Jak předat port World of Warcraft. Komplexní průvodce

Ve známé online hře pro více hráčů World of Warcraft mohou hráči prožívat velká dobrodružství v rozsáhlém virtuálním světě. Pro zaručení příjemného zážitku ze hry World of Warcraft je nezbytné nastavit směrovač na přesměrování portů. Na této stránce se dozvíte o metodách potřebných k přesměrování portů hry, o přesných portech, které hra World of Warcraft používá, o tom, jak přesměrovat další hry společnosti Blizzard, o přesměrování portů pro hru Warcraft 3 a o bezpečnostních otázkách souvisejících s přesměrováním portů. Jaké porty používá hra World of Warcraft?

Hra World of Warcraft používá pro připojení ke svým serverům řadu portů. Hlavním používaným portem je port 3724, který zajišťuje první připojení k ověřovacímu serveru hry. Kromě toho služba FTP (File Transfer Protocol) ve hře používá porty 1119 a 1120. Pro stahování aktualizací, záplat a dalšího obsahu souvisejícího se hrou jsou tyto porty nezbytné.

World of Warcraft Port Forwarding

Přesměrování portů umožňuje bezproblémovou komunikaci s herními servery tím, že umožňuje příchozím spojením z internetu dosáhnout vašeho počítače nebo herní konzole. Při migraci portů hry World of Warcraft dopředu postupujte podle následujících postupů:

1. Zjistěte místní IP adresu svého počítače: Zadejte příkaz „ipconfig“ (bez uvozovek) pro Windows nebo „ifconfig“ pro Mac/Linux do příkazového řádku (Windows), resp. terminálu (Mac/Linux). Měla by být nalezena adresa IPv4 připojená k vašemu síťovému adaptéru.

2. Vstupte do nastavení směrovače: Otevřete webový prohlížeč a do adresního řádku zadejte IP adresu směrovače. Obvykle tuto adresu najdete v uživatelské příručce nebo na zadní straně směrovače. Pokud IP adresu neznáte, můžete ji ve většině případů získat na internetu vyhledáním modelu vašeho směrovače. 3. Přihlaste se do směrovače: Zadejte přihlašovací údaje správce. Výchozí přihlašovací údaje naleznete v příručce ke směrovači, pokud jste je ještě nezměnili. Vyhledejte nastavení přesměrování portů:

4. V závislosti na modelu směrovače lze tyto možnosti nalézt na různých místech. V nabídce směrovače vyhledejte možnost „Port Forwarding“ nebo „Virtual Server“.

5. Přidejte nové pravidlo pro přesměrování portů: Nové pravidlo můžete přidat uvedením následujících údajů:

– Název pravidla: Pojmenujte pravidlo (například „World of Warcraft“). Do pole Internal IP zadejte místní IP adresu počítače.

– Rozsah vnějších portů: Zadejte rozsah portů pro přesměrování (například 3724-3724).

Pro rozsah interních portů nastavte stejný počet portů jako pro rozsah externích portů.

– Protokol: Jako protokol vyberte „Both“ nebo „TCP/UDP“.

6. Uložte nastavení: Po zadání všech potřebných údajů uložte nastavení přesměrování portů a v případě potřeby restartujte směrovač. Jak přesměrovat porty v jiných hrách Blizzard Přesměrování portů v jiných hrách Blizzard funguje podobně jako ve hře World of Warcraft. Většinu rozdílů tvoří konkrétní porty, které jednotlivé hry používají. Následující porty jsou často spojeny se známými hrami Blizzard:

Port 1119 a port 1120 pro Diablo III – World of Warcraft Classic: Port 3724, Port 1119, Port 1120 – Hearthstone: Port 3724, Port 1119, Port 1120: Port 1119, Port 3724 – Overwatch: Port 1119, Port 3724, Port 6113, Port 80 – StarCraft II: Port 1119, Port 3724, Port 6113 – Heroes of the Storm: Při přeposílání kterékoli z těchto her postupujte stejně jako dříve, ale nezapomeňte použít konkrétní porty určené pro danou hru.

Je přesměrování portu 25565 bezpečné?

Servery Minecraft jsou často spojeny s portem 25565. I když umožnění uživatelům připojit se k serveru pomocí přesměrování portů může zlepšit hratelnost, je důležité vzít v úvahu případné bezpečnostní hrozby. Pokud je port 25565 otevřen, může být vaše síť zranitelná vůči útokům hackerů a neoprávněnému přístupu. Abyste tato nebezpečí snížili, ujistěte se, že máte zavedena důkladná opatření pro zabezpečení sítě, jako je zapnutí brány firewall, používání složitých hesel a udržování aktualizací softwaru serveru.

Závěrem lze říci, že přesměrování portů je základním krokem k maximalizaci herního zážitku ve hře World of Warcraft a dalších titulech společnosti Blizzard. Bezchybné hraní online a navazování spojení s ostatními hráči v obrovském světě pohlcujících her společnosti Blizzard si můžete užít, pokud budete postupovat podle pokynů uvedených v tomto návodu a budete si vědomi souvisejících bezpečnostních rizik.

FAQ
Používá WoW protokol TCP nebo UDP?

Ve hře World of Warcraft (WoW) se ke komunikaci používá především protokol TCP (Transmission Control Protocol). Protokol TCP zaručuje spolehlivý a organizovaný přenos datových paketů, což je pro prostředí online her, jako je World of Warcraft, nezbytné. Je však důležité mít na paměti, že protokol UDP (User Datagram Protocol) se ve hře World of Warcraft používá také pro několik funkcí, včetně hlasového chatu a aktualizací v reálném čase.

Je hra WoW určena pro CPU nebo GPU?

Namísto hry náročné na GPU je World of Warcraft (WoW) z velké části hrou náročnou na CPU. Zatímco pro vizuální ztvárnění hry je nutná silná grafická karta (GPU), rychlost hry WoW závisí spíše na síle a efektivitě procesoru, který se stará o výpočty, umělou inteligenci a síťové úlohy hry. Je důležité si uvědomit, že nejlepší hraní WoW vyžaduje vyváženou sestavu se slušným CPU a GPU.

Jak přenést postavu WoW na jiný server?

Při přesunu postavy World of Warcraft na jiný server můžete postupovat podle následujících postupů: Pro začátek otevřete desktopovou aplikaci Battle.net nebo přejděte na oficiální webové stránky World of Warcraft. 2. Použijte své přihlašovací údaje pro přístup k účtu Battle.net. 3. Po přihlášení přejděte do sekce World of Warcraft. 4. Rozhodněte se, zda chcete „Realm Transfer“ nebo „Character Transfer“. V závislosti na verzi hry, kterou používáte, se tato volba může změnit. 5. Projděte si všechny pokyny nebo informace nabízené k převodu postavy. 6. Ze seznamu způsobilých postav na aktuálním serveru vyberte postavu, kterou chcete přenést. 7. Rozhodněte se, na který server chcete postavu přesunout. Je třeba vzít v úvahu aspekty, jako je populace serveru, vyváženost frakcí a časové pásmo. 8. Prozkoumejte náklady spojené s převodem postavy. Ujistěte se, že máte dostatek peněz nebo nezbytných herních měn, protože s tím může být spojena cena. 9. Ověřte převod a v případě potřeby spusťte proces platby.

10. Nechte převod dokončit. Po dokončení převodu budete informováni, i když potřebná doba se může lišit v závislosti na poptávce na serverech a dalších důvodech.

11. Chcete-li získat přístup k přenesené postavě, přihlaste se do hry a vyberte nový server.

Je důležité si uvědomit, že pro přenos postavy mohou existovat určitá omezení nebo restrikce, jako jsou intervaly mezi jednotlivými přenosy nebo zákazy přenosu postavy za určitých okolností (jako je například účast na určitých herních aktivitách nebo vlastnictví určitých předmětů). Před zahájením přenosu si nezapomeňte přečíst všechny příslušné informace poskytnuté společností Blizzard, vývojářem hry.