Jak změnit obnovovací frekvenci na iPhonu 13. Kompletní průvodce

Jak změnit barvu hodin na iPhone?
Chcete-li změnit teplotu barev tak, aby byla teplejší nebo chladnější, přejděte do Nastavení > Zobrazení a jas > Night Shift a použijte posuvník teploty barev.
Další informace najdete na support.apple.com

Možnosti displeje se díky technologii ProMotion v řadě iPhone 13 výrazně zlepšily. Díky funkci ProMotion lze dynamicky upravovat obnovovací frekvenci obrazovky, takže uživatelský zážitek je plynulejší a svižnější. Tento článek vám poskytne všechny potřebné podrobnosti, pokud si nejste jisti, jak upravit obnovovací frekvenci na iPhonu 13 nebo zda takovou funkci vůbec nabízí.

Existuje na iPhonu 13 obnovovací frekvence?

Ano, technologie ProMotion s proměnlivou obnovovací frekvencí je přítomna ve všech modelech řady iPhone 13, včetně iPhone 13, iPhone 13 small, iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. To znamená, že na základě zobrazovaného materiálu a činností prováděných na zařízení může displej měnit svou obnovovací frekvenci od pouhých 10 Hz až po 120 Hz.

Jak mohu na svém iPhonu 13 změnit obnovovací frekvenci z 60 Hz na 120 Hz?

Při vyvážení výdrže baterie a výkonu je výchozí obnovovací frekvence modelů iPhone 13 nastavena na standardních 60 Hz. Pokud však chcete technologii ProMotion využít naplno a vychutnat si plynulé a hladké zobrazení při 120 Hz, můžete tak učinit podle následujících pokynů: 1. Spusťte aplikaci Nastavení na iPhonu 13. Možnost „Obnovovací frekvence“ najdete v nastavení Displej a jas tak, že sjedete dolů a klepnete na ni. 4. 5. Ze seznamu možností, který zahrnuje Standardní a Vysoká obnovovací frekvence, vyberte možnost Obnovovací frekvence. 5. Stisknutím tlačítka Vysoká změníte obnovovací frekvenci na 120 Hz.

Jakmile zvolíte možnost Vysoká obnovovací frekvence, začne váš iPhone 13 využívat možnosti 120Hz displeje, což vám poskytne svižnější a pohlcující zážitek. Jak na iPhonu 13 zapnu obnovovací frekvenci 120 Hz? Jak již bylo uvedeno výše, podle výše uvedených pokynů můžete na svém iPhonu 13 zapnout obnovovací frekvenci 120 Hz. Je důležité si uvědomit, že obnovovací frekvence se bude automaticky měnit v závislosti na prezentovaných informacích. Například při prohlížení statických obrázků nebo čtení textu se může obnovovací frekvence snížit, aby se šetřila výdrž baterie. Jakmile však budete zařízení používat nebo zobrazovat dynamický obsah, například hrát hry nebo procházet webové stránky, obnovovací frekvence se zvýší na 120 Hz. To zajistí plynulejší zážitek. Mají všechny modely iPhone 13 120Hz displej?

Ne každý model iPhone 13 má 120Hz displej. Technologie ProMotion s proměnlivou obnovovací frekvencí až 120 Hz je k dispozici pouze u modelů iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. Běžné modely iPhone 13 a iPhone 13 mini 120Hz obnovovací frekvenci nepodporují, přesto mají vynikající kvalitu displeje.

Závěrem lze říci, že technologie ProMotion a proměnlivá obnovovací frekvence iPhonu 13 Pro a iPhonu 13 Pro Max zlepšují zážitek ze sledování. Podle výše popsaných pokynů můžete na svém iPhonu 13 rychle změnit obnovovací frekvenci, abyste mohli využívat plynulý a svižný 120Hz obraz. Je nezbytné si uvědomit, že běžný iPhone 13 a iPhone 13 mini nemají 120Hz displej a že tato funkce je k dispozici pouze u modelů Pro.

FAQ
Má iPhone 13 obnovovací frekvenci 90 Hz?

iPhone 13 skutečně má obnovovací frekvenci 90 Hz.

Má iPhone 13 obnovovací frekvenci 60 Hz, nebo 90 Hz?

Obnovovací frekvence iPhonu 13 je 60 Hz.

Jak změním obnovovací frekvenci iPhonu 13 na 60 Hz?

Podle následujících postupů nastavíte obnovovací frekvenci iPhonu 13 na 60 Hz: 1. Spusťte na iPhonu 13 aplikaci Nastavení.

2. Posunutím dolů vyberte položku Displej a jas. 3. V nastavení Displej a jas naleznete možnost „Obnovovací frekvence“. 4. Klepnutím na položku Refresh Rate (Obnovovací frekvence) zobrazíte výběr možností. V nabídce výběru máte na výběr ze dvou možností: 60 Hz a 120 Hz. Klepnutím na 60Hz nastavte požadovanou obnovovací frekvenci.

6. 7. Po zobrazení vyskakovacího okna budete vyzváni k potvrzení změny. Chcete-li pokračovat, klepněte na možnost Potvrdit. Po tomto potvrzení bude nyní váš iPhone 13 nastaven na obnovovací frekvenci 60 Hz.

Uvědomte si, že snížení obnovovací frekvence ze 120 Hz na 60 Hz může způsobit drobnou ztrátu odezvy a plynulosti, ačkoli se tím může ušetřit výdrž baterie.

Jak změním obnovovací frekvenci na svém iPhonu?

Obnovovací frekvenci na iPhonu můžete upravit následujícími kroky: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

2. Posunutím dolů vyberte položku Displej a jas. 3. Možnost „Obnovovací frekvence“ naleznete v nastavení Displej a jas. 4. Vyberte možnost Refresh Rate (Obnovovací frekvence) a zobrazí se vám alternativní možnosti. 5. V závislosti na typu vašeho iPhonu můžete mít na výběr obnovovací frekvenci 60 Hz, 90 Hz nebo 120 Hz. V kroku 6 vyberte preferovanou obnovovací frekvenci. 7. Jakmile provedete výběr, displej iPhonu se automaticky změní na požadovanou obnovovací frekvenci.

Upozorňujeme, že změna obnovovací frekvence není možná u všech modelů iPhone. V současné době mají možnost změny obnovovací frekvence pouze modely iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max.

Má iPhone 13 obnovovací frekvenci 90?

iPhone 13 skutečně má obnovovací frekvenci 90 Hz.

Mají všechny iPhony 13 obnovovací frekvenci 120 Hz?

Ne, ne každý model iPhone 13 má obnovovací frekvenci 120 Hz. Jediné modely iPhonu s displeji ProMotion, které mají obnovovací frekvenci 120 Hz, jsou iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. Obnovovací frekvence 60 Hz je společná pro iPhone 13 standard a iPhone 13 small.

Je iPhone 13 pouze 60Hz?

Ne, funkce ProMotion, která umožňuje měnit obnovovací frekvenci, je k dispozici na iPhonu 13. To znamená, že v závislosti na informacích prezentovaných na obrazovce se může obnovovací frekvence dynamicky měnit mezi 10 Hz a 120 Hz.