Stahování aplikací do školního iPadu. Komplexní průvodce

Jak stáhnout aplikaci bez Apple ID?
Použijte obchod s aplikacemi třetích stran: Na internetu je k dispozici několik obchodů s aplikacemi třetích stran, jako jsou TweakBox, AppValley a TutuApp. Tyto obchody s aplikacemi nabízejí širokou škálu aplikací, které si můžete stáhnout bez Apple ID .
Další informace najdete na www.hardreset.info

Školní iPady jsou díky přístupu k řadě vzdělávacích aplikací silným nástrojem, který může zlepšit výuku. Často však obsahují omezení, která brání instalaci konkrétních aplikací. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak stahovat aplikace do školního iPadu, jak vypnout školní omezení, jak instalovat blokované aplikace, jak omezení povolit a zda je vhodné používat iPad ve škole.

Jak instalovat aplikace na iPad ve škole:

Nejprve otevřete obchod App Store: Na domovské obrazovce školního iPadu najděte ikonu App Store a stisknutím ji otevřete.

2. Vyhledejte požadovanou aplikaci: Chcete-li najít aplikaci, kterou chcete stáhnout, použijte vyhledávací pole v horní části obchodu App Store. Chcete-li omezit výsledky vyhledávání, můžete buď napsat skutečný název, nebo použít relevantní klíčová slova.

3. Vyberte a stáhněte aplikaci: Po vyhledání hledané aplikace na ni klepněte a zobrazí se podrobnosti o aplikaci. Chcete-li se ujistit, že program vyhovuje vašim potřebám, zkontrolujte popis, reference a hodnocení. Jakmile budete spokojeni, klikněte na tlačítko „Získat“ nebo „Stáhnout“, čímž zahájíte stahování. V závislosti na platných omezeních můžete být požádáni o ověření pomocí Apple ID nebo o zadání školních pověření. Odstranění školních omezení ze školního iPadu: Je důležité mít na paměti, že odstranění omezení ze školního iPadu může být v rozporu s pravidly nebo podmínkami používání dané instituce. Nicméně zde je několik strategií, které můžete použít, pokud máte dobré odůvodnění a potřebná oprávnění:

1. Promluvte si s oddělením IT: Informujte o svých okolnostech IT oddělení školy. Možná vám budou moci dočasně zmírnit některá omezení, pokud to budou považovat za vhodné, nebo vám poskytnou různé strategie k dosažení vašich cílů. Využijte nástroje pro správu aplikací třetích stran: Několik řešení pro správu aplikací třetích stran, včetně Apple Configurator nebo iMazing, vám umožní ovládat nastavení a omezení iPadu. Tyto nástroje nemusí být vhodné pro všechny uživatele a mohou vyžadovat značné technické dovednosti. Instalace omezených aplikací do iPadu: Aplikace s omezeným přístupem jsou často zakázány z důvodu omezení obsahu nebo školních požadavků. Můžete však požádat školní IT oddělení o zařazení aplikace na bílou listinu, pokud si myslíte, že je pro vaše studium klíčová, a máte potřebná oprávnění. Poté vám mohou povolit její stažení do studentského iPadu. Nastavení omezení na iPadu ve škole: Pokud jste učitel nebo správce ve škole, zde se dozvíte, jak povolit omezení pro iPad:

1. Otevřete aplikaci Nastavení: Chcete-li otevřít nabídku nastavení, najděte na domovské obrazovce iPadu aplikaci „Nastavení“ a klepněte na ni. 2. V nabídce nastavení vyberte položku „Obecné“ posunutím dolů a klepnutím na ni.

3. Klepněte na možnost Omezení: V nabídce Obecné možnosti klepněte na položku „Omezení“. Pokud nastavujete omezení poprvé, budete vyzváni k vygenerování přístupového kódu. 4. Nastavte omezení: 1. Klepněte na možnost Nastavit omezení. 2. Klepněte na možnost Nastavit omezení: V nabídce Omezení můžete povolit nebo zakázat řadu funkcí a aplikací, omezit explicitní materiál a spravovat nastavení soukromí. Nastavte parametry v souladu s předpisy a pravidly vaší instituce.

Je používání iPadu ve třídě povoleno? Vzhledem k mnoha výhodám je používání iPadu při výuce v posledních letech stále populárnější. Výuka může být interaktivnější a zajímavější díky používání iPadů pro přístup ke vzdělávacím aplikacím, digitálním učebnicím, nástrojům pro psaní poznámek a platformám pro spolupráci. Aby bylo zajištěno, že iPady efektivně zlepší výuku, je důležité vzít v úvahu prvky, jako je správná správa zařízení, omezení obsahu a dostupnost důležitých vzdělávacích zdrojů.

Závěrem lze říci, že pro stažení aplikací do školního iPadu je nutná návštěva obchodu s programy, vyhledání požadovaného programu a jeho instalace s požadovanými pověřeními. Před odstraněním jakýchkoli omezení je důležité dodržovat školní předpisy a získat potřebný souhlas. K povolení omezení lze použít nabídku nastavení na školních iPadech. Přestože používání iPadu ve škole může být výhodné, pro vytvoření produktivního prostředí pro výuku je důležité vzít v úvahu řadu věcí.

FAQ
Jak nakoupit aplikace na školním iPadu Apple?

Chcete-li v aplikaci Apple School Manager nakupovat aplikace, proveďte následující akce: 1. Přihlaste se do aplikace Apple School Manager pomocí Apple ID vaší školy. 2. V postranní nabídce hlavního panelu klikněte na položku „Aplikace a knihy“. 3. Na kartách nejvyšší úrovně zvolte „Aplikace“.

4. Chcete-li najít program, který chcete zakoupit, použijte vyhledávací pole nebo prozkoumejte seznam dostupných aplikací. 5. Po nalezení vybrané aplikace klikněte na její podrobnosti. 6. Zkontrolujte, zda aplikace odpovídá vašim standardům a je kompatibilní se zařízeními ve vaší škole. 7. Pokud se rozhodnete aplikaci zakoupit, klikněte na tlačítko „Koupit“.

8. Zobrazí se výzva k zadání množství, které chcete koupit. Po zadání požadovaného množství klikněte na tlačítko „Pokračovat“.

9. Po pečlivém zkontrolování informací o nákupu klikněte na tlačítko „Buy“ (Koupit) pro dokončení transakce. 10. Rozhodněte se pro možnost platby a zadejte požadované platební údaje. 11. Po potvrzení nákupu sledujte, jak se aplikace přidává na váš účet. Aplikace bude zpřístupněna iPadům vaší školy prostřednictvím rozhraní Apple School Manager, jakmile bude transakce dokončena.

Jak mohu odebrat školní oprávnění?

Pro odebrání školních oprávnění ze školního iPadu a obnovení kontroly nad stahováním aplikací bude možná nutné provést následující kroky: 1. Na domovské obrazovce zařízení iPad otevřete aplikaci Nastavení. 2. Přejetím prstem dolů vyberte možnost „Obecné“. 3. V nastavení Obecné vyhledejte položku „Správa zařízení“ nebo „Profily a správa zařízení“. Dotkněte se jej.

4. Měl by se zobrazit seznam profilů nebo možností správy zařízení. Najděte ten, který se týká vaší instituce nebo školy. 5. Po klepnutí na profil vyberte možnost „Odebrat profil“ nebo „Odstranit profil“. 6. Zobrazí se potvrzovací zpráva s dotazem, zda si přejete profil odstranit. Klepnutím na „Remove“ (Odstranit) nebo „Delete“ (Smazat) potvrďte svou volbu. 7. Po odstranění profilu byste měli mít možnost stahovat a instalovat aplikace.

Nezapomeňte, že zrušení školních oprávnění může být v rozporu s pravidly stanovenými vaší institucí nebo školou. Před jakýmkoli rozhodnutím je nezbytné si uvědomit možné důsledky a poradit se s vedením nebo IT oddělením vaší školy.