Jak vytvořit storyboard animace. A Step-by-Step Guide

How do you animate a storyboard?
Third is to come over here to your toolbar. And we're going to use the layer transform. Tool the next thing we'll do is position the character.
Další informace najdete na m.youtube.com

Animace je poutavý styl vizuálního vyprávění, který je silně závislý na struktuře a plánování. Storyboarding je jedním z nejdůležitějších procesů v procesu animace. Plánováním animace snímek po snímku pomocí storyboardu mohou animátoři vytvořit animaci, která je ucelená a dobře organizovaná. V tomto příspěvku pronikneme do oblasti storyboardingu animace a poskytneme odpovědi na často kladená témata, například zda animátoři používají storyboardy, jak sestavit storyboard krok za krokem, jak dlouho trvá storyboardování animace a jak začít proces animace. Používají animátoři storyboardy?

Nepochybně! Pro animátory slouží storyboardy jako plán, který je vede procesem animace. Před zahájením časově náročné fáze animace umožňují animátorům představit si své nápady, experimentovat s různými kompozicemi a provádět potřebné revize. Plánování celé animační sekvence pomocí storyboardů je zásadní pro zajištění přirozeného průběhu vyprávění a efektivního předání zamýšleného sdělení.

Jak přesně se storyboard krok za krokem vytváří?

1. Nejprve napište scénář nebo osnovu: Začněte vytvořením scénáře nebo osnovy, která podrobně popisuje hlavní dialogy, akce a události v animaci. Na základě toho bude vytvořen váš storyboard.

2. Rozdělte scénář do panelů, přičemž každý panel označuje samostatný scénář nebo záběr animace. Rozdělte scénář do panelů a mějte přitom na paměti tempo a průběh příběhu.

3. Vytvořte panelový náčrt: Nakreslete si panely pomocí tužky nebo digitálních kreslicích nástrojů. Soustřeďte se na zachycení základních prvků každé scény, jako jsou pozice postav, výrazy a významná pozadí nebo předměty. 4. Zahrňte popisky a řeč: Pod každý panel přidejte popisky nebo řeč, které rozšíří kontext a nasměrují čtenáře v průběhu vyprávění. 5. Uspořádejte panely: Uspořádejte panely ve správném pořadí a dbejte na to, aby příběh postupoval logicky. Přemýšlejte o přechodech mezi panely a estetickém uspořádání.

6. Objasněte a zhodnoťte: Zkontrolujte storyboard a proveďte případné potřebné opravy, abyste zlepšili jeho kompozici, načasování nebo přehlednost. Získejte k storyboardu připomínky od mentorů nebo kolegů, abyste získali různé názory. Jak dlouho trvá vytvoření storyboardu pro animaci? Délka a složitost projektu určí, jak dlouho bude tvorba storyboardu pro animaci trvat. V závislosti na potřebné úrovni detailů, množství panelů a dovednostech animátora může trvat několik dní až několik týdnů. Pro dosažení dobře propracované a úspěšné animace je třeba storyboardu věnovat dostatek času.

Jak začít animovat? Po dokončení storyboardu můžete začít s animací. Pro začátek shromážděte základní materiály, jako jsou kresby postav, kulisy a zvukové efekty. Abyste mohli vygenerovat jednotlivé snímky animace, načtěte panely storyboardu do animačního programu. Aby storyboard ožil, věnujte pozornost načasování, pohybu a plynulosti.

V neposlední řadě je storyboard důležitým krokem v procesu animace, který umožňuje animátorům uspořádat a znázornit své koncepty před přechodem do fáze animace. Animátoři mohou sestavit dobře organizované storyboardy, které slouží jako plán pro jejich animace tím, že postupují krok za krokem. Tvorbě storyboardů je třeba věnovat dostatek času, protože slouží jako základ skvělé animace. Jakmile budete mít k dispozici silný storyboard, můžete bez obav zahájit proces animace a realizovat svou vizi.

FAQ
Jakých je 12 základních principů animace?

Mačkání a protahování, Předvídání, Inscenace, Přímá akce, Póza k póze, Sledování, Překrývání akcí, Zpomalování a zpomalování a Oblouky je prvních dvanáct základních principů animace. 9. Načasování

10. Sekundární akce

10. Nadsázka Pevná kresba

11. 12. Spoléhat na

Jaké jsou tři typy storyboardů?

1. Miniaturní storyboardy: Jedná se o stručné, hrubé náčrty, které rychle zachycují primární akce a kompozici každého záběru. 2. Úplné storyboardy: Jedná se o velké, detailní náčrty, které rychle zachycují celou akci scény. Slouží jako hrubý vizuální plán, který může animátor použít k nastínění celkového směru animace. Sketch storyboardy jsou storyboardy, které jsou podrobnější a poskytují jasnější představu o každém záběru. Skicové storyboardy umožňují lépe pochopit pozice, výrazy obličeje, úhly kamery a další významné vizuální prvky postav. 3. Rozsáhle vypilované a podrobné storyboardy: Jedná se o ilustrace, které se věrně přibližují konečné podobě animace. Podrobné storyboardy nabízejí důkladnou vizualizaci animace před zahájením výroby tím, že zahrnují přesnější detaily, barevná schémata a dokonce i dialogy nebo zvukové efekty.

Jakých je 7 kroků tvorby storyboardů?

Následuje sedm kroků tvorby storyboardů: 1. Pochopení konceptu nebo scénáře: Seznamte se s příběhem nebo konceptem, který budete animovat. To zahrnuje pochopení příběhu, postav a hlavních scén. 2. Rozdělte scénář na několik scén. Scénář by měl být rozdělen do mnoha částí nebo sekvencí. Každá scéna by měla zobrazovat určitý moment nebo událost v příběhu. 3. Vytvořte miniatury: Nakreslete hrubé náčrty v malém měřítku, kterým se říká miniatury, abyste si představili klíčové momenty jednotlivých scén. Mohou to být jednoduché tyčové figurky nebo základní tvary, které znázorňují postavy a předměty.

4. Vytvořte kompozici záběrů: Určete úhly kamery, rámování a celkovou kompozici každého záběru ve scéně. To pomáhá vytvořit vizuální tok a nastavit tón animace.

5. Přidejte základní pohyby a načasování: Přidejte šipky nebo jednoduché ukazatele, které znázorňují pohyb a tok postav a objektů v každém záběru. Zvažte tempo a načasování, aby animace působila plynule a soudržně.

6. Přidejte dialogy a zvukové efekty: Pokud jsou ve scénáři nějaké mluvené repliky nebo zvukové efekty, uveďte je ve storyboardu. To pomůže naplánovat synchronizaci mezi vizuálními a zvukovými efekty.

7. Přezkoumání a revize: Po dokončení úvodního storyboardu jej zkontrolujte z hlediska srozumitelnosti, ucelenosti a efektivity. Proveďte případné revize nebo úpravy, abyste zlepšili vyprávění příběhu a vizuální prezentaci.

Dodržováním těchto 7 kroků můžete efektivně vytvořit storyboard pro svou animaci a získat tak jasný plán pro výrobní proces.