Jak vypnout multitasking na iPadu. Průvodce krok za krokem

Can I turn off multitasking on iPad?
In Settings app, look for the Home Screen & Dock settings panel. Tap and then look for Multitasking. Tap Multitasking and then toggle OFF Allow Multiple Apps.
Další informace najdete na discussions.apple.com

iPad má užitečnou funkci zvanou multitasking, která uživatelům umožňuje spouštět mnoho aplikací najednou a snadno mezi nimi přecházet. Někdy se však může stát, že byste rádi multitasking vypnuli, abyste se mohli více soustředit a pracovat efektivněji. V tomto článku se podíváme na to, jak vypnout multitasking na iPadu, a zodpovíme všechny vaše případné dotazy.

Jak zakážu multitasking na iPadu se systémem iOS 15?

Chcete-li na iPadu se systémem iOS 15 zakázat multitasking, postupujte podle následujících jednoduchých kroků:

1. Po odemknutí iPadu přejděte na domovskou obrazovku. 2. Stiskněte klávesu Nabídka. 2. Chcete-li otevřít přepínač aplikací nebo rozhraní multitaskingu, přejeďte prstem od dolního okraje obrazovky nahoru. 3. Jakmile vstoupíte do přepínače aplikací, zobrazí se všechny programy, které nyní pracují na pozadí. 4. Klepněte na požadovanou aplikaci a podržte ji, dokud nepřejde do režimu „žigulíku“. 5. Zkontrolujte, zda se v levém horním rohu každé ikony programu v přepínači programů nachází červené tlačítko minus (-). 6. Chcete-li aplikaci zcela zavřít, klepněte na červené tlačítko minus na ní.

7. Pokud chcete zavřít více aplikací, opakujte kroky 4 až 6. 8. Chcete-li po uzavření všech požadovaných aplikací ukončit přepínač aplikací, posuňte prstem od horního okraje obrazovky dolů nebo klepněte na tlačítko Domů.

Na zařízení iPad se systémem iOS 15 můžete podle následujících kroků účinně zakázat multitasking pro konkrétní aplikace. Ušetříte tak systémové prostředky a přestanou běžet na pozadí.

Proč nemohu na svém zařízení iPad zakázat multitasking?

Pokud nemůžete na svém iPadu zakázat multitasking, mělo by se zvážit několik možných příčin: 1. Kompatibilita: Některé starší modely zařízení iPad nebo verze systému iOS nemusí možnost vypnutí multitaskingu podporovat. V takovém případě byste se měli zamyslet nad aktualizací hardwaru nebo softwaru, abyste mohli tuto funkci používat. 2. Omezení: Pokud jste na svém iPadu zapnuli limity, nemusí být možné multitasking zakázat. Přejděte do Nastavení > Čas u obrazovky > Limity obsahu a soukromí a podívejte se, zda jsou limity zapnuté. Zkontrolujte, zda oblast autorizovaných aplikací neomezuje multitasking.

3. Omezení jedinečná pro každou aplikaci: Je možné, že některé aplikace, zejména ty vytvořené pro multitasking, nenabízejí způsob, jak tuto funkci vypnout. V takovém případě je třeba zkontrolovat nastavení aplikace nebo její pokyny, abyste zjistili, zda lze tuto funkci vypnout. Kde se nachází tlačítko multitaskingu v aplikaci Safari v zařízení iPad?

Tlačítko multitaskingu se nachází v zobrazení karet prohlížeče Safari v zařízení iPad. Pomocí těchto kroků k němu získáte přístup: 1. Přepněte se do prohlížeče Safari v zařízení iPad. 2. Klikněte na ikonu karet v pravém horním rohu displeje. Vypadá jako dva na sebe položené čtverce. 3. Když jste v zobrazení karet, všechny vaše otevřené karty se zobrazí v uspořádání připomínajícím mřížku. 4. Klepněte na kartu, kterou chcete zavřít, a podržte ji, dokud se nedostane do režimu „žigulíku“, čímž vypnete multitasking v Safari.

5. Zkontrolujte, zda v levém horním rohu každé karty není červené tlačítko minus (-). 6. Chcete-li kartu zcela sbalit, stiskněte na ní červené tlačítko minus (-). 7. Pokud chcete zavřít více karet, opakujte kroky 4 a 5. 8. Chcete-li ukončit zobrazení karet po uzavření všech požadovaných karet, stiskněte znovu symbol karet nebo přejeďte prstem od horního okraje obrazovky směrem dolů. Jak zakážu multitasking?

Chcete-li zcela zastavit multitasking, můžete na zařízení iPad zakázat funkci „Slide Over“. Proveďte tyto úkony:

1. Na zařízení iPad přejděte do Nastavení.

2. Přejděte dolů a vyberte možnost „Domovská obrazovka a dok“. Vypněte přepínač vedle položky „Povolit více aplikací“ nebo „Povolit více ploch“ v části „Multitasking“. 4. Po vypnutí multitaskingu Slide Over jej již iPad nebude podporovat.

Nezapomeňte, že vypnutím multitaskingu omezíte možnost používat přepínač aplikací nebo spouštět mnoho aplikací současně. Pro soustředěnější práci se zařízením iPad to může pomoci zvýšit výkon a snížit rozptylování.

A konečně, přestože multitasking na zařízení iPad může být užitečným nástrojem, existují situace, kdy jej budete chtít z různých důvodů vypnout. Podle výše uvedených pokynů můžete na zařízení iPad snadno zakázat multitasking pro konkrétní aplikace a zcela vypnout multitasking Slide Over. Pokud budete mít s vypnutím multitaskingu potíže, nezapomeňte zkontrolovat omezení týkající se konkrétních aplikací, omezení zařízení a kompatibility.

FAQ
Jak zakázat funkci Multitasking přes boční panel na zařízení iPad?

Pomocí níže uvedených kroků můžete na zařízení iPad zakázat funkci multitaskingu s posuvným postranním panelem: Začněte tím, že odemknete iPad a spustíte aplikaci „Nastavení“. 2. Přejděte dolů a v nabídce Nastavení vyberte položku „Domovská obrazovka a dok“. 3. Poté klepnutím na oblast „Dock“ vyberte položku „Multitasking“. 4. V nabídce Multitasking lze nalézt možnost „Allow Multiple Apps“. Chcete-li ji zakázat, otočte přepínačem vedle ní. 5. Pokud je přepínač „Povolit více aplikací“ vypnutý, bude funkce multitaskingu výsuvného postranního panelu zařízení iPad vypnuta.

Podle následujících kroků můžete funkci multitaskingu přes posuvný postranní panel rychle vypnout a soustředit se na používání jedné aplikace v zařízení iPad.

Jak zastavím rozdělenou obrazovku Safari na iPadu?

Rozdělenou obrazovku Safari na iPadu můžete ukončit následujícími kroky: 1. Přepněte na Safari v zařízení iPad.

2. Chcete-li použít přepínač aplikací, přejeďte prstem od spodního okraje obrazovky nahoru. 3. V přepínači aplikací najděte kartu aplikace Safari. 4. Chcete-li kartu aplikací Safari zavřít, přejeďte po ní doleva nebo doprava.

5. Tím ukončíte funkci rozdělené obrazovky a zabráníte zobrazení dvou oken Safari najednou. Zavřením karty aplikace Safari s rozdělenou obrazovkou v přepínači aplikací můžete funkci rozdělené obrazovky v zařízení iPad účinně vypnout.