Jak vytvořit bezdrátový přehrávač Blu-ray. Průvodce krok za krokem

Jak přehrát Blu-ray disk na PC?
  1. Nejprve si do počítače stáhněte a nainstalujte přehrávač Blu-ray Master zdarma Blu-ray. …
  2. Spusťte VLC na počítači. …
  3. Po instalaci spusťte Blu-ray PRO. …
  4. Před spuštěním si stáhněte a nainstalujte KMPlayer do počítače. …
  5. Nejprve spusťte přehrávač v počítači. …
  6. Uložte videa Blu-ray do systému Windows nebo Mac.
Další informace najdete na www.bluraycopys.com

Díky svým vynikajícím obrazovým a zvukovým schopnostem se přehrávače Blu-ray staly preferovanou volbou pro systémy domácí zábavy. Ačkoli většina přehrávačů Blu-ray má vestavěnou Wi-Fi, některé starší modely mohou pro přístup k online streamovacím službám potřebovat kabelové připojení. Tento průvodce vás provede jednotlivými kroky postupu, jak přehrávač Blu-ray připojit k síti Wi-Fi. Odpovíme také na některé často kladené otázky týkající se přehrávačů Blu-ray a bezdrátového připojení k síti.

1. Návod na převod přehrávače Blu-ray Sony z kabelového připojení na bezdrátové: Níže uvedené postupy by vám měly pomoci přejít z kabelového na bezdrátové připojení, pokud máte přehrávač Blu-ray Sony: 1. Ujistěte se, že je přehrávač Blu-ray zapnutý a propojený s televizorem. 2. Chcete-li vstoupit do hlavní nabídky, stiskněte tlačítko „Home“ na dálkovém ovladači dodaném s přehrávačem Blu-ray. 3. Pomocí tlačítek se šipkami na dálkovém ovladači vyhledejte možnost „Setup“ nebo „Settings“. 4. V nabídce nastavení vyhledejte nebo vyberte možnost „Network“ (Síť) nebo „Network Settings“ (Nastavení sítě). 5. Chcete-li aktivovat bezdrátové připojení, vyberte možnost „Wireless“ nebo „Wi-Fi“. Přehrávač Blu-ray bude vyhledávat otevřené sítě Wi-Fi.

6. Vyberte síť ze seznamu a v případě výzvy zadejte heslo. 7. Po připojení dokončete nastavení podle pokynů zobrazených na obrazovce. 2. Vytvoření bezdrátového přehrávače Blu-ray Samsung: Chcete-li vytvořit bezdrátový přehrávač Blu-ray Samsung, postupujte podle následujících kroků: 1. Ujistěte se, že je přehrávač Blu-ray zapnutý a propojený s televizorem.

2. Chcete-li vstoupit do hlavní nabídky, použijte tlačítko „Menu“ na dálkovém ovladači. 3. Pomocí tlačítek se šipkami na dálkovém ovladači vyhledejte možnost „Nastavení“ nebo „Systém“. 4. V nabídce možností klikněte na možnost „Network“ (Síť).

Krok 5: Vyberte možnost „Wireless“ nebo „Wi-Fi“. Přehrávač Blu-ray bude hledat otevřené sítě Wi-Fi.

6. Vyberte síť ze seznamu a v případě výzvy zadejte heslo.

7. Po připojení dokončete konfiguraci Wi-Fi podle pokynů na obrazovce.

3. Připojení přehrávače Blu-ray k síti Wi-Fi: Ne všechny přehrávače Blu-ray jsou standardně vybaveny připojením Wi-Fi. Pro přístup k internetovým streamovacím službám mohou starší modely potřebovat kabelové připojení provedené pomocí ethernetového kabelu. Pro snadný přístup ke streamovacím službám, jako jsou Netflix, Hulu a Amazon Prime Video, se můžete připojit k domácí síti Wi-Fi pomocí většiny současných přehrávačů Blu-ray, které nabízejí bezdrátovou síť. Pokud je pro vás bezdrátové připojení životně důležité, zkontrolujte před nákupem přehrávače Blu-ray jeho specifikace a ujistěte se, že disponuje funkcí Wi-Fi.

4. Kompatibilita přehrávače Blu-ray s technologií Bluetooth: Přehrávače Blu-ray se obvykle zaměřují na přehrávání videa a zvuku, některé modely však podporují také Bluetooth. Pomocí této funkce můžete k přehrávači Blu-ray bezdrátově připojit reproduktory nebo sluchátka podporující technologii Bluetooth a vychutnat si více pohlcující zvuk. Pokud je pro vás konektivita Bluetooth důležitá, zkontrolujte před koupí přehrávače Blu-ray jeho specifikace, abyste se ujistili, že ji má.

Závěrem lze říci, že nastavení bezdrátového přehrávače Blu-ray je jednoduché. Postupy pro povolení bezdrátového připojení jsou stejné bez ohledu na to, zda máte přehrávač Blu-ray Sony nebo Samsung. Je nezbytné mít na paměti, že ne všechny přehrávače Blu-ray obsahují funkce Wi-Fi nebo Bluetooth, proto je nezbytné si před nákupem přečíst specifikace. Bez použití dalších kabelů nebo šňůr můžete využít pohodlí streamování online obsahu přímo z přehrávače Blu-ray s bezdrátovým připojením.

FAQ
Mohu svůj přehrávač DVD vybavit bezdrátovým připojením?

Váš DVD přehrávač skutečně může být bezdrátový. Přestože přehrávače DVD nemají běžně bezdrátovou síť vestavěnou, můžete využít doplňky, které z nich bezdrátové připojení udělají. K televizoru a DVD přehrávači lze připojit bezdrátový vysílač a přijímač HDMI. Pomocí nich můžete bezdrátově přenášet výstup DVD přehrávače do televizoru. Další možností je propojit DVD přehrávač se zařízením pro streamování médií, jako je Roku nebo Apple TV, které pak může bezdrátově přenášet materiál do televizoru.

Může se můj přehrávač Blu-ray Sony připojit k síti Wi-Fi?

Ano, většina přehrávačů Blu-ray Sony se může připojit k bezdrátovým sítím díky vestavěným funkcím Wi-Fi. Díky tomu můžete na přehrávači Blu-ray používat různé funkce související s internetem, získávat aktualizace firmwaru a přistupovat k online streamovacím službám.

Jak vynutit kabelové připojení místo bezdrátového?

Pro vynucení kabelového připojení přes bezdrátové byste museli provést následující akce: Ujistěte se, že se přehrávač Blu-ray může připojit ke kabelové síti, a to následujícími kroky:

1. Tato funkce nemusí být dostupná u všech modelů. 2. Připojte přehrávač Blu-ray k modemu nebo směrovači pomocí ethernetového kabelu. Ujistěte se, že obě zařízení mají pevně zapojený ethernetový kabel.

3. Otevřete nabídku nastavení na přehrávači Blu-ray. K tomu obvykle slouží rozhraní přehrávače nebo dálkový ovladač. Přejděte do části nastavení sítě nebo nastavení.

4. Při výběru možnosti hledejte možnost volby mezi kabelovým a bezdrátovým připojením. V nabídce

5. Vyberte možnost kabelového připojení. Bezdrátové připojení bude vypnuto a přednost bude mít kabelové připojení. Uložte změny a opusťte nabídku nastavení.

Provedením těchto postupů můžete přehrávač Blu-ray účinně přinutit, aby používal kabelové připojení namísto bezdrátového.