How to Make Apple Books Read to You

Jak opravit roh knihy?
Jak se knihy restaurují Po letech používání bývají namáhané spoje ošoupané, nit zpuchřelá a desky odřené s otlučenými rohy. Každou knihu proto nejdříve celou rozeberu na jednotlivé listy, očistím od zbytků lepidla, vypreparuji staré nitě a případně hedvábným papírem slepím natržené listy. Poté listy znovu svážu.
Další informace najdete na rumler.cz

Chcete, aby vám někdo nahlas předčítal z vašich oblíbených knih? Pomocí pohodlné funkce, kterou poskytuje standardní čtecí aplikace Apple Books v zařízeních se systémem iOS, můžete snadno poslouchat, jak jsou vaše knihy předčítány nahlas. V tomto příspěvku vám vysvětlíme, jak si můžete nechat předčítat z knih Apple Books, a zodpovíme případné dotazy, které vás při tom napadnou. Jak přimět iBooks k hlasitému čtení?

1. Chcete-li, aby vám Apple Books předčítaly, proveďte následující kroky: 1. Na iPhonu nebo iPadu spusťte aplikaci Apple Books. Vyberte knihu, kterou si přejete přečíst v druhém kroku. 3. Klepnutím na obrazovku zviditelněte horní lištu nabídky. Ikona „aA“ se nachází v pravé horní části.

4.

5. Ze zobrazené možnosti vyberte možnost „Číst nahlas“.

Po výběru možnosti „Číst nahlas“ vám Apple Books začne číst knihu. Ovládací prvky, které se zobrazí v dolní části obrazovky, umožňují měnit tempo čtení, pozastavit ho nebo posunout dopředu. Tuto možnost ocení zejména lidé se zrakovým postižením nebo ti, kteří dávají přednost poslechu knih při plnění jiných povinností. Podporuje Apple Books převod textu na řeč?

2. Pomocí nástroje pro převod textu na řeč v Apple Books můžete poslouchat nahlas předčítané knihy, takže je to pravda. Text se pomocí této možnosti převádí na řeč pomocí technologie hlasového přehrávání, která je již součástí zařízení se systémem iOS. Výše uvedené postupy lze použít k zapnutí převodu textu na řeč pro většinu knih v knihovně Apple Books. 3. Jak mohu iPhone přimět k hlasitému předčítání z knihy?

Pomocí funkce VoiceOver v iPhonu můžete nechat zařízení, aby vám nahlas předčítalo knihu. Nástroj pro zpřístupnění zvaný VoiceOver čte nahlas text na obrazovce vašeho zařízení. Tímto způsobem jej zpřístupníte pro Apple Books: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu. 2. Klikněte na „Zpřístupnění“. 3. Vyberte „VoiceOver“. 4. Přepínačem aktivujte funkci VoiceOver.

Přejděte do aplikace Apple Books a vyberte knihu, kterou chcete číst po aktivaci funkce VoiceOver. Nyní, když vám knihu nahlas předčítá iPhone, můžete si čtení upravit pomocí gest. *Mohou Apple Books číst nahlas PDF? *

4.

Ano, Apple Books umí nahlas číst i soubory PDF. Chcete-li, aby vám byl PDF soubor předčítán nahlas, postupujte podle následujících kroků: 1. Na iPhonu nebo iPadu spusťte aplikaci Apple Books. 2. Vyberte dokument PDF, který chcete přečíst. 3. Klepnutím na obrazovku zviditelněte horní lištu nabídky. Ikona „aA“ se nachází v pravé horní části.

4.

5. Ze zobrazené možnosti vyberte možnost „Číst nahlas“.

Soubor PDF vám pak Apple Books přečte přesně tak, jako by se jednalo o běžnou knihu. Tlačítka ve spodní části obrazovky umožňují ovládat přehrávání a měnit tempo čtení.

Apple Books konečně nabízí praktickou metodu, jak si nechat předčítat knihy nahlas. Výše popsaným postupem můžete rychle zapnout možnost hlasitého čtení a využívat své oblíbené knihy, i když jste zaneprázdněni nebo na cestách. Funkce převodu textu na řeč v aplikaci Apple Books vám může nahlas předčítat knihy, ať už se jedná o romány, učebnice nebo soubory PDF. Vyzkoušejte ji a objevte požitek z toho, jak vaše knihy ožívají.

FAQ
Umí Siri číst z Apple Books?

Siri umí číst knihy z Apple Books, ano. Pomocí Siri si můžete nechat předčítat své knihy nahlas. Stačí Siri požádat o přečtení knihy a ona začne číst jakoukoli knihu, která je aktuálně uvedena v seznamu Apple Books. Poté Siri začne knihu číst nahlas, takže si můžete vychutnat své oblíbené romány bez použití rukou.

Jak aktivuji hlasovou komunikaci v iBooks?

Podle těchto pokynů můžete aktivovat funkci hlasového ovládání v aplikaci Apple Books (dříve známé jako iBooks): 1. Spusťte aplikaci Apple Books v telefonu nebo tabletu. 2. Vyberte knihu, kterou si přejete číst nahlas. 3. Chcete-li vstoupit do nabídky nastavení, otevřete knihu a klepněte na obrazovku. 4. Klepněte na tlačítko „Aa“ v pravém horním rohu okna nastavení.

5. V nabídce „Aa“ je k dispozici řada nastavení. Pro přístup k nastavení textu klepněte na položku „Text“. 6. Přejděte dolů na možnost „Speak Screen“ a přepnutím přepínače ji aktivujte. 7. Klepnutím na položku „Hlasy“ a výběrem oblíbeného hlasu a jazyka můžete upravit nastavení hlasu. 8. Chcete-li po konfiguraci nastavení aktivovat funkci převodu textu na řeč, opusťte nabídky a dvěma prsty přejeďte z horní části obrazovky dolů. 9. Hlas bude nahlas číst knižní materiál a tlačítka, která se zobrazí na obrazovce, vám umožní spravovat přehrávání.

Upozorňujeme, že chytré telefony s operačním systémem iOS 8 nebo novějším mohou využívat funkci převodu textu na řeč.

Jak povolím hlasité čtení?

Funkci hlasitého čtení v aplikaci Apple Books můžete aktivovat následujícími úkony: 1. Spusťte aplikaci Apple Books v telefonu nebo tabletu. 2. Klepněte na tlačítko .

2. Vyhledejte a otevřete knihu, pro kterou je požadována funkce hlasitého čtení. 3. Po otevření knihy klepněte na obrazovku, aby se zviditelnil horní panel nástrojů. 4. Vyhledejte a stiskněte tlačítko „aA“ na panelu nástrojů. Toto tlačítko představuje nastavení textu. 5. Přejděte dolů na možnost „Číst nahlas“ v poli možností textu. 6. Klepnutím na tlačítko „Číst nahlas“ funkci aktivujete. 7. Nyní můžete klepnout na libovolnou větu nebo odstavec v knize, aby vám Apple Books začal text číst.

Upozorňujeme, že v závislosti na knize a verzi aplikace Apple Books, kterou používáte, nemusí být funkce hlasitého čtení k dispozici.

Jak docílím toho, aby mi kniha byla v iBooks předčítána?

Chcete-li, aby vám byla kniha předčítána v aplikaci Apple Books (dříve známé jako iBooks), postupujte podle následujících kroků: Pro začátek otevřete aplikaci Apple Books na iPhonu nebo iPadu.

2. Pomocí karty „Knihovna“ v dolní části obrazovky přejděte do své knihovny. 3. V knihovně vyhledejte knihu, kterou chcete, aby vám byla přečtena, a klepnutím na ni ji otevřete. 4. Po otevření knihy klepněte na střed obrazovky, aby se zviditelnily horní ovládací prvky. 5. V pravém horním rohu obrazovky najdete malou ikonu podobnou reproduktoru. Klepnutím na ni aktivujete funkci „Číst nahlas“. 6. Kniha vám nyní začne číst nahlas. Volby v dolní části obrazovky umožňují řídit přehrávání změnou rychlosti čtení nebo přeskakováním na různé stránky.

Poznámka: Funkce „Číst nahlas“ je dostupná pro většinu knih, ale její dostupnost se může lišit v závislosti na formátování knihy a oprávnění vydavatele.