Konečný průvodce hledáním aplikace, která zobrazuje cviky podle svalových skupin

Hledáte tréninkový software, který vám pomůže zaměřit se na konkrétní svalové skupiny? Nikde jinde nehledejte! V tomto příspěvku se podíváme na nejlepší aplikace, které vám umožní vybrat si sval a získat seznam cvičení na zpevnění a posílení dané oblasti. Zabývat se budeme i dalšími důležitými otázkami, například zda existují tréninkové aplikace s možností přizpůsobení, zda existují aplikace pro skupinové tréninky a jak si vybrat, které svalové partie procvičit společně. Pojďme se do toho pustit! Která aplikace umožňuje vybrat si sval a zobrazí pro něj seznam tréninků? Jednou z aplikací, která je pro toto použití velmi doporučována, je JEFIT. Pomocí aplikace JEFIT si můžete vybrat určitou svalovou skupinu a okamžitě se vám zobrazí důkladný výběr tréninků jedinečných pro danou oblast. Aby vám JEFIT pomohl dosáhnout vašich fitness cílů, nabízí důkladné pokyny, animace a cvičební postupy, ať už se chcete zaměřit na hrudník, záda, nohy nebo jakoukoli jinou svalovou oblast.

Fitbod je oblíbená alternativa, která využívá umělou inteligenci k vytváření tréninkových režimů na míru na základě vašich cílů, stupně zdatnosti a dostupnosti vybavení. V aplikaci Fitbod si můžete vybrat konkrétní svalové skupiny a ona vytvoří cviky, které se soustředí na zvětšení a zpevnění těchto oblastí. Poskytuje také nástroje pro sledování, takže můžete sledovat svůj vývoj v průběhu času. Existuje aplikace pro skupinové cvičení?

Ano, existuje řada aplikací určených pro skupinové cvičení. Jednou z těchto aplikací je ClassPass. Pomocí ClassPass si můžete vyhledat a rezervovat místa v místních fitness kurzech, od jógy a pilates až po cyklistiku a posilování. V aplikaci ClassPass si můžete svobodně vybrat lekce, které odpovídají vašemu rozvrhu a preferencím. Je to skvělá příležitost, jak se seznámit s podobně smýšlejícími lidmi a obměnit svou cvičební rutinu. Další aplikací, kterou je důležité zmínit, je Fitocracy. Můžete se účastnit fitness výzev, chatovat s ostatními uživateli a sledovat své pokroky na sociální síti Fitocracy. Vaše fitness cesta bude příjemnější a motivující, protože podporuje pocit komunity a odpovědnosti.

3. Jak zjistím, které svalové skupiny je třeba cvičit souběžně? Vaše fitness cíle a druh tréninkového programu, který vás baví, hrají velkou roli při určování, které svalové skupiny mají být procvičovány společně. Existuje však několik obecných zásad, které je třeba vzít v úvahu. V první řadě si musíte být jisti, že procvičujete jak agonistické, tak antagonistické svalové skupiny. Při tréninku jsou hlavními hybateli antagonistické svaly, které působí proti činnosti svalů agonistických. Abyste udrželi rovnováhu a vyhnuli se svalové nerovnováze, měli byste například v případě, že procvičujete hrudník (agonista), zařadit také trénink zad (antagonista).

Svalové skupiny se srovnatelnými funkcemi by také měly být pro větší pohodlí seskupeny dohromady. Například vzhledem k tomu, že všechny pomáhají při tlakových pohybech, může být výhodné spojit tréninky hrudníku, ramen a tricepsů do jednoho tréninku. Podobně jako můžete kombinovat cviky na záda, bicepsy a zadní deltové svaly, abyste vytvořili ucelený trénink tahu.

4. Existuje přizpůsobitelná fitness aplikace? Ano, existuje řada fitness aplikací s funkcemi, které vám umožní přizpůsobit si sestavy podle vašich preferencí a potřeb. Pozoruhodným příkladem je aplikace StrongLifts 5×5. S tímto softwarem určeným pro silový trénink si můžete přizpůsobit trénink výběrem cviků, vah a sad. Kromě toho disponuje funkcemi sledování a vestavěným časovačem, které můžete použít ke sledování svých pokroků.

Nike Training Club je dalším softwarem, který lze přizpůsobit. Prostřednictvím Nike Training Club je k dispozici rozsáhlá sbírka tréninků vytvořená kvalifikovanými trenéry. Cvičení lze filtrovat podle stupně vaší kondice, dostupného vybavení a cílových svalových partií. Aplikace také umožňuje vytvářet vlastní fitness rozvrhy výběrem cvičení, která odpovídají vašim zájmům a cílům.

Závěrem lze říci, že používání aplikace, která rozděluje cviky podle svalových skupin, je skvělým přístupem ke zlepšení tréninkové rutiny a dosažení požadovaných výsledků, pokud jde o kondici. Zatímco aplikace ClassPass a Fitocracy se zaměřují na skupinové cvičení a sociální interakci, aplikace jako JEFIT a Fitbod poskytují rozsáhlé knihovny cvičení specializované na jednotlivé svalové skupiny. Pomocí přizpůsobených aplikací, jako jsou StrongLifts 5×5 a Nike Training Club, si přizpůsobte cvičení na míru a při výběru svalových skupin, které budete společně trénovat, mějte na paměti jejich funkčnost. Pomocí správné aplikace můžete posunout své fitness cíle kupředu!

FAQ
Můžete se zaměřit na jednu svalovou skupinu?

Pomocí několika fitness aplikací je možné zaměřit se na určité svalové skupiny během tréninku. Pomocí těchto aplikací si můžete vybrat cviky zaměřené přímo na svaly, na které se chcete soustředit, protože často nabízejí aktivity uspořádané podle svalových skupin. Výběrem cviků, které tyto svalové skupiny izolují a zapojují, můžete úspěšně pracovat na posílení a zlepšení těchto konkrétních svalů.

Existuje aplikace, která vám poradí, jaké cviky máte provádět?

Ano, existuje řada aplikací, které vám poradí, jaké cviky jsou pro určité svalové skupiny nejlepší. Tyto aplikace jsou vytvořeny tak, aby uživatelům nabídly důkladného průvodce fitness a pomohly jim najít aktivity, které se zaměřují na konkrétní části těla. Aby podpořily úspěšné a efektivní cvičení, často obsahují důkladné pokyny, videoukázky a tréninkové plány. Mezi oblíbené aplikace v této oblasti patří StrongLifts 5×5, Fitbod a JEFIT.