Jak na čtverečky na Chromebooku. Průvodce psaním čtverečků a symbolů

Jak udělat snímek obrazovky na Chromebooku?
Pořídit snímek obrazovky: Stiskněte Ctrl + Zobrazit okna . Pořídit snímek části obrazovky: Stiskněte Shift + Ctrl + Zobrazit okna a poté klikněte a přetáhněte kurzor. Pořídit snímek obrazovky (na tabletech): Stiskněte vypínač + tlačítko snížení hlasitosti. Similar
Další informace najdete na support.google.com

Pokud používáte Chromebook a nejste si jisti, jak psát čtverečky a symboly, jste na správném místě. Ačkoli standardní notebooky a Chromebooky mohou mít mírně odlišné klávesnice, nemějte obavy – provedeme vás tímto postupem krok za krokem. Podíváme se také na to, jak psát symboly na Chromebooku a kde se na klávesnici nachází symbol čtverečku.

Začneme tím hlavním: jak na Chromebooku psát čtverečky. Číslo zvýšené na mocninu dvou se označuje znakem čtverce (2). Chromebooky naštěstí nabízejí rychlou metodu, jak toho dosáhnout. Při zadávání symbolu čtverce dodržujte následující kroky: Otevřete textové pole nebo dokument, do kterého chcete vložit symbol čtverce. 2. Současně stiskněte klávesy „Shift“ a „Ctrl“. 3. Stiskněte klávesu „U“ a současně pokračujte ve stisku těchto kláves. 4. Pod textovým polem se vytvoří drobné podtržení. 5. Pomocí numerické klávesnice zadejte „00B2“ (nezapomeňte stisknout klávesnici na pravé straně klávesnice, nikoli číslice nad písmeny). 6. Uvolněte klávesy „Shift“ a „Ctrl“. 7. Na obrazovce vašeho Chromebooku by se nyní měl zobrazit symbol „2“.

Přejděme k následujícímu souvisejícímu problému: jak vytvořit horní index v zařízení Chromebook. Matematické rovnice, poznámky pod čarou a vědecké zápisy jsou jen několika málo způsoby použití horních indexů. K zadání horního indexu v zařízení Chromebook použijte následující pokyny: Otevřete dokument nebo textové pole, do kterého má být vložen horní index. 2. Zadejte text, který se má stát horním indexem.

3. Upozorněte na právě zadaný obsah. 4. Klepněte pravým tlačítkem myši na zvýrazněný text. 5. Z kontextové nabídky vyberte možnost „Formátovat“ a poté „Text“. 6. V nabídce „Text“ vyberte možnost „Superscript“. Vybraný text se nyní zobrazí jako horní index.

Nyní si řekneme, jak psát horní index 2 na počítači Chromebook. Celá čísla ve tvaru čtverce jsou často reprezentována horním indexem 2 (2). K zadání horního indexu 2 na počítači Chromebook použijte níže uvedené metody: Otevřete dokument nebo textovou oblast, do které chcete umístit horní index,

1. Zadejte horní index 2.

2. Zadejte text nebo číslo, které chcete opatřit horním indexem. 3.

Zvýrazněte text, který jste právě napsali, nebo číslo. 4. Klepněte pravým tlačítkem myši na zvýrazněný text nebo číslo. 5. Z kontextové nabídky vyberte možnost „Formátovat“ a poté „Text“. 6. V nabídce „Text“ vyberte možnost „Superscript“.

7. Vedle zvoleného čísla nebo textu se nyní zobrazí horní index 2.

Pokračujeme-li dále, možná budete občas potřebovat použít ve svých projektech nebo online konverzacích jedinečné symboly. To přináší téma, jak psát symboly na Chromebooku. Šikovným způsobem, jak se k těmto symbolům dostat, je použití chromebooků. Postup je následující: Otevřete textové pole nebo dokument, do kterého chcete vložit symbol. 2. Současně stiskněte klávesy „Ctrl“ a „Shift“. 3. Stiskněte klávesy „Ctrl“ a „Shift“. 3. Stiskněte klávesu „U“ a současně pokračujte ve stisku těchto kláves. 4. Pod textovým polem se vytvoří drobné podtržení. Kód Unicode pro symbol, který chcete vložit, je

5. Například „00B0“ je kód Unicode pro symbol stupně (°). 6. Uvolněte klávesy „Ctrl“ a „Shift“.

7. Na obrazovce vašeho Chromebooku by se nyní měl zobrazit požadovaný symbol.

Na závěr si řekneme něco o umístění klávesy čtverečku na klávesnici Chromebooku. Na klávesnici Chromebooku bohužel není symbolu čtverce přiřazena vlastní klávesa. Symbol čtverečku (2) však můžete na počítači Chromebook rychle napsat, pokud dodržíte výše popsaný postup.

Závěrem lze říci, že používání zařízení Chromebook k psaní symbolů, horních indexů a čtverečků je jednoduché. Tyto prvky můžete rychle vkládat do dokumentů nebo online chatů podle pokynů uvedených v této příručce. Chromebook si poradí se všemi speciálními symboly, horními indexy nebo čtverečky, které potřebujete znázornit.

FAQ
Jak zapnu čtverečky?

Chcete-li v zařízení Chromebook zapnout symbol čtverečku nebo horní indexy, můžete provést následující akce: Otevřete libovolnou aplikaci pro zadávání textu, například Dokumenty Google nebo textové pole na webové stránce. 2. Umístěte kurzor na místo, kam chcete zadat horní index nebo znak čtverečku. 3. Současně stiskněte klávesy „Ctrl“ a „Shift“. 4. Stiskněte klávesu „+“ (plus) a současně pokračujte ve stisknutí kláves „Ctrl“ a „Shift“. 5. Na obrazovce se zobrazí malá vyskakovací nabídka. Pomocí kláves se šipkami na klávesnici se dostaňte ke značce „Superscript“ nebo „Squared“. 7. Po zvýraznění požadované možnosti stiskněte klávesu „Enter“.

8. Symbol horního indexu nebo čtverce bude nyní umístěn v místě, kde se nachází kurzor.

Mějte na paměti, že v závislosti na modelu Chromebooku, který používáte, nebo na programu se tyto pokyny mohou poněkud lišit.

Jak se na klávesnici píše do mocniny 2?

K zadání mocniny 2 (čtverce) můžete použít funkci horního indexu na klávesnici. Jak toho dosáhnout na počítači Chromebook, je následující: Otevřete textový editor nebo jinou aplikaci, která umožňuje psaní v kroku 1. 2. Současně stiskněte klávesy „Ctrl“ a „Shift“. 3. Stiskněte klávesu „+“ (plus) a současně pokračujte ve stisknutí kláves „Ctrl“ a „Shift“. V důsledku toho se aktivuje funkce horního indexu a v pravém horním rohu kurzoru se objeví malá, vyvýšená „2“. 5. Za horní index „2“ napište požadované celé číslo nebo symbol, který chcete odřádkovat.

Například pro zadání „x na druhou“ provedete následující úkony: Je třeba stisknout klávesy „Ctrl“ + „Shift“ + „+“.

– Zadejte „x“.

Výsledkem je „x2“ (nebo „x na druhou“).