateli. 7. Prohlédněte si změny zobrazené na aktualizovaném listu a vyberte změnu, kterou chcete odvolat. 8. Po zaznamenání úpravy se vraťte na původní list a proveďte požadované ruční úpravy.

9. Po provedení potřebných úprav soubor uložte.

Úpravy provedené někým jiným v aplikaci Excel můžete účinně zvrátit tak, že ručně opravíte jeho chyby.

Jaká je zkratka pro zrušení a vrácení zpět?

„Ctrl + Z“ je klávesová zkratka pro zrušení úprav v aplikaci Excel. Pomocí tohoto příkazu můžete vrátit zpět poslední operaci nebo vrátit tabulku do předchozího stavu.