Dopad streamovaných pořadů na televizní průmysl. Řešení obav z DMCA na Twitchi

Is it legal to stream TV shows on Twitch?
You cannot broadcast the visuals or audio of the show or you will get taken down for copyright infringement. You CAN have it playing with a timer going from when you start the show/movie, and tell your viewers to watch their own copy or netflix at the same time so it's like you're watching with them.
Další informace najdete na www.quora.com

Vznik streamovacích služeb zcela změnil způsob konzumace zábavy. Jednou z takových webových stránek, jejíž popularita výrazně vzrostla, je Twitch, který je známý především díky své schopnosti živě streamovat videohry. Twitch v současné době nabízí kromě videoher také různé materiály, včetně chatovacích pořadů, hudebních vystoupení a dokonce i televizních epizod. S rozšiřováním služby Twitch se objevují obavy z možných dopadů na tradiční televizní průmysl a také z problémů se zákonem DMCA (Digital Millennium Copyright Act), reklamou a legitimitou vysílání Netflixu na Twitchi.

Twitch, který se zpočátku soustředil na živé vysílání videoher, se vyvinul v univerzální platformu, která denně přitahuje miliony diváků. Kromě vysílání videoher nabízí Twitch také různé pořady relevantní pro televizní průmysl, včetně diskusních pořadů a reality show. Potenciální narušení televizního průmyslu dalo v důsledku této diverzifikace vzniknout fámám. Twitch poskytuje producentům obsahu jiný prostor, i když zatím vážně neohrožuje zavedené televizní sítě. Pokud jde o velikost publika, příjmy z reklamy a výdaje na produkci, televizní odvětví nadále dominuje. Rostoucí popularita Twitche však odráží změnu diváckých preferencí, zejména u mladších skupin.

Jedním z důležitých problémů služby Twitch je problém porušování zákona DMCA. Americký zákon o autorských právech známý jako DMCA zakazuje nezákonné používání duševního vlastnictví. Pokud uživatelé vysílají na Twitchi video chráněné autorskými právy bez oprávnění, vystavují se riziku, že dostanou oznámení o stažení DMCA nebo možná budou zakázáni. I když společnost Twitch podnikla kroky k řešení tohoto problému, například instalovala software pro rozpoznávání zvuku a poskytla poskytovatelům obsahu možnosti, jak řešit podezření na porušení autorských práv, je vzhledem k objemu přenášeného videa obtížné monitorovat každý případ porušení autorských práv. V důsledku toho se streameři i samotná síť Twitch nadále obávají možnosti porušení DMCA.

Pokud jde o reklamu, má Twitch jinou obchodní strategii než běžné televizní sítě. Tvůrci na Twitchi mají k dispozici různé způsoby zpeněžení svých kanálů, včetně předplatného, příspěvků a sponzoringu. To znamená, že na rozdíl od tradičních televizí, kde jsou reklamy důležitým zdrojem příjmů, je obsah Twitche obvykle bez reklam. Prostřednictvím svého programu Twitch Ads však Twitch poskytuje alternativy reklamy. Televize však v současné době tyto reklamy nevysílá. Reklama na Twitchi se zaměřuje převážně na samotnou platformu, což umožňuje marketérům přímý přístup k milionům uživatelů Twitche.

Je důležité si uvědomit, že streamování Netflixu na Twitchi bez příslušných oprávnění je v rozporu se zákony o autorských právech. Bez povolení od držitele autorských práv je streamování chráněného obsahu v rozporu se zákonem a může mít právní následky. Twitch i Netflix mají zavedené systémy, které takové přestupky vyhledávají a řeší. Aby zabránila nezákonnému šíření svého obsahu, má společnost Netflix zavedeny přísné standardy a má zákonnou pravomoc uplatňovat nároky vůči komukoli nebo jakékoli platformě, u které zjistí, že porušuje její autorská práva. Před streamováním jakéhokoli obsahu chráněného autorskými právy na platformě Twitch je proto nutné dodržovat pravidla autorských práv a zajistit si potřebná oprávnění.

Závěrem lze říci, že i když diverzifikace služby Twitch do různých kategorií obsahu může mít vliv na televizní průmysl, nepředstavuje zatím vážnou hrozbu pro jeho hegemonii. Existují oprávněné důvody k obavám z porušování DMCA a společnost Twitch neustále pracuje na zdokonalování svých systémů pro odhalování a prevenci porušování autorských práv. Na rozdíl od tradičních televizních sítí nabízí Twitch producentům alternativní způsoby generování příjmů. V neposlední řadě je důležité si uvědomit, že vysílání obsahu chráněného autorskými právy, včetně pořadů společnosti Netflix, na platformě Twitch bez příslušného oprávnění je nezákonné a může mít právní následky. Zúčastněné strany v odvětví musí tyto překážky překonat s tím, jak se mění prostředí streamování, aby byla zaručena dlouhá životnost a etické využívání chráněného obsahu.

FAQ
Můžete reagovat na pořady Netflixu na Twitchi?

Ne, na Twitchi nemůžete komentovat obsah Netflixu. Twitch, který se soustředí na živé vysílání videoher, umění a dalších podobných aktivit, je především platformou pro živé vysílání a tvorbu interaktivního obsahu. Twitch je platforma, která uživatelům umožňuje sledovat a diskutovat o nejrůznějším obsahu, včetně televizních seriálů a filmů, ačkoli není vytvořena výslovně pro streamování obsahu chráněného autorskými právy, jako jsou pořady společnosti Netflix. Proto je při používání služeb, jako je Twitch, zásadní dodržovat zákony o autorských právech a licenční smlouvy.

Jaký typ sociálního média je Twitch?

Twitch je platforma pro živé vysílání, která se většinou používá k vysílání a sledování materiálu spojeného s videohrami. Protože umožňuje interakci mezi uživateli a streamery a dalšími diváky prostřednictvím chatu a interaktivních funkcí, je často označována jako platforma sociálních médií pro hráče.

Která země používá Twitch nejčastěji?

Podle nejnovějších statistik používají službu Twitch nejvíce Spojené státy. Twitch, známá služba pro živé vysílání, která se zaměřuje především na hraní her, si v USA výrazně získala popularitu. Je však důležité si uvědomit, že služba Twitch má velkou mezinárodní uživatelskou základnu a je hojně využívána v řadě dalších zemí, včetně Kanady, Spojeného království, Německa a Jižní Koreje.

Vydělává Twitch TV peníze?

Ano, Twitch TV generuje příjmy. Twitch je webová stránka pro živé vysílání s velkým důrazem na videohry, ale obsahuje také materiál pro lidi, které baví jiné věci, jako je hudba, umění, jídlo a další věci. Prostřednictvím různých kanálů, včetně reklamy, předplatného, dárků a spolupráce, Twitch vydělává peníze. Twitch umožňuje producentům obsahu zpeněžit své streamy prostřednictvím reklamy. Na Twitchi mohou inzerenti vysílat své reklamy a tvůrci dostávají podíl z peněz podle toho, kolik lidí sleduje jejich obsah a jak s ním interaguje. Twitch nabízí možnost předplatného nazvanou Twitch Partner Program, kde mohou diváci platit měsíční poplatek za předplatné preferovaných streamerů. Výhody pro předplatitele zahrnují práva na chat, sledování bez reklam a speciální emoty. Část nákladů na předplatné slouží jako příjem pro streamery.

Dary: Streamery mohou podporovat přímo diváci prostřednictvím systémů, jako je systém Bits služby Twitch, nebo externích služeb, jako je PayPal. Streameři dostanou všechny tyto dary, snížené o případné poplatky účtované platební službou, v plné výši.

Partnerství: Twitch spolupracuje a sponzoruje s řadou firem a značek. Tato spolupráce může zahrnovat marketingové iniciativy, sponzorství streamů nebo integraci značek, což společnosti Twitch umožňuje přístup k novým zdrojům příjmů.

Je důležité si uvědomit, že i když služba Twitch TV generuje příjmy, jsou s ní stále spojeny výdaje, včetně těch, které souvisejí s údržbou infrastruktury, provozními náklady a kontrolou obsahu.