Jak nastavit kontakt pro dědictví v iPhonu

Jak dostat Kontakty z iCloud do iPhone?
Na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch

  1. Přejděte do Nastavení > [vaše jméno] > iCloud.
  2. Zapněte Kontakty.
  3. Až se zobrazí dotaz, jestli chcete Sloučit nebo Zrušit, vyberte Sloučit.

Cached

Další informace najdete na support.apple.com

Vytvoření kontaktu pro dědictví v iPhonu je zásadním krokem k zajištění bezpečnosti a použitelnosti vašich digitálních aktiv v případě vašeho úmrtí. Pomocí funkce dědického kontaktu společnosti Apple můžete jmenovat důvěryhodnou osobu, která bude mít přístup k vašemu účtu iCloud a spravovat vaše data po vaší smrti. Tento příspěvek vás provede nastavením zděděného kontaktu v iPhonu a poskytne odpovědi na některé často kladené otázky týkající se této funkce. Jak mohu zřídit zděděný kontakt?

Odkazovaný kontakt můžete v iPhonu nastavit následujícími rychlými kroky:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ v iPhonu. 2. Chcete-li získat přístup k nastavení svého Apple ID, klepněte na své jméno v horní části obrazovky. 3. Přejděte dolů a vyberte možnost „Heslo a zabezpečení“. 4. Ve sloupci „Legacy Contact“ vyberte klepnutím na položku „Legacy Contact“. 5. Klepněte na „Add Legacy Contact“ a z kontaktů vyberte kontakt, kterému důvěřujete, aby se staral o vaše digitální aktiva. 6. Ověřte své rozhodnutí výběrem možnosti „Pozvat [jméno kontaktu]“.

Po pozvání kontaktu, aby se stal vaším dědickým kontaktem, zašle společnost Apple této osobě e-mail s podrobnostmi o tom, jak pozvání přijmout. Aby mohli sloužit jako starší kontakt, budou také potřebovat Apple ID. Jak funguje starší kontakt společnosti Apple?

Když zemřete, funkce dědického kontaktu společnosti Apple umožní vybrané osobě přístup k některým vašim účtům na iCloudu a digitálním aktivům a kontrolu nad nimi. Vaše obrázky, filmy, dokumenty a další věci uložené na iCloudu budou přístupné vašemu dědickému kontaktu. Kromě toho může požádat o vymazání vašeho účtu nebo o jeho zapamatování vaším jménem.

Upozorňujeme, že kontakt po vás nebude mít přístup k vašim platebním údajům, soukromým zprávám ani přihlašovacím údajům k Apple ID. Navíc nebudou mít přístup k vašemu zařízení ani nebudou moci využívat vaše Apple ID k vlastnímu prospěchu. Hlavním cílem funkce legacy contact je zajistit, aby s vaším digitálním dědictvím bylo nakládáno v souladu s vaším přáním. Kde najdu kontakt pro dědictví?

Dodržujte tyto způsoby vyhledání kontaktů starého iPhonu: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Chcete-li získat přístup k nastavení Apple ID, klepněte na své jméno v horní části obrazovky. 3. Přejděte dolů a vyberte možnost „Heslo a zabezpečení“. 4. Jméno vámi určeného staršího kontaktu najdete v části „Legacy Contact“.

Dotykem možnosti „Legacy Contact“ a výběrem možnosti „Remove Legacy Contact“ (Odstranit starší kontakt) můžete určení zrušit, můžete také provést úpravy svého staršího kontaktu. Poté můžete v případě potřeby vybrat jiný kontakt, který bude sloužit jako váš odkazový kontakt. Proč nemohu přepnout kontakt na svůj iPhone? Nemožnost přidat kontakt na iPhone může mít několik příčin. Především se ujistěte, že osoba, kterou jste vybrali jako starší kontakt, má Apple ID. Aby mohla osoba využívající funkci staršího kontaktu přijmout pozvání a plnit svou roli, musí mít Apple ID.

Kromě toho zkontrolujte, zda je na iPhonu nainstalována nejnovější verze systému iOS. Tento problém lze vyřešit aktualizací softwaru v zařízení, protože některé starší verze nemusí funkci starších kontaktů podporovat. Pokud máte stále potíže s přepnutím kontaktu na iPhone jako staršího kontaktu, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple a vyžádat si další pomoc. Na základě vašeho zařízení a verze softwaru vám budou schopni pomoci s řešením problému a nabídnou podrobné pokyny.

Závěrem lze říci, že vytvoření dědického kontaktu v iPhonu je zásadním krokem k zajištění bezpečnosti a správy vašeho digitálního majetku po vaší smrti. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle zvolit odpovědnou osobu, která bude spravovat váš účet iCloud a data s ním spojená. Nezapomeňte osobě, kterou jste si vybrali a které důvěřujete, vyjádřit svá přání týkající se správy vašeho digitálního dědictví.

FAQ
Kdy společnost Apple přidala kontakt na dědictví?

V červnu 2021 společnost Apple oznámila uvedení systému iOS 15, který obsahoval funkci starších kontaktů.

Budou starší kontakty informovány?

Odkazovaný kontakt bude ve skutečnosti informován. Uživatel se může rozhodnout, zda chce starší kontakt upozornit, když nastavuje kontakt na svém iPhonu. Když je účet uživatele prohlášen za neaktivní, bude starší kontakt informován, pokud se tak rozhodne. V souladu s jeho pokyny to umožní staršímu kontaktu přístup ke konkrétním prvkům uživatelova účtu a jejich správu.

Kolik starších kontaktů můžete mít v iPhonu?

Na jednom iPhonu může být pouze jeden starší kontakt.

Jak mohu změnit svůj starší kontakt na Apple?

Chcete-li změnit svůj starší kontakt v zařízení Apple, můžete provést následující akce: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Klepněte na tlačítko „Změnit“.

2. Přejděte do horní části obrazovky a klepněte na své Apple ID.

3. V nabídce Apple ID klepněte na položku „Heslo a zabezpečení“. 4. Ve sloupci „Legacy Contact“ vyberte klepnutím na položku „Legacy Contact“. 5. Na následující obrazovce si můžete prohlédnout svůj aktuální starší kontakt. Na jeho jméno klepněte. 6. Zobrazí se možnosti pro úpravu, odstranění nebo přidání nového staršího kontaktu. Poté vyberte možnost „Změnit starší kontakt“. Nyní můžete buď ručně zadat nový kontakt, nebo vybrat jiný kontakt ze seznamu kontaktů v telefonu. 8. Po výběru nového staršího kontaktu klepněte na „Hotovo“ pro uložení změn. Podle těchto pokynů můžete rychle aktualizovat svůj starší kontakt v zařízení Apple.

Jak spravovat starší kontakty?

V zařízení iPhone můžete starší kontakty spravovat následujícím způsobem: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů do horní části obrazovky a klepněte na své Apple ID.

3. V nabídce Apple ID vyberte možnost „Heslo a zabezpečení“. 4. V části „Starší kontakty“ vyberte možnost „Spravovat starší kontakty“. 5. Z bezpečnostních důvodů budete vyzváni k zadání hesla Apple ID. Jakmile bude vaše totožnost potvrzena, můžete klepnout na „Add Legacy Contact“ a poskytnout někomu přístup k vašemu účtu po vaší smrti. 7. Vyplňte prázdná políčka se jménem, telefonním číslem a e-mailovou adresou kontaktu. Můžete se také rozhodnout, zda kontaktu udělíte přístup k informacím ve svém Apple ID. 9. Po zadání příslušných informací uložte změny klepnutím na tlačítko „Hotovo“. 10. Klepněte na jméno staršího kontaktu v části „Legacy Contacts“ a vyberte příslušnou možnost pro odstranění nebo změnu kontaktu.

Správou zděděných kontaktů na iPhonu můžete zajistit, aby důvěryhodná osoba měla přístup k vašemu digitálnímu majetku a osobním informacím a mohla s nimi nakládat v souladu s vašimi rozhodnutími v hrozném případě vašeho úmrtí.