Jak vyrobit stojan na tablet. DIY možnosti pro každou potřebu

Tablety se stávají nezbytnou součástí našeho každodenního života, ať už je používáme pro komunikaci, volný čas nebo práci. Váš zážitek může podstatně zlepšit použití spolehlivého stojanu nebo držáku na tablet, protože vám poskytne pohodlnou polohu pro prohlížení a uvolní vaše ruce. Pokud hledáte cenově výhodné řešení nebo jen máte rádi dobrý kutilský projekt, máme pro vás řešení. V tomto příspěvku se podíváme na několik způsobů, jak vytvořit stojan nebo podpěru pro tablet, včetně vytvoření z kartonu a využití běžných materiálů pro domácnost.

1. Využití předmětů denní potřeby jako držáků na tablet Pokud potřebujete držák na tablet ihned, můžete znovu použít předměty denní potřeby k vytvoření rychlého držáku. Využití stojanu na knihy nebo držáku na kuchařky je jednou z oblíbených možností. Tyto pohyblivé stojánky se skvěle hodí pro držení tabletu v různých úhlech, takže si můžete vybrat ten, který vám nejvíce vyhovuje. Alternativou je vyjmout zadní stojan z pevného rámu obrazu a posunout jej pod úhlem tak, aby sloužil jako stojan pro tablet. Toto snadné vylepšení zajistí stabilitu a nádech noblesy.

2. Vytvořte si stojan na tablet z kartonu: Každý může vyzkoušet cenově dostupnou a jednoduchou alternativu: vyrobte si stojánek na tablet z kartonu. Než začnete, měli byste si opatřit pravítko, tužku, univerzální nůž a trochu pevného kartonu. Začněte tím, že si karton změříte a označíte rozměry svého tabletu. Poté vyřežte tvar stojanu a ujistěte se, že je dostatečně široký, aby poskytoval stabilitu. Poté vytvořte drážku nebo drážku, do které lze tablet bezpečně zasunout. Chcete-li to s tabletem vyzkoušet, přeložte kartonový stojánek podél drážky. Chcete-li mu dodat hotový vzhled, můžete jej doplnit ozdobnými prvky nebo dokonce polepit látkou.

3. Alternativní stojany pro tablety: Pokud výroba stojánku na tablet není vaším šálkem čaje, můžete vzít v úvahu řadu dalších možností. Jednou z možností je zakoupení specializovaného stojanu na tablet v obchodě nebo u internetového obchodníka. Tyto stojany jsou k dispozici v mnoha různých provedeních, včetně otočných stojanů, nastavitelných stojanů, a dokonce i stojanů se zabudovanou možností nabíjení. Další možností je použití stojanu ve tvaru pytle s fazolemi nebo polštáře pod tablet. Díky pohodlí a flexibilitě, které tyto měkké a polstrované nosiče nabízejí, můžete tablet používat pohodlně na klíně nebo v posteli.

4. Podpěra pro iPad bez stojánku: Pokud se někdy ocitnete bez stojánku nebo držáku na tablet, existují vynalézavé způsoby, jak iPad podepřít. Jedním ze způsobů je připevnit tablet k čemukoli, například ke stohu knih nebo láhvi s vodou, pomocí gumičky nebo gumičky do vlasů. Úhel pohledu na tento improvizovaný stojan můžete měnit úpravou výšky nebo umístění předmětu, který jej podpírá. Další možností je podepřít tablet o zeď, knihovnu nebo dokonce o pevný rám obrazu. Jen se ujistěte, že je umístěn bezpečně, aby nedošlo k žádnému neštěstí.

V neposlední řadě vám stojánek nebo držák na tablet může výrazně zlepšit práci s tabletem, ať už jej používáte k práci, nebo ke hraní. Ideální řešení, které bude vyhovovat vašim požadavkům, můžete najít tak, že znovu použijete předměty denní potřeby, vyrobíte si stojánek z kartonu nebo se poohlédnete po alternativních řešeních. Nedovolte proto, aby vám nedostatek stojánku na tablet bránil v maximálním využití jeho potenciálu. Místo toho buďte kreativní!

FAQ
Potřebujete stojánek na tablet?

V závislosti na tom, jak tablet používáte a rádi používáte, můžete, ale nemusíte stojánek potřebovat. Stojan na tablet je užitečný za různých okolností.

Pokud tablet často používáte například ke čtení, sledování videí nebo videokonferencím, může vám stojánek zajistit pohodlnější používání tabletu bez použití rukou. Můžete se vyhnout dlouhému držení tabletu, což uleví vašemu zápěstí a rukám.

Stojan na tablet může být také užitečný pro zvýšení produktivity. Stojánek může tablet nastavit do ergonomičtějšího úhlu, což usnadní jeho dlouhodobé ovládání, pokud jej často používáte k psaní nebo kreslení.

Stojánek na tablet může být užitečný také při vaření nebo sledování kulinářských videí v kuchyni, protože udržuje tablet ve svislé poloze a umožňuje sledovat filmy nebo návody, přičemž máte volné ruce pro přípravu.

Nakonec to, zda budete potřebovat stojánek na tablet, závisí na vašich vlastních požadavcích a vkusu. Zvažte koupi stojánku na tablet, pokud tablet často používáte za okolností, kdy by to mohlo zlepšit váš zážitek.

Jak vyrobit dřevěný stojánek na tablet?

K výrobě dřevěného stojanu na tablet budete potřebovat následující zásoby a vybavení: Materiály: – Kus dřeva (ideálně z tvrdého dřeva) o rozměrech zhruba 8 × 4 palce a minimální tloušťce 1 palec. Nářadí: Pila (ruční nebo motorová)

Vrtačka

Vrtáky

Šroubovák

Pravítko nebo měřicí pásmo

Smirkový papír

Lepidlo na dřevo

Svorky

Lak nebo povrchová úprava dřeva (volitelně)

Postup při stavbě dřevěného stojanu na tablet je následující:

1. Změřte kus dřeva a zaznamenejte jeho rozměry. V závislosti na velikosti vašeho tabletu a poloze stojanu, která vám vyhovuje, můžete specifikace změnit. 2. Opatrně nařežte dřevo podél vyznačených čar pomocí pilky. Základna a zadní podpěra jsou dva prvky, které budete mít. 3. Povrch dřeva a řezné hrany zbruste, abyste se zbavili případných nerovností nebo třísek. 4. Na zadním podpěrném dílu změřte a vyznačte správný úhel pro váš tablet. V tomto bodě se bude tablet opírat o stojan. Tablet by měl být vidět a použitelný v pohodlném úhlu.

5. Na zadním opěrném dílu proveďte řez pilkou pod vyznačeným úhlem.

6. Připevněte zadní opěrný díl k jednomu konci základového dílu pomocí lepidla na dřevo na spodní hraně. Zkontrolujte, zda je úhel správně vyrovnán. Chcete-li součásti pevně spojit, použijte svorky.

7. Podle pokynů na nádobě s lepidlem nechte lepidlo na dřevo zcela vytvrdnout. Může to trvat několik hodin nebo třeba celou noc. 8. V případě potřeby celý stojan zbruste, abyste odstranili všechny ostré hrany a nerovnosti. Naneste na dřevo lak nebo povrchovou úpravu dřeva, abyste ho ochránili a zlepšili jeho vzhled. Věnujte pozornost pokynům uvedeným na laku nebo jiném povrchovém výrobku.

10. Po zaschnutí laku nebo jiné povrchové úpravy je stojan na tablety z tvrdého dřeva připraven k použití. V případě potřeby upravte úhel po vložení tabletu do drážky stojanu. 11.

Při používání nářadí a vybavení nezapomeňte dodržovat požadovaná bezpečnostní opatření.