Jak zabránit uspání MacBooku

How do I know if my MacBook is original?
All Apple products including accessories are qualified for a warranty upon purchase. If you check on https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do and you find that your device's serial number does not match any record, then it is fake.
Další informace najdete na about.powermaccenter.com

Je pro vás nepříjemné, když se MacBook vypne nebo náhle zčerná obrazovka? Existují způsoby, jak upravit nastavení režimu spánku na vašem Macu, aby zůstal déle vzhůru, ať už potřebujete, aby notebook zůstal vzhůru kvůli prezentaci, abyste mohli dál stahovat data nebo jen nerušeně sledovat film. V tomto článku probereme, jak zabránit MacBooku v přechodu do režimu spánku, a odpovíme na některé často kladené otázky. Jak udržet Mac déle vzhůru

Nastavení režimu spánku můžete upravit tak, aby MacBook zůstal vzhůru delší dobu. Postup je následující:

Otevřete okno Předvolby systému: V nabídce Apple, která se zobrazí v levém horním rohu obrazovky, vyberte možnost „System Preferences“. 2. Najděte položku Energy Saver (Úspora energie): V okně System Preferences (Předvolby systému) vyberte položku „Energy Saver“ (Úspora energie).

3. Upravte předvolby režimu spánku: V předvolbách Spořiče energie jsou dvě karty: „Baterie“ a „Napájecí adaptér“. Nastavení režimu spánku vhodně upravte podle toho, zda je MacBook napájen z baterie, nebo ze zásuvky.

– Karta Baterie: Chcete-li oddálit ztmavnutí obrazovky, když je MacBook napájen z baterie, přetáhněte posuvník „Turn display off after“ na delší dobu.

– Karta Napájecí adaptér: Chcete-li oddálit zčernání obrazovky, když je MacBook připojen k napájení, přetáhněte posuvník „Turn display off after“ na delší dobu.

Chcete-li zajistit, aby byl pevný disk vždy aktivní, můžete také zrušit zaškrtnutí možnosti „Uložit pevné disky do režimu spánku, kdykoli je to možné“. Jak zabránit uspání notebooku

Pokud chcete, aby se váš MacBook vůbec neuspával, můžete použít vestavěný příkaz „caffeinate“ v Terminálu. Proveďte tyto akce: 1. Zkontrolujte, zda je počítač v režimu spánku:

1. Spusťte Terminál: Terminál můžete objevit buď pomocí vyhledávání Spotlight, nebo jej můžete hledat ve složce Nástroje ve složce Aplikace.

Zadejte následující příkaz: V okně Terminálu zadejte příkaz „caffeinate“ následovaný příkazem „-s“ nebo „-u“, abyste zabránili uspání systému, resp. displeje. Jako příklad použijte „caffeinate -s“ nebo „caffeinate -u“.

3. Stiskněte klávesu Enter. Po provedení příkazu stiskněte Enter a MacBook zůstane vzhůru, dokud jej ručně neukončíte.

Mějte na paměti, že Terminál ovládá operace na úrovni systému, takže při jeho používání buďte opatrní. Pokud již nepotřebujete, aby byl MacBook delší dobu vzhůru, nezapomeňte příkaz „caffeinate“ ukončit. Jak upravit dobu svícení obrazovky Nastavení uspání displeje můžete upravit tak, aby se právě lišilo, jak dlouho bude obrazovka MacBooku svítit, než zčerná. Proveďte tyto úkony:

1. Vstupte do Předvoleb systému: V nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky zvolte „Předvolby systému“. 2. Vyhledejte položku Úspora energie: V podokně Předvolby systému vyberte položku „Úspora energie“.

3. Upravte předvolby režimu spánku displeje: Na kartách Baterie a Napájecí adaptér přetáhněte posuvník „Turn display off after“ (Vypnout displej po) na dobu, po kterou má zůstat vypnutý. Tím se změní doba, po kterou zůstane obrazovka MacBooku zapnutá, než zčerná.

Úpravou nastavení režimu spánku a displeje můžete MacBook udržet v provozu tak dlouho, jak potřebujete. Tím odstraníte přerušování a budete moci pracovat nebo sledovat média bez obav z nežádoucího výpadku obrazovky nebo uspání.

FAQ
Proč obrazovka Macu ztmavne?

V rámci úsporných funkcí obrazovka Macu ztmavne nebo přejde do režimu spánku. Jeho účelem je šetřit energii tím, že po uplynutí předem stanovené doby, kdy není zjištěna žádná uživatelská aktivita, vypne displej. Tím se snižuje potřeba nadměrné spotřeby energie a prodlužuje se životnost baterie.

Jak prodloužit časový limit obrazovky?

Nastavení úsporného režimu v MacBooku můžete upravit tak, abyste prodloužili časový limit obrazovky. Postup je následující: V levém horním rohu obrazovky klikněte na nabídku Apple ( ) a poté na „Předvolby systému“. V okně Předvolby systému klikněte na položku „Úspora energie“. V nastavení Energy Saver jsou dvě záložky: „Baterie“ a „Napájecí adaptér“. Nastavení na těchto kartách ovlivňuje to, zda je MacBook připojen k elektrické zásuvce, nebo zda je napájen z baterie. U obou karet změňte parametry podle svých preferencí. Posuňte posuvník „Spánek počítače“ na delší dobu, aby MacBook nepřecházel do režimu spánku, nebo zvolte „Nikdy“, chcete-li režim spánku zcela vypnout. Mějte na paměti, že pokud nastavíte „Nikdy“, MacBook nikdy nepřejde do režimu spánku, ani když je nečinný. Dobu, po kterou se obrazovka při nečinnosti vypne, můžete prodloužit také nastavením posuvníku „Display sleep“. Když po provedení požadovaných úprav zavřete předvolby Úspory energie, nové nastavení se projeví.

Úpravou nastavení režimu spánku v možnostech úspory energie můžete prodloužit dobu, po kterou se obrazovka MacBooku neuspává.

Jak zařídím, aby obrazovka notebooku zůstala déle zapnutá?

Úpravou nastavení napájení MacBooku můžete prodloužit dobu, po kterou je obrazovka notebooku zapnutá. Zde je návod, jak zabránit tomu, aby se váš MacBook uspal: 1. V nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky vyberte položku „System Preferences“ (Předvolby systému). V okně System Preferences (Předvolby systému) klikněte na položku „Energy Saver“ (Úspora energie). V předvolbách Energy Saver jsou dvě záložky: „Baterie“ a „Napájecí adaptér“. Podle svých potřeb změňte oba parametry. Při použití napájení z baterie můžete posunout posuvník „Turn display off after“ (Vypnout displej po) na kartě „Battery“ (Baterie) na delší interval, než obrazovka přejde do režimu spánku. Když je MacBook připojen k síti, můžete prodloužit časový limit pro vypnutí obrazovky úpravou posuvníku „Turn display off after“ na kartě „Power Adapter“. Můžete také zrušit zaškrtnutí možnosti „Převést pevné disky do režimu spánku, kdykoli je to možné“ a zabránit tak přechodu pevného disku do režimu spánku.

6. 7. Po provedení příslušných úprav zavřete okno možností úspory energie. Změnou těchto nastavení můžete ovlivnit, jak dlouho zůstane obrazovka MacBooku před uspáním zapnutá, což vám umožní nerušeně pracovat nebo se dívat.