Jak vytvořit poštovní seznam v aplikaci Outlook

Jak vytvořit distribuční seznam v Outlooku?
Vytvoření skupiny kontaktů nebo distribučního seznamu v Outlooku pro PC

  1. Na navigačním panelu klikněte na Lidé. …
  2. V části Moje kontakty vyberte složku, do které chcete skupinu kontaktů uložit. …
  3. Na pásu karet vyberte Nová skupina kontaktů.
  4. Pojmenujte skupinu kontaktů.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Outlook je známý e-mailový program, který poskytuje řadu funkcí, které uživatelům pomáhají efektivně spravovat jejich e-maily. Vytváření poštovních seznamů je jednou z takových možností, která může být docela užitečná při hromadném rozesílání e-mailů mnoha různým příjemcům. Aplikace Outlook nabízí řadu možností, které vyhoví vašim potřebám, ať už chcete vytvořit poštovní seznam pro osobní, nebo profesionální použití. V tomto článku vás provedeme vytvořením poštovního seznamu v aplikaci Outlook a uvedeme některé související informace.

1. Jak mohu v aplikaci Outlook vytvořit sdílený distribuční seznam?

Ke stejnému poštovnímu seznamu může přistupovat a využívat jej více uživatelů, pokud je v aplikaci Outlook sdílený. Při vytváření sdíleného distribučního seznamu postupujte podle následujících kroků: Přejděte do sekce Kontakty v aplikaci Outlook kliknutím na tlačítko

.

– Z nabídky na panelu nástrojů vyberte možnost „Nová skupina kontaktů“.

Po pojmenování nové skupiny kontaktů klepněte na tlačítko „OK“.

– V části „Členové“ klikněte na tlačítko „Přidat členy“ a vyberte možnost „Z kontaktů aplikace Outlook“. Z adresáře vyberte potřebné osoby a klikněte na tlačítko „OK“.

– Chcete-li po přidání všech kontaktů vytvořit sdílený distribuční seznam, klikněte na tlačítko „Uložit a zavřít“.

2. Jak mohu v aplikaci Pošta vytvořit skupinový rozesílací seznam? Pokud používáte software Mail v počítači Mac, můžete rychle vytvořit skupinový poštovní seznam. Postup je následující: Otevřete aplikaci Mail a z panelu nabídek vyberte možnost „Okno“.

– Kliknutím na položku „Previous Recipients“ (Předchozí příjemci) získáte přístup k seznamu osob, kterým jste již poslali e-mail.

– Najděte a vyberte osoby, které chcete přidat do seznamu adresátů.

– Chcete-li tyto kontakty přidat do adresáře, klikněte na tlačítko „Přidat do kontaktů“. Právě teď otevřete aplikaci Kontakty v počítači Mac a vyberte nedávno přidané kontakty.

– V rozevírací nabídce pod položkou „Skupiny“ na panelu nástrojů vyberte možnost „Nová skupina“.

Skupinu pojmenujte a poté do ní přetáhněte požadované kontakty.

– Podařilo se vám úspěšně nastavit poštovní seznam pro skupinu v aplikaci Mail.

3. Jak mohu v aplikaci Outlook Online vytvořit poštovní seznam?

Poštovní seznam můžete vytvořit pomocí aplikace Outlook Online, známé také jako Outlook Web App, podle následujících kroků: Přihlaste se do aplikace Outlook Online a v levém dolním rohu vyberte ikonu „Lidé“.

Klikněte na tlačítko „Nový“ na panelu nástrojů a vyberte možnost „Seznam kontaktů“. Dejte svému seznamu kontaktů název a poté zvolte „Přidat členy“, abyste do něj zahrnuli osoby z vašeho adresáře. Vyberte kontakty, které chcete přidat, a klepnutím na tlačítko „Uložit“ vytvořte seznam adresátů. Když napíšete název seznamu kontaktů do oblasti „Komu“ e-mailu, aplikace Outlook Online automaticky přidá každý kontakt do poštovního seznamu.

4. Jak vytvořit seznam kontaktů pro e-maily? Aplikace Outlook umožňuje kromě poštovních seznamů vytvářet také individuální seznamy kontaktů pro e-maily. Postup je následující: Přejděte do sekce Kontakty v aplikaci Outlook kliknutím na tlačítko

.

– V nabídce panelu nástrojů vyberte možnost „Nový kontakt“.

– Zadejte jméno a e-mailovou adresu kontaktu. Kontakt vytvoříte pomocí tlačítka „Uložit a zavřít“. Pro odeslání e-mailu kontaktu stačí zadat jeho jméno nebo e-mailovou adresu do pole „Komu“. Aplikace Outlook vám poté nabídne seznam kontaktů, ze kterého můžete vybírat.

Konečně, nastavení poštovního seznamu v aplikaci Outlook je jednoduchý postup, který může podstatně zefektivnit vaši e-mailovou komunikaci. Aplikace Outlook má nástroje, které potřebujete k úspěšné organizaci a správě kontaktů, ať už chcete vytvořit sdílený distribuční seznam, skupinový e-mailový seznam nebo osobní seznam kontaktů. Pomocí těchto nástrojů můžete rychleji a snadněji odesílat e-maily několika příjemcům, což zvýší efektivitu a účinnost vaší e-mailové komunikace.

FAQ
Jak vytvořím seznam kontaktů?

Pro vytvoření seznamu kontaktů v aplikaci Outlook postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Outlook a vyberte kartu „Kontakty“ nebo „Lidé“. 2. Vyberte tlačítko „Nový seznam kontaktů“ nebo „Nová skupina kontaktů“, které se obvykle nachází na panelu nástrojů. 3. Přiřaďte seznamu kontaktů název a ve třetím kroku vyberte možnost „Uložit“ nebo „OK“. 4. Výběrem možnosti „Add Members“ (Přidat členy) nebo „Add Contacts“ (Přidat kontakty) přidejte kontakty do seznamu.

5. Vyberte preferovaný způsob přidání kontaktů, například ruční zadání jejich údajů, použití adresáře nebo kontaktů aplikace Outlook. Po výběru kontaktů, které chcete přidat do seznamu, klikněte na tlačítko „OK“ nebo „Add“. 7. Přidávejte kontakty do seznamu, dokud nebude kompletní. 8. Po dokončení přidávání kontaktů uložte seznam kontaktů kliknutím na tlačítko „Uložit“ nebo „OK“.

Váš seznam kontaktů je nyní vytvořen a můžete k němu přistupovat a využívat jej k různým úkolům, včetně zasílání e-mailů příjemcům nebo vytváření poštovních seznamů.

Jak vytvořit a spravovat distribuční seznam v aplikaci Outlook?

Pro vytvoření a správu distribučního seznamu v aplikaci Outlook můžete dodržovat následující postupy: 1. Spusťte aplikaci Outlook a vyberte ikonu „Lidé“ v levém dolním rohu. 2. Na navigačním panelu zvolte kartu „Domů“ a poté klikněte na tlačítko „Nová“ skupina „Nová skupina kontaktů“. 3. V poli „Name“ (Název) v okně skupiny kontaktů, které se zobrazí, pojmenujte svůj distribuční seznam. 4. Chcete-li do distribučního seznamu zahrnout další osoby, zvolte tlačítko „Přidat členy“ ve skupině „Členové“. Na výběr máte různé alternativy, včetně „Z kontaktů aplikace Outlook“, „Z adresáře“ a „Nový e-mailový kontakt“. Vyberte příslušnou možnost a poté zadejte požadované kontakty.

5. Chcete-li distribuční seznam po přidání členů uložit, klepněte na možnost „Uložit a zavřít“.

Při správě distribučního seznamu můžete provést následující akce: 1. Spusťte aplikaci Outlook a vyberte ikonu „Lidé“ v levém dolním rohu. 2. Vyhledejte distribuční seznam, který chcete spravovat, výběrem karty „Kontakty“ na navigačním panelu. 3. Poklepáním na distribuční seznam jej otevřete a přidejte do něj další kontakty. Chcete-li přidat nové kontakty, klikněte na tlačítko „Přidat členy“ v okně skupiny kontaktů a postupujte jako dříve. 4. Poklepáním na distribuční seznam jej otevřete a kontakty z něj můžete odstranit. Výběrem kontaktu, který chcete odstranit, a kliknutím na tlačítko „Odstranit člena“ ve skupině „Členové“ v okně Skupiny kontaktů. 5. Poklepáním na distribuční seznam jej otevřete a upravte jeho název nebo jiné informace. 6. Proveďte potřebné úpravy v okně Skupiny kontaktů a poté stisknutím tlačítka „Uložit a zavřít“ změny uložte.

Podle těchto pokynů můžete rychle vytvořit a spravovat distribuční seznam v aplikaci Outlook.